Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:04 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UTA - Farul Constanța, în Superligă Hagi - „Sperăm să facem un meci foarte bun și să ne întoarcem acasă cu puncte“ (VIDEO)

ro

22 Feb, 2023 14:01 2525 Marime text
 

 
  • „Marinarii“ conduc iararhia cu 55 de puncte, în timp ce UTA se află în acest moment pe poziția a 15-a (penultima), cu 24 de puncte.
 
Vineri, 24 februarie, debutează etapa a 27-a a Superligii, fiind programate primele două partide.
 
De la ora 20.30, echipa de pe primul loc, Farul Constanța, se duelează în deplasare cu UTA. „Marinarii“ conduc iararhia cu 55 de puncte, în timp ce UTA se află în acest moment pe poziția a 15-a (penultima), cu 24 de puncte. Cu un avans de două puncte în fața celei de-a doua clasate, CFR Cluj, Farul vrea să-și mențină poziția de lider al ierarhiei. De cealaltă parte, UTA e în pericol în clasament și speră să scoată cât mai mult din meciul cu Farul. În etapa precedentă, echipa de pe litoral a câștigat acasă cu Petrolul (2-0), în timp ce UTA a remizat în deplasare (0-0) cu FC Hermannstadt.
 
Vezi oferta Superbet pentru duelul cu UTA Arad!

„Cu UTA am avut mereu meciuri echilibrate. S-au marcat goluri puține, iar în unele partide nu s-a înscris. Ultimele două întâlnii cu ei s-au încheiat fără goluri, dar fiecare echipă a încercat să producă fotbal. Sperăm ca de data această să se înscrie. Vrem să facem un meci bun. Aceste ultimele patru meciuri din sezonul regular sunt o mare provocare pentru noi. Sunt dificile și trebuie să scoatem cât mai multe puncte. Toți avem nevoie de puncte și cred că vor ieși confruntări frumoase. Trebuie să ne adaptăm la mici detalii, gen starea gazonului, adversarul, deplasarea. Sperăm să facem un meci foarte bun și să ne întoarcem acasă cu puncte. UTA are un lot experimentat, cu un antrenor care cunoaște foarte bine echipa, dar și campionatul. Formația e pe drumul cel bun, așa că vom avea un meci dificil“, a declarat Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului.  

 
Din lotul „marinarilor“ pentru acest meci nu face parte mijlocașul Tudor Băluță nu va face parte din lot.
 

„Vine după o perioadă foarte grea și a jucat multe meciuri în ultimul timp. Am considerat că avem jucători pe postul lui, cu care să-l înlocuim foarte bine. Are și cartonaș galben, așa că nu e în lot. Începem o săptămână grea, cu trei meciuri, cu două deplasări foarte lungi și un meci acasă cu un adversar puternic“, a spus Hagi.    

 
Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!
 
Meciul de vineri a fost prefațat din partea Farului și de mijlocașii Dragoș Nedelcu și Constantin Grameni.
 

„Întâlnim o echipă de tradiție din campionat. Deplasarea este foarte grea, dar sperăm să ne întoarcem la Constanța cu cele trei puncte. E frumos pe primu loc, dar avem și obligația să ne menținem acolo. Am demonstrate că putem și nu avem nimic de invidiat la nicio altă echipă din campionat“, a spus Dragoș Nedelcu.

 

„Și în tur am avut un meci destul de greu cu UTA, dar sunterm încrezători. Ne-am antrenat foarte bine toată săptămâna și mergem cu gândul la victorie, așa cum abordăm toate partidele. Soerpm să jucăm la fel de bine și în restul meciurilor, evoluția noastră e bazată pe forța colectivului“, a menționat Constantin Grameni.   

 
Înainte de meciul cu Farul, UTA a anunțat un transfer, cel al portarului ucrainean Danylo Kucher (26 de ani, 1,93 m). „Kucher vine de la Ingulets, din prima ligă ucraineană, iar în carieră a mai trecut pe la Dnipro, Girnyk KF și FK Minaj în țara natală, Daugavpils și RFS în Letonia. Pentru naționala țării sale a apărat la selecționatele U19 și U20. Îi urăm bun venit și la cât mai multe meciuri fără gol primit!“, este mesajul clubului arădean.
 
Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!
 
Ziua de vineri în Superligă începe, la ora 18.00, cu partida FCU 1948 Craiova (locul 7, cu 33 de puncte) - CS Mioveni (locul 16, ultimul, cu 18 puncte). O întâlnire mai mult decât interesantă, în condițiile în care formația din Bănie luptă pentru calificarea în play-off, fiind în prezent prima sub linie, la cinci puncte de Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (formația de pe poziția a șasea, ultima care asigură accesul în play-off), iar CS Mioveni este în revenire de formă, neînvinsă sub comanda antrenorului Nicolae Dică.
 
În cele patru meciuri din 2023, CS Mioveni are o victorie și trei egaluri, în timp ce pentru FCU 1948 Craiova, după înfrângerea din etapa a 23-a (prima din noul an), au urmat trei victorii, una dintre ele fiind în Giulești, pe terenul Rapidului, a patra clasată.      
 
Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

Program etapa 27
 
Vineri, 24 februarie
 
FCU 1948 Craiova – CS Mioveni (ora 18.00)
UTA – Farul Constanța (ora 20.30)
 
Sâmbătă, 25 februarie
 
Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – FC Hermannstadt (ora 14.30)
Universitatea Cluj – FC Botoșani (ora 17.00)
Rapid București – Chindia Târgoviște (ora 20.00)
 
Duminică, 26 februarie
 
FC Voluntari – Universitatea Craiova (ora 17.45)
FC Argeș – FCSB (ora 20.30)
 
Luni, 27 februarie
 
Petrolul Ploiești – CFR Cluj (ora 20.00)
 
Clasament: 1. Farul - 55p, 2. CFR Cluj - 53p, 3. FCSB - 48p, 4. Rapid - 46p, 5. Universitatea Craiova - 45p, 6. Sepsi - 38p, 7. U Craiova 1948 - 33p, 8. Petrolul - 33p, 9. FC Botoșani - 31p, 10. Chindia - 30p,  11. FC Hermannstadt - 26p, 12. FC Voluntari - 26p, 13. FC Argeș - 26p, 14. U Cluj - 25p, 15. UTA - 24p, 16. CS Mioveni - 18p.
 
FC Hermannstadt a fost sancționată cu deducerea a nouă puncte, conform hotărârii Comisiei pentru Acordarea Licenţei Cluburilor din 13 decembrie 2022.
 
• Echipele clasate pe locurile 1-6 la finele sezonului regular intră în play-off (în care se joacă tur-retur, în total zece etape).
• Formațiile de pe locurile 7-16 vor continua în play-out (în care va fi manșă unică, în total 9 etape).
• Cine se clasează pe locul 1 în play-off, campioana României, participă în Liga Campionilor, iar locul 2 și 3 din play-off în Conference League.
• Locul 3 din play-off va juca baraj cu câștigătoarea barajului dintre locurile 1 si 2 din play-out pentru un loc în Conference League.
• Locurile 9 si 10 din play-out retrogradează direct. Locurile retrogradabile 7/8 din play-out joacă baraj cu locurile 3/4 din Liga 2.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și:

„O mândrie, suntem fericiți!“
Farul Constanța, pe primul loc în Superligă în 20 dintre cele 26 de etape disputate până acum (GALERIE FOTO)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii