Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:48 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tenis. România - Taiwan, la Mamaia Andrei Talpeș - „Îmi doresc un rezultat cât mai bun al băieților și le doresc mult succes!“

ro

14 Sep, 2023 21:39 1051 Marime text
 
Echipa masculină a României atacă promovarea în elita tenisului mondial, iar Constanța va găzdui în acest final de săptămână duelul dintre România și Taiwan, din Grupa Mondială I a competiției, la Tenis Club Idu din Mamaia, o competiție sprijinită de Primăria Municipiului Constanța și CSM Constanța.
 
Pentru a treia oară în istorie, orașul nostru este gazda echipei României. La opt ani de la ultimele partide jucate la țărmul mării în Cupa Davis, publicul constănțean are posibilitatea de a urmări o confruntare din Grupa Mondială I a competiției. Miza este calificarea în Davis Cup Finals, iar România trebuie să câștige duelul cu Taiwan.

Ceremonia de deschidere și tragerea la sorți a jocurilor din cadrul întâlnirii a avut loc la Tenis Club Idu din Mamaia, în prezența viceprimarului municipiului Constanța, Ionuț Rusu, a președintelui Federației Române de Tenis, George Cosac, a vicepreședintelui Federației Taiwaneze de Tenis, Billy Kong, a arbitrului principal, Sabine Schulz, și a directorului CSM Constanța, Andrei Talpeș.

Îmi doresc un rezultat cât mai bun al băieților și le doresc mult succes. Hai, România!, a declarat Andrei Talpeș.

 

Constanța reintră în atmosfera marilor meciuri de Cupa Davis! Vineri și sâmbătă, pe zgura arenei principale din complexul sportiv de pe malul Lacului Siutghiol, echipa condusă de căpitanul nejucător Gabriel Trifu promite să dea totul pe teren pentru victorie, se arată pe pagina de Facebook a CSM Constanța.

 
Cu doi tineri tenismeni în lotul extins de Cupa Davis, Luca Preda și Sebastian Gima, care s-au pregătit cu lotul României, premergător competiției, România poate ajunge în elita tenisului mondial dacă va câștiga duelul cu Taiwan, o echipă formată din jucători experimentați.
 
De altfel, Luca Preda, una dintre speranțele tenisului constănțean, fost medaliat cu echipa Constanței de baschet U17 în trecut, a putut fi văzut și pe terenul de baschet, fiind unul dintre cazurile frumoase și rare de sportivi polivalenți ce au reprezentat Constanța atât în tenis cât și în baschet.
 
Biletele pentru acest meci sunt disponibile la intrarea principală în Complexul Sportiv Idu și pe www.entertix.ro.

Tabloul meciurilor:

Vineri, 15 Septembrie, ora 13.00:

Nicholas David Ionel (226 ATP) - Chun-Hsin Tseng (326 ATP)
Marius Copil (327 ATP) - Yu Hsiou Hsu (180 ATP)

Sâmbătă, 16 Septembrie, ora 11.00:

Meciul de dublu: Marius Copil/Victor Cornea - Yu Hsiou Hsu/Tsung-Hao Huang
Nicholas David Ionel - Yu Hsiou Hsu
Marius Copil - Chun-Hsin Tseng.

România a jucat primul meci de Cupa Davis la Constanța în aprilie 2002, atunci când omul numărul unu al echipei era constănțeanul Andrei Pavel, aflat în Top 20 ATP. România a învins cu 5-0 Austria, la Sala Sporturilor, și a avansat la barajul pentru Grupa Mondială. În iulie 2015, Andrei Pavel, devenit căpitan nejucător, și fostul lider mondial la dublu Horia Vlad Tecău au adus echipa României din nou la Constanța, de data aceasta chiar pe zgura de la Tenis Club Idu. Confruntarea cu Slovacia, din turul II al Grupei I a Zonei Euro-Africane, s-a încheiat cu victoria adversarilor, scor 3-2. Marius Copil a fost și atunci pe teren. Emulația creată de astfel de meciuri este extrem de importantă.

Sursa foto: ZIUA de Constanța

Citește și:


Mamaia
Întâlnirea de Cupa Davis România - Taiwan începe vineri, 15 septembrie 2023. Horia Tecău - „Avantajul nostru e că jucăm acasă“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii