Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:08 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultima reprezentaţie din play-out. Ultima finală FC Viitorul, meci foarte important cu Astra Giurgiu la Ovidiu

ro

19 May, 2021 00:00 3627 Marime text
  • Partida dintre FC Viitorul şi Astra Giurgiu se joacă miercuri, pe terenul central al bazei sportive a Academiei Hagi.
  • Gazdele ocupă în acest moment locul cinci, cu 29 de puncte, iar Astra e pe poziţie de baraj, opt, cu 24 de puncte.
  • În etapa precedentă, FC Viitorul a învins în deplasare cu 2-0 liderul din play-out, Chindia Târgovişte.
 

FC Viitorul susţine miercuri, 19 mai, ultimul meci din turneul play-out al Ligii 1, ediţia 2020/2021, întâlnind pe teren propriu, de la ora 18.30, în etapa a noua, Astra Giurgiu.

Este o partidă foarte importantă, ca o finală (cum au fost şi celelalte), în care formaţia constănţeană vizează eliminarea definitivă a emoţiilor retrogradării, prin menţinerea, în urma unui rezultat pozitiv, pe o poziţie deasupra locurilor de baraj. Având trei etape la rând fără eşec, FC Viitorul ocupă în acest moment locul cinci, cu 29 de puncte, iar Astra (care a obţinut un singur punct în ultimele şase partide) e pe poziţie de baraj, opt, cu 24 de puncte. Ierarhia completă din play-out, înaintea ultimei runde, arată astfel: 1. Chindia Târgovişte - 35p, 2. FC Argeş - 31p, 3. UTA - 31p, 4. Dinamo - 30p, 5. FC Viitorul - 29p, 6. Gaz Metan Mediaş - 29p, 7. FC Voluntari - 27p, 8. Astra - 24p, 9. FC Hermannstadt - 23p, 10. Poli Iaşi (echipă retrogradată deja) - 20p. Restul meciurilor etapei se joacă tot astăzi, de la ora 18.30, după programul: Gaz Metan - Poli Iaşi, FC Voluntari - UTA, Dinamo - Chindia şi FC Hermannstadt - FC Argeş.


Radu Boboc, inclus în echipa etapei

În etapa precedentă, FC Viitorul a învins în deplasare cu 2-0 liderul din play-out, Chindia Târgovişte, iar în cel mai bun „11” al rundei a fost inclus şi un jucător de la FC Viitorul, fundaşul Radu Boboc (22 de ani), internaţional de tineret al României. „A făcut faza primului gol înscris de dobrogeni, când a driblat tot ce i-a ieşit în cale, apoi i-a pasat decisiv lui Chiţu”, se arată pe site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal, cea care prezintă la finalul fiecărei runde echipa ideală a etapei. În cea mai bună formaţie a etapei a 8-a din play-off şi play-out au intrat: Figueiredo (FC Hermannstadt) - Aganovic (Sepsi), Albentosa (Dinamo), Tamaş (FC Voluntari), Boboc (FC Viitorul) - Sorescu (Dinamo), Deac (CFR Cluj), Alhassan (FC Hermannstadt), Păun (CFR Cluj) - Markovic (Academica), Petrila (Sepsi). Antrenor, Edward Iordănescu (CFR Cluj).


Virgil Ghiţă a reluat antrenamentele

Operat în luna februarie a acestui an, în urma depistării unui chist osos la femurul stâng, fundaşul central Virgil Ghiţă a reluat antrenamentele. „Bine ai revenit, Virgil! După operația superită la începutul acestui an, internaționalul U-21 Virgil Ghiță a revenit la antrenamente!”, se arată pe pagina de Facebook a FC Viitorul. La cererea jucătorului, acesta a fost operat în Italia, la Clinica Vila Stuart din Roma, de profesorul Attilio Santucci „A fost o operație de eliminare a chistului și stabilizarea femurului cu o tehnică minim invazivă. Băiatul va sta la Villa Stuart pentru următoarele 2 zile pentru controale postoperatorii de rutină și va începe reabilitarea în aproximativ 7 zile. Spiritul de luptă pe care l-a demonstrat imediat și vârsta lui fragedă îl vor ajuta cu siguranță în faza de recuperare și întoarcerea pe teren”, a declarat, în urmă cu trei luni, profesorul Attilio Santucci, potrivit site-ului oficil al FC Viitorul.
 

Filmuleţ UEFA cu momente magice ale lui Hagi

S-au împlinit 21 de ani de când Galatasaray Istanbul, cu Hagi şi Gică Popescu pe teren, cucerea Cupa UEFA, învingând în finală, după loviturile de departajare, Arsenal Londra. În amintirea acelui moment, pe paginea de Facebook a Europa League a fost postat un filmuleţ cu câteva dintre artificiile tehnice ale lui Hagi din timpul partidei. „Momentele magice oferite în acea seară pe teren de Gheorghe Hagi au rămas definitiv în istorie!”, este mesajul FC Viitorul. Hagi şi Gică Popescu fac echipă şi în prezent, la clubul constănţean.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: FC Viitorul


Citeşte şi:

FC Viitorul, trei etape fără eşec
Cătălin Anghel - „Fiecare jucător din lotul nostru e foarte important”


Furtună la Constanţa!
Ce spune Ciprian Marica despre zvonurile privind plecarea sa de la FC Farul şi fuziunea cu FC Viitorul

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii