Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tiberiu Curt, managerul FC Farul „Reorganizarea Centrului de Copii și Juniori, una dintre marile realizări ale clubului“

ro

21 Dec, 2019 00:00 3746 Marime text

Managerul FC Farul Constanța, fostul fotbalist Tiberiu Curt, a arătat că scopul conducerii clubului constănțean în acest an a fost să creeze un mediu stabil, la care să se poată adăuga pe parcurs alți jucători și alte obiective.
Într-un interviu acordat site-ului oficial al clubului, Tibi Curt a vorbit despre drumul parcurs de echipă în această prima parte a sezonului Ligii a 2-a și a dat ultimele detalii în privința reorganizării Centrului de Copii și Juniori al FC Farul (care are în acest moment 415 de copii legitimați), dar și despre lucrările efectuate la baza sportivă.
 

„Am crezut sută la sută în Ianis Zicu“

„Stabilitate, acesta este cuvântul cu care aș caracteriza prima parte a sezonului. Am pornit destul de greu, am trecut printr-o perioadă destul de tulbure spre sfârșitul sezonului trecut, când am evitat retrogradarea. Ne-am dorit ca pentru acest sezon să formăm un club stabil, să creăm o bază solidă pentru a avea pe ce să construim în viitor. Drumul a fost anevoios, cred că am fost ultima echipă care a început pregătirile, ne-am asumat investirea unui antrenor tânăr, fără experiență, în care am crezut sută la sută și care ne-a demonstrat că încrederea pe care i-am acordat-o nu a fost în zadar (n.r. Ianis Zicu). Cred că după o jumătate de sezon rezultate s-au văzut, am reușit meciuri foarte bune și toată lumea vorbește frumos despre noi.


Este adevărat că puteam să obținem și mai mult, dacă eram puțin mai atenți, dar aș vrea să pun în evidență un singur lucru: cred că avem unul dintre cele mai tinere loturi din Liga a 2-a, au jucat foarte mulți tineri sub 23 de ani și acest lucru s-a reflectat uneori în rezultatele echipei. Scopul nostru nu a fost să facem în acest an cât au făcut alții în cinci ani, ci să creăm un mediu stabil pe care să putem adăuga pe parcurs alți jucători și alte obiective”, a spus Tibi Curt, potrivit sursei citate.
 

Principiul pe care s-au ghidat de la început

În vară, când a fost creat lotul de jucători, cei de la Farul au avut în vedere să aducă în primul rând caractere. „Lotul pe care l-am făcut în grabă în vară nu a fost făcut fără să ne gândim la jucătorii pe care i-am dus. Am știut dinainte ce ne dorim, ce vrem să facem, iar scopul a fost să aducem, în primul rând oameni, caractere, care să poată să susțină dorința noastră de a crea acest mediu stabil și să mergem mai departe într-un mod sănătos. Acesta a fost principiul pe care ne-am ghidat de la început și, în mare parte, am reușit. În această iarnă, vom mai face niște ajustări, unde considerăm că avem nevoie, astfel încât să fie o echipă solidă și să obținem și mai multe puncta“, a menționat managerul FC Farul.
 

Sunt discuții cu mai mulți jucători

Echipa a intrat în vacanță, iar conducerea a pus deja la punct programul de pregătire. „Diferența față de perioada din vară este că am putut să acționăm din timp, am știut pe ce ne bazăm, avem un schelet al echipei, jucători care știm ce pot. Am stabilit deja cantonamentul de pregătire din Turcia, vom avea un stagiu de pregătire de trei săptămâni și la Constanța. Sunt discuții cu mai mulți jucători, știm exact ce ne trebuie, ce carențe am avut în prima parte a sezonului și cum putem îmbunătăți valoarea lotului. Certă în acest moment este plecarea lui Petre, iar în următoarea perioadă vom vedea cine va veni și ce plecări vor mai fi“, precizează managerul FC Farul.


„Ne dă încredere că facem lucrurile bine și corect“

Tibi Curt a subliniat că una dintre marile realizări ale clubului este reorganizarea Centrului de Copii și Juniori. „Avem 415 de copii legitimați, ceea ce este de domeniul fantasticului, nici nu ne gândeam în această vară că vom ajunge aici. Ne bucurăm că au încredere în acest club, că putem să-i învățăm tainele fotbalului și să le crește dorința de face fotbal și sport de performanță. Avem niște carențe la baza materială, dar facem demersuri să le îndreptăm. Sunt puține terenuri, nu în cele mai bune condiții, dar împreună cu cei care se ocupă de bază, cu Primăria Constanța, încercăm să găsim soluții pentru a remedia cât mai curând această situație. Ceea ce s-a întâmplat în această jumătate de an nu s-a mai întâmplat de zece ani la club, participarea echipelor U-19 și U-17 la campionatele de elită, la fel și U-15, care s-a calificat în faza următoare, și grupa de copii născuți după 1 ianuarie 2010, care a câștigat faza județeană și s-a dus la faza zonală, unde a ocupat locul 2, la mică diferență de prima poziție, cei născuți după 1 ianuarie 2009, care sunt aproape să meargă la faza zonală. Ne dă încredere că facem lucrurile bine și corect, chiar dacă nu așa de rapid cum își dorește toată lumea”, a punctat Curt.


Au analizat ce priorități sunt

Oficialul FC Farul se arată încrezător în ce privește îmbunătățirea bazei sportive. „În colaborare cu cei care administrează această bază, Primăria Constanța, am analizat ce avem de făcut, ce priorități sunt, dar lucrurile nu se întâmplă peste noapte. Este nevoie de timp, de anumite proceduri. Sunt foarte încrezător că vom avea un teren sintetic nou, un teren foarte bun de iarbă de antrenament, terenul de joc arată foarte bine, scaune noi în tribune, noi bănci de rezerve. Lucrurile merg spre bine, dar contează mult și rezultatele pe care le avem. Suporterilor le doresc Sărbători Fericite, un An Nou plin de bucurii, sănătate și satisfacții, și le promitem că echipa această le va aduce și mai multe bucurii față de sezonul trecut!“, a încheiat Tiberiu Curt.


Sursa foto: ZIUA de Constanța


Citește și:

FC Farul Constanţa Ianis Zicu - „Când a început acest sezon, nu mă gândeam că în iarnă vom fi la şase puncte de locul de baraj“
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii