Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:25 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Triatloniști de pe litoral, pe podium la Naționale. Apoi, din România, în Franța, la Campionatul European de tineret (GALERIE FOTO)

ro

17 Sep, 2022 15:56 2088 Marime text
  • Titrata sportivă Antoanela Manac și-a mai adăugat un titlu în bogatu-i palmares, devenind campioană națională pe distanța olimpică.

Delta Triathlon - Tulcea, competiție în cadrul căreia s-au desfășurat Campionatul Național de Triatlon Super Sprint, Campionatul Național de Triatlon Ștafetă Mixtă, Campionatul Național de Triatlon Distanță Standard și TriKids 6, le-a adus rezultate frumoase și sportivilor de pe litoral.

Astfel, titrata triatlonistă Antoanela Manac și-a mai adăugat un titlu în bogatu-i palmares, devenind campioană națională pe distanța olimpică.

Printre remarcați s-au numărat și sportivii de la CSM Constanța, dar și de la Trident Triathlon Team Constanța. „Zi excepțională pentru triatlonul constănțean. Carol Popa, Vlad Catană, Paul Galoiu au încheiat pe primul loc Delta Triathlon – Tulcea, Campionatul Național de Triatlon Super Sprint, în timp ce Raul Petre, Gabriel Mihăilescu și Ilona Ioan s-au clasat pe locul al doilea la categoriile unde au concurat, iar David Jipescu a obținut locul 4. Sportivii au fost prezenți la Tulcea alături de antrenorii Cristian Doicescu și Gabriel Constantinescu“, este mesajul CSM Constanța.

Trident Triathlon Team s-a prezentat la start cu David Ermilov, Andrei Pazu, Vlad Bocai, Iulia Orban, Sophie Iofciu, Victor Bocai, Isabel Enache, Sara Martinescu, Teodora Tasente, Vlad Belu, Daniel Tatu, Andrei Enache, Cristian Sgură, Andrei Tasente și Alexandru Chesler.

Pe podium au urcat:
Sara Martinescu - locul 1 Trikids
Teodora Tasente - locul 2 Trikids
Alexandru Chesler - campion național la categorie, proba standard.

„Felicităm acești sportivi minunați pentru tot efortul depus!“, se arată pe pgina de Facebook a Trident Triathlon Team.

După întrecerea națională, tricolorii participă în aceste zile la Campionatul European de Triathlon la Tineret de la Le Baule (Franța), la care evoluează și sportivi constănțeni. „Înainte de Campionatul European de Tineret de la Le Baule, Franța, Carol Popa și Raul Petre au dominat Campionatul National de Supersprint de la Tulcea, dovedind o formă excelentă. Hai, România!“, este mesajul Federației Române de Triatlon. Vineri, Carol Popa a ocupat locul 10 în semifinala 1, iar Raul Petre s-a clasat pe poziția a 23-a în semifinala 3.  
 
De la Trident Triathlon Team a făcut deplasarea la Europene Amalia Singuran, sportivă care vine după o accidentare (entorsă la gleznă). În semifinala 3, constănțeanca a fost a 21-a.     
 
UPDATE:

Carol Popa a fost aproape de medalii, clasându-se pe locul patru, la numai patru secunde de titlul european! Amalia Singuran a ocupat locul 21 în finala B.
 

Rezultat istoric la Campionatul European U17 pentru România.

Carol Popa la doar 4 secunde de titlul European, a obținut locul 4.

Atât acest rezultat, cât si faptul că, pentru prima dată în scurta istorie a federației, am avut 3 sportivi în finala B reprezinta un moment de cotitură pentru federația noastră.

Este foarte important de reținut că proba supersprint este distanță olimpică în cadrul Jocurilor Olimpice, fiind distanța din proba de ștafetă mixtă, o proba obiectiv pentru FR Triatlon la JO Los Angeles.

Toti acesti sportivi reprezinta un potential enorm pentru viitor, pe lângă disciplină, atitudine și muncă, trebuie să creadă că pot și că nu există bariere reale, decăt cele mentale.

Carol Popa, CSM Constanta, locul 4 în finala A, antrenor Cristian Doicescu
Ariana Chiș, CS Politehnica Cluj, locul 8 în finala B, antrenor Jozsi Crișan
Amalia Singuran, ACS Trident, locul 21 în finala B, antrenor Gabriel Constantinescu
Horea Rusu, CS Politehnica Cluj, locul 11 în finala B, antrenor Iosif Crișan, se arată pe pagina de Facebook a Federației Române de Tritlon.

 
PRECIZĂRI

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Imaginile au fost preluate de pe paginile de Facebook „Federația Română de Triatlon“ și „Trident Triathlon Team“

Citește și:

Triatlon
Cupa României și Trikids, competiții care au avut pe podium și sportivi de la Trident Triathlon Team Constanța (GALERIE FOTO)


Antoanela Manac, pe podium la Elite, la Mondialele de Aquathlon. Constănțeanca, în cursa pentru Jocurile Mondiale din Bali (GALERIE FOTO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii