Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:38 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un alt constantean propus pentru Olimpiada

ro

30 Oct, 2003 00:00 896 Marime text

La Atena, impreuna cu Ionut Gheorghe

Silviu Olteanu este primul nume rostit de coordonatorul lotului national, Relu Auras, pentru completarea locurilor vacante

Intr-o perioada in care sportul romanesc sufera de rezultate si-si leaga toate sperantele redresarii de Jocurile Olimpice de la Atena, de anul viitor, pana in momentul de fata, Constanta distribuie pentru aceasta intrecere capitala nu mai putin de opt sportivi. Razvan Florea, la natatie, Catalina Ponor, Andreea Munteanu si Dana Sofronie, la gimnastica, Bogdan Tarus si Adelina Gavrila, la atletism, erau pana de curand numele rostite din judetul nostru. Marti si miercuri, in Sala Sporturilor din Constanta a avut loc un concurs de selectie pentru completarea lotului national olimpic de box al Romaniei, in vederea participarii la Jocurile Olimpice de la Atena 2004. Din lotul national al tarii noastre facea parte Ionut Gheorghe (BC Iacob Mira Agigea), care a confirmat deja la acest trial si, potrivit antrenorului lotului national, Relu Auras, va face parte din delegatia pugilistica romaneasca prezenta la Atena. Alaturi de pugilistul de la Agigea, la Atena va concura - e drept, cu sanse minime la o medalie - si Silviu Olteanu, pugilist legitimat la CS Farul Constanta si pregatit de antrenorul Ilie Dascalu. Olteanu a fost primul nume rostit de coordonatorul lotului national, Relu Auras, pentru completarea celor doua-trei locuri vacante. "Intrecerea de aici, de la Constanta, a fost utila atat pentru componentii lotului national, cat si pentru boxerii din intreaga tara. Pentru cei de la lot, deoarece aceasta perioada a urmat celor doua luni de pregatire. A fost prima lor iesire afara si era necesara ca aerul. Din cele doua-trei locuri, pe care le am la dispozitie pentru completare, primul nume pe care-l am in vedere este cel al lui Silviu Olteanu", a declarat Auras, care a tinut sa remarce buna organizare a celor doua gale de la Constanta: "A fost o competitie reusita. Doamna Francu si echipa dansei nu se dezmint". Precizand din start ca nu face declaratii de curtoazie, Relu Auras a spus ca dintre "posibilii" convocati s-a decis foarte repede asupra opririi lui Silviu Olteanu, "singurul la care m-am gandit pana in acest moment". Pentru celelalte locuri va da un raspuns in doua-trei zile.

Duble victorii

Patru pugilisti din judet au participat la trialul din Sala Sporturilor. Ionut Gheorghe (BC Iacob Mira Agigea, categoria 60 kg), Silviu Olteanu (CS Farul, 48 kg), Cristian Voicu (CS Farul, 64 kg) si Marius Agache (CS Farul, 91 kg) au fost numele propuse de Constanta. Numai doi sunt pe lista lui Auras pentru Olimpiada de la Atena, datorita dublelor victorii obtinute. Primul a concurat din postura de titular al lotului national, cel de-al doilea si-a castigat dreptul in ringul din Sala Sporturilor. In prima gala, cea de marti seara, Ionut Gheorghe l-a invins prin abandon pe Marius Racaru (CSM Campulung Muscel), iar a doua zi, l-a "zdrobit" la puncte pe Marius Savu. Olteanu i-a invins la puncte pe Mihai Dragutescu (Metrorex Bucuresti), in prima gala, si pe Cristian Nicolaie (BC Bogdan Stoicescu), in a doua gala.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii