Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:26 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un mijlocaş central sârb de 11 ani se pregăteşte la Ovidiu Vedeta HCM-ului, Dalibor Cutura, şi-a dat copilul la Academia Hagi

ro

22 Oct, 2012 02:21 4279 Marime text
cutura.jpgAşchia nu sare departe de trunchi în familia coordonatorului de 37 de ani al campioanei României. Băiatul său i-a moştenit înclinaţiile sportive, dar a ales fotbalul, nu handbalul. HCM Constanţa l-a achiziţionat în această vară pe sârbul Dalibor Cutura, component de bază al echipei sale naţionale, cu care a devenit vicecampion european la începutul acestui an. Cutura (37 de ani, 1,90 m înălţime) a jucat în ultimii trei ani din cei 11 petrecuţi în Spania la Ademar Leon, formaţie care a ajuns anul trecut în sferturile Ligii Campionilor.

Dalibor Cutura a semnat cu HCM un contract pe doi ani şi s-a mutat cu familia sa (soţia Marija şi fiul David) la Constanţa. Puştiul are 11 ani şi e îndrăgostit de fotbal. Joacă încă de când locuia la Leon. Părinţii săi au vrut ca David să aibă continuitate cu fotbalul şi mutarea din Spania în România să nu-i afecteze pregătirea. Astfel că i-au căutat un club de fotbal la Constanţa. Căutările nu au durat mult, pentru că Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi" era cea mai bună variantă. Şi iată-l pe David component, de o lună, al grupei 2001 de la Academie, pregătită de Aurelian Despa.

Încă de la primele antrenamente de la Ovidiu, tânărul sârb a lăsat o impresie bună. „Se vede că provine dintr-o familie de sportivi. Are calitate motrică foarte bună. E un fotbalist interesant pentru un mijlocaş central, ce joacă el. Se cunoaşte şi gena sârbă. E înăltuţ, un pic mai lent în mişcări, însă are sincronizare bună şi vede jocul. Îi place la noi, e un mediu bun, iar el are motivaţie şi prinde foarte repede. Mi-ar părea rău ca peste o perioadă să-l pierdem", a declarat Aurelian Despa.

A început să o rupă pe româneşte

David a fost adus de mână la Academie de tatăl său, dar cea care îl supraveghează îndeaproape la pregătire este mama sa, Dalibor fiind foarte ocupat cu HCM-ul. Oricum, de câte ori e liber, valorosul handbalist vine să-şi vadă băiatul la şcoala de fotbal. Antrenorul Despa ştie puţină spaniolă, astfel că nu-i e greu să se înţeleagă cu micul David. Mai mult, şi ceilalţi copii au început să se intereseze despre ce vorbesc cei doi, învăţând unele cuvinte în spaniolă. Însă şi reciproca trebuie să fie valabilă, iar David se arată sârguincios în a desluşi tainele limbii române. „A început şi el să zică «Bine» sau «Mulţumesc»", dezvăluie Aurelian Despa.

cutura_2.jpg

Stefan a ajuns lângă îngeraşi

Soţii Cutura au mai avut un copil în afară de David, pe Stefan, dar o dramă inimaginabilă li l-a rupt de lângă ei, la doar nouă ani, şi l-a urcat la ceruri, lângă îngeraşi. Tragedia s-a petrecut în acest an, pe 10 iunie (cu patru zile înainte ca tatăl său să împlinească 37 de ani), la Leon. Mezinul familiei Cutura a murit după ce a fost lovit în cap cu o piatră aruncată de un băiat mai mare. Băieţelul se juca într-un parc din apropierea locuinţei sale. Stefan mai avea suflare în el când a ajuns la spital, însă acolo şi-a dat duhul. Tatăl puştiului nu era acasă în acele momente, ci se afla în pregătire pentru Jocurile Olimpice de la Londra, cu echipa Serbiei.


Din această categorie mai puteti citi:

CSV 2004 Toms și CVM Tomis au plecat optimiste la primele lupte din Liga Campionilor
Eliza Samara a câştigat eroic titlul de campioană europeană la tenis de masă
Clubul Sportiv Şcolar nr. 1 şi Farul au „înţepat" patru medalii la Naţionalele de scrimă
Săgeata, eşec la scor cu Sportul Studenţesc
Tomitanii nu scad sub 35 de puncte marcate
Pecineaga şi Mihail Kogălniceanu au început în forţă returul
Karatiștii de la Farul și Tomis au pus stăpânire pe podiumul național
HCM a trecut fără probleme şi de Potaissa Turda (galerie foto)
CSU Neptun trece cu şenilele peste adversarele din Divizia A
Baschet Club Farul a pierdut toate meciurile în Liga Naţională
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii