Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:09 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragerea la sorţi a grupelor Euro 2020, la Bucureşti, dar fără Gică Hagi „N-am fost invitat. Întrebaţi-i pe ei, să vă dea ei răspunsul“. Ce spune FRF (galerie foto)

ro

04 Dec, 2019 00:00 2167 Marime text

La Bucureşti s-a desfăşurat, zilele trecute, tragerea la sorţi pentru grupele Campionatului European din 2020. De la acest eveniment a surprins absenţa lui Gică Hagi, cel mai mare fotbalist din istoria României, în condiţiile în care au fost prezente multe nume mari ale fotbalului de pe continent.
 
Managerul tehnic al FC Viitorul a avut o reacţie pe marginea acestei situaţii la conferinţa de presă de după meciul cu FC Botoşani, când un jurnalist l-a întrebat pe „Rege“: „Vă doriţi să reveniţi în Turcia? Bogdan Stancu a spus în presa turcă că vă doriţi să reveniţi acolo“. „Credeam că Bogdan Stancu vrea să revină la echipa naţională. Sau credeam că mă întrebaţi dacă am fost invitat sau nu la tragerea la sorţi. Asta era prima întrebare. Sau vi s-a interzis? Asta trebuia să întrebaţi, nu unde pleacă Rivaldinho. Da, e adevărat, n-am fost invitat. Trebuia să vă dau răspunsul, nu? Nu era logic?
 
Aşa, fiecare a scris ce a vrut, a zis ce a vrut. Dar nici nu era obligatoriu (n.r. să fie invitat). Fiecare gândeşte ce vrea, face ce vrea.  Asta e, aşa s-a gândit. Întrebaţi-i pe cei de la Federaţie. Eu sunt la Constanţa şi muncesc. Nu depinde de mine. Întrebaţi-i pe ei, să vă dea ei răspunsul. Eu nu mă simt afectat. Eu mă simt mândru că am jucat pentru România. Răspunsul nu e la mine. Eu doar v-am confirmat că nimeni nu m-a invitat. Și nu vorbim, cum a zis domnul Vochin, de ambasador. Nu mutăm discuţia în altă parte, e vorba de invitaţie. Punct. Asta e, care-i problema? Mă întorc la Constanţa, muncesc, am echipa mea. Voi produce în continuare jucători pentru România, să joace pentru România. Asta-i menirea mea. Rămân acolo, restul contează mai puţin“, a spus Hagi.
 

„Întrebări care nu au legătură cu meciul şi cu momentul!“

 
Referirea la Rivaldinho, atacantul Viitorului, fusese făcută în contextul în care, tot la conferinţa de presă, Hagi fusese întrebat dacă e de acord cu un transfer al vârfului brazilian, care, „potrivit presei din Spania, ar fi dorit în Spania şi Italia“. „Altă întrebare! Suntem la meciul cu FC Botoşani. Puneţi întrebări care nu au legătură cu meciul şi cu momentul!“, a răspuns Gică Hagi.    
 

„A fost puţin ca să sperăm la mai mult“

 
Managerul tehnic al echipei de pe litoral a precizat că evoluţiile celor două echipe din meciul FC Botoşani - FC Viitorul 1-0 au fost influenţate de starea terenului, afectat de zăpada căzută la Botoşani. „Nu ne-am adaptat, mai ales în prima repriză, la condiţiile terenului. N-am simţit cum trebuia spaţiile, mişcările. Și noi, şi ei am produs puţin fotbal, din pricina terenului. A trebuit să jucăm mai direct, să punem mingile mai direct. A ieşit un meci de luptă, de bătaie. A doua repriză am jucat mai bine. Am vorbit cu băieţii la pauză, s-au obişnuit şi ei cu suprafaţa de joc. Totuşi, a fost puţin ca să sperăm la mai mult. Ei au marcat un gol pe o greşeală mare a noastră şi s-a terminat 1-0. Am pierdut, asta e, se întâmplă în fotbal. Sunt zile în care nu-ţi iese jocul, nu vezi poarta, nu ajungi la ea“, a menţionat Hagi.
 

Joi, meci cu Astra la Ovidiu

 
Aflată pe locul trei în clasament, cu 32 de puncte, FC Viitorul va juca în etapa viitoare la Ovidiu cu Astra Giurgiu, ocupanta poziţiei secunde, cu 34 de puncte. „Vom întâlni un adversar puternic, dar noi jucăm bine acasă şi sperăm să facem un meci bun şi să câştigăm. Au doi jucători foarte buni, Alibec şi Budescu, însă şi noi avem atuurile noastre şi calitatea noastră“, a spus „Regele“. Meciul FC Viitorul - Astra se joacă joi, 5 decembrie, de la ora 20.30.

UPDATE:

Aseară, pe site-ul oficial al FRF a fost postată o scrisoare deschisă semnată de președintele Federației, Răzvan Burleanu, în care se face referire la neinvitarea lui Gică Hagi la tragerea la sorți, iar managerului tehnic al FC Viitorul îi sunt adresate scuze. 
 
Stimate Domnule Gheorghe Hagi,

Încep această scrisoare prin a vă adresa scuzele mele personale și ale Federației Române de Fotbal pentru supărarea pe care ați trăit-o din cauza neinvitării dumneavoastră la Tragerea la sorți a grupelor EURO 2020 din 30 noiembrie, de la București, eveniment organizat de UEFA.

Vă asigur că nu am avut niciun moment intenția de a vă exclude din rândul invitaților la evenimentul UEFA. Procesul de invitare a fost unul care trebuia să răspundă unor criterii pentru un eveniment non-sportiv și, pur și simplu, nu am avut inspirația să trecem dincolo de acestea și să vă invităm ca personalitate aparte. Regretăm acest fapt.

Delegațiile țărilor participante la EURO 2020 au fost formate din președinte, secretar general, selecționer, team manager și ofițer de presă. Nicio țară participantă nu a avut în delegație legende ale fotbalului lor. Ca echipă necalificată, dar totuși gazdă, am încercat să păstrăm acest format, cu mici adăugiri din zona non-sportivă a celor care se ocupă de organizarea EURO 2020 la București. Repet, aceasta nu este o scuză pentru neinvitarea dumneavoastră cu statut special, ci doar vreau să vă descriu o realitate de care am ținut seamă.

Domnule Hagi,

Sper că sunteți convins de prețuirea pe care FRF v-o poartă și pe care a demonstrat-o de multe ori prin recunoașterea meritelor dumneavoastră și a contribuției pe care o aveți la dezvoltarea fotbalului românesc. O dovadă în plus a acestei aprecieri este faptul că, în vara anului 2018, FRF v-a propus să deveniți Ambasador al EURO 2020 la București. Am înțeles explicația dumneavoastră că vă dedicați cel mai mult timp activității la ”Viitorul” și nu aveți timp de festivități.

Aș vrea să vă risipesc și eventualele supărări că UEFA nu v-a invitat la acest eveniment. După cum a precizat Secretarul general adjunct Giorgio Marchetti, UEFA a decis un format special pentru această ediție aniversară, invitând la Tragerea la sorți reprezentanți ai națiunilor câștigătoare ale Campionatului European de-a lungul ultimilor 60 de ani. Iar Trofeul Delaunay a fost prezentat de doi fotbaliști care l-au ridicat deasupra capului la ultima ediție, așa cum este uzanța la tragerile la sorți ale EURO.

În încheiere, doresc să vă asigur în continuare de tot respectul meu și să vă anunț că Federația Română de Fotbal are deja în plan să onoreze figurile emblematice ale fotbalului românesc, prin invitarea specială la momentele cele mai importante ale EURO 2020, și anume meciurile găzduite de Arena Națională.

Cu considerație,
Răzvan Burleanu
 
 
Sursa foto: 1 - ZIUA de Constanţa; galerie - Facebook (FC Viitorul)
 
Citeşte şi:
 
Într-un decor hibernal, FC Viitorul a pierdut la Botoşani şi rămâne pe locul trei în Liga 1  

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii