Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:04 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tulcea Festivitate de premiere pentru Amalia Niță, campioană europeană. Sportiva originară din Lumina, județul Constanța (galerie foto)

ro

17 Jul, 2021 00:00 3451 Marime text



 
  • Amalia Niță a cucerit medalia de aur la categoria 63 kg, cu ocazia întrecerii continentale de box feminin desfășurată în Georgia, la Tbilisi.
  • Campioana s-a născut în localitatea constănțeană Lumina, iar actualmente e legitimată la CSM Danubiu Tulcea.
  • La evenimentul de la Tulcea au participat, printre alții, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, și administratorul public al județului, Dumitru Mergeani.
 
La Tulcea s-a desfășurat o festivitate de premiere a Amaliei Niță, campioană europeană de junioare la box feminin, sportivă originară din comuna constănțeană Lumina, dar legitimată la CSM Danubiu Tulcea. La eveniment au participat vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, și administratorul public al județului, Dumitru Mergeani, alături de alte persoane oficiale, sportive și rude ale campioanei.
 
Amalia Niță a cucerit medalia de aur la categoria 63 kg, cu ocazia întrecerii continentale desfășurate în Georgia, la Tbilisi. Tânăra sportivă a devenit regină a Europei la junioare după doar trei ani de când a început să practice boxul. „La trei ani de la primele antrenamente, începute în județul Constanța, Amalia Maria aduce la Tulcea aurul obținut la Campionatele Europene de Box din Georgia. Neînvinsă în carieră, atât în box, cât și în alte discipline de arte marțiale practicate anterior, Amalia Maria Niță reprezintă speranța în faptul că județul Tulcea încă mai poate da campioni de cel mai înalt nivel“, se arată pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Tulcea.

 
„Merită apreciată și aplaudată de toți tulcenii!“

 
„Campioana noastră, deși născută în județul vecin, merită apreciată și aplaudată de toți tulcenii! Pentru că aceasta este victoria ei, dar este și victoria antrenorilor care au fost alături de ea, a echipei din jurul ei. Este, de asemenea, victoria celor din cadrul Clubului Sportiv Municipal Danubiu Tulcea, pe care profit de ocazie și îi felicit pentru profesionalismul de care au dat dovadă de-a lungul activității lor. În final, așa cum spune și deviza olimpică, Citius, Altius, Fortius“, a transmis vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, potrivit sursei citate.

 
A mai evoluat la CS Năvodari și CS Medgidia

 
Amalia Niță a fost inițiată în tainele boxului la CS Năvodari, iar înainte de CSM Danubiu Tulcea, club la care s-a transferat în 2020, a evoluat la CS Medgidia. În palmaresul său, pe lângă titlul de campioană europeană, mai stau la loc de cinste, pe plan intern, printre altele, locul 1 la Cupa României (2019, 2020, 2021) sau medalia de aur la Campionatul Național (2019).   
 
 
Un exemplu pentru tineri

 
„Sincere felicitări, Amalia Maria! Cred că este un moment emoționant pentru toți din această sală, mai puțin emoționant totuși decât atunci când Amalia a urcat pe treapta cea mai înaltă a podiumului și a fost intonat Imnul României. Sunt convins și îmi doresc ca Amalia să devină un exemplu pentru tineri. Așa cum Simona Halep a câștigat Wimbledon și a ajuns numărul 1 mondial, determinând mulți copii să joace tenis în spatele blocului, sper că acum tinerii atrași de box să se îndrepte spre CSM Danubiu și să se înscrie în cadrul clubului.
 
Consiliul Județean Tulcea are o colaborare permanentă cu CSM Danubiu și încearcă, pe cât se poate, să ajute desfășurarea activității acestuia. Felicitări, încă o dată, Amalia, sper să duci Imnul României și la alte competiții și să rămâi de neînvins.
 
Ne bucurăm din tot sufletul să vedem cum sportivii noștri duc numele județului, dar și al țării pe cele mai înalte culmi ale victoriei, ne bucurăm să vedem astfel de tinere speranțe ale sportului tulcean și suntem onorați că ai ales un club sportiv de pe raza județului nostru pentru pregătirea ta continuă în vederea obținerii celor mai importante premii pentru parcursul unui sportiv“, a declarat și  administratorul public al județului Tulcea, Dumitru Mergeani.


A uimit specialiştii din box


De asemenea, Amalia Niţă s-a întâlnit şi cu primarul municipiului Tulcea, Ştefan Ilie.
 
Am avut onoarea de a întâlni o mare campioană - Amalia Niță. Are 15 ani și a a cucerit medalia de aur la Campionatele Europene de box pentru juniori de la Tibilisi. A uimit specialiștii acestui sport, iar pe noi ne-a impresionat prin temperamentul ei echilibrat și inteligență. Medalia olimpică va fi a ta, Amalia! Întregul nostru oraș trebuie să îi mulțumească pentru că ne-a reprezentat, ea fiind legitimată la CSM Danubiu Tulcea. Maximă apreciere părinților pentru susținere și eforturile depuse! Felicitări antrenorului Ştefan Simion pentru pasiune și iscusință! O vom susține fără rezerve pe Amalia, ușile primăriei îi vor fi întotdeauna deschise, a fost mesajul lui Ştefan Ilie.

 
În secțiunea Galerie Foto găsiți mai multe imagini de la eveniment. Sursa foto: Facebook (Consiliul Județean Tulcea, Ştefan Ilie)
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Sportiva din Lumina - judeţul Constanţa
Amalia Niţă este campioană europeană la box feminin!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii