Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:30 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Superliga 2023/2024 Campioana Farul Constanța, pe locul zece după opt etape. În primul meci după pauză, „marinarii“ întâlnesc liderul FCSB

ro

05 Sep, 2023 17:00 1278 Marime text

 
  • În șapte meciuri disputate până acum în campionat, echipa de pe litoral a înregistrat trei victorii și patru înfrângeri, golaveraj 11-14.
 
La întreruperea campionatului pentru meciurile echipei naționale cu Israel și Kosovo, din preliminariile Campionatului European din 2024, Farul Constanța, campioana în exercițiu a României, ocupă locul zece în clasament, cu nouă puncte în șapte meciuri, dar cu o partidă în minus.
 
După ratarea grupelor Conference League, în urma eșecului cu 0-2 cu HJK Helsinki, pentru Farul a urmat o nouă înfrângere, în campionat, 0-4 în deplasare cu FCU 1948 Craiova (în etapa a opta), cel mai usturător eșec de până acum din acest sezon al întrecerii interne, la capătul unei partide în care „marinarii“ au dezamăgit crunt.   
 
„E important să reflectăm foarte serios cu toții“
 
„A venit și acest moment. Tot timpul v-am vorbit despre lipsa noastră de experiență. V-am spus că, în vara aceasta, vor fi peste două luni foarte grele, ceea ce s-a și dovedit. Totuși, eram încrezători înaintea meciului din Bănie. După înfrângerea cu HJK Helsinki, care ne-a barat accesul în grupele Conference League, am vorbit cu echipa și am încercat să o conectez la partidă, care era una importantă pentru noi. La fiecare meci trebuie să dăm ce avem mai bun și să avem grijă de rezultat. Toată lumea a zis «Da, da, da!», suntem, e OK. Când i-am întrebat de starea fizică, toată lumea a spus că e 100%, dar pe teren Craiova a fost mult mai bună ca noi. Ne-a dat o lecție de fotbal. Când se întâmplă lucruri de acest nivel, e important să reflectăm foarte serios cu toții, să analizăm, să evaluăm și să vedem ce e de făcut. 100% trebuie schimbat ceva“, a declarat Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului. „O seară pe care trebuie să o uităm cât mai rapid“, a fost și mesajul de pe pagina de Facebook a clubului de pe litoral.
 
Trei victorii și patru înfrângeri în șapte etape
 
În șapte meciuri disputate până acum în campionat, echipa de pe litoral a înregistrat trei victorii și patru înfrângeri, golaveraj 11-14. Clasamentul complet e următorul: 1. FCSB - 18p (7m), 2. CFR Cluj - 16p (7m), 3. Rapid - 14p (8m), 4. Universitatea Craiova - 14p (8m), 5. Petrolul - 13p (8m), 6. Sepsi OSK - 12p (6m), 7. FC Voluntari - 10p (8m), 8. FC Hermannstadt - 9p (7m), 9. FCU 1948 Craiova - 9p (8m), 10. Farul - 9p (7m), 11. Dinamo - 8p (8m), 12. Oțelul - 7p (8m), 13. U Cluj - 7p (8m), 14. UTA - 7p (7m), 15. Poli Iași - 6p (7m), 16. FC Botoșani - 4p (8m). 
 
„Am vorbit în gol“
 
„Știam că întâlnim o echipă foarte talentată, cu un fotbal foarte bun. Anul trecut, i-am bătut într-o anumită manieră, pe care trebuia să o respectăm, după cum am pregătit și meciul. Din păcate, a fost invers. Practic, mulți jucători se gândeau numai la atac, în apărare mai puțin, și atunci echipa gazdă a marcat de multe ori. Am avut ocazii la început, dar, după ce am luat primele două goluri... Am încercat să schimb ceva la pauză, însă am vorbit în gol“, a mai spus Hagi.
 
Doi jucători în echipa etapei
 
În precedentul meci de campionat, Farul învinsese pe teren propriu, scor 2-0, cealaltă echipă din Bănie, Universitatea Craiova, iar „marinarii“ jucaseră foarte bine, având nu mai puțin de patru jucători în echipa etapei, prezentată la finele fiecărei runde de Liga Profesionistă de Fotbal: Damien Dussaut, Ionuț Larie, Constantin Grameni și Louis Munteanu. După ce a bătut Farul cu 4-0, FCU 1948 Craiova a prins cel mai bun „11“ al etapei a 8-a pe două poziții, portar (Robert Popa) și fundaș dreapta (Gabriel Compagnucci).
  
Gură de oxigen
 
„Felicit echipa gazdă, care a făcut un meci extraordinar. Tactic, au interpretat jocul bine, ne-au surprins. La noi, toată lumea vrea să joace cu mingea. Fără minge, am încercat să facem lucrurile, dar nu le-am făcut așa de bine. La ocaziile avute, nu am luat decizii bune. La cald, cred că e ce v-am zis în vară: vor fi două luni și ceva foarte grele, de mult timp nu s-a întâmplat acest lucru la noi, să jucăm pe plan intern și în Europa, și nu va fi ușor. Totul e mental până la urmă, nu cred că e partea fizică. Jucătorii sunt probabil puțin obosiți mental. Pentru Farul, pauza competițională în urma meciurilor echipei naționale e gură de oxigen. Era necesară, să ne odihnim măcar două - trei zile, după tot ce am făcut în această vară“, a menționat Gheorghe Hagi.

Fotbalist împrumutat la FCU 1948 Craiova
 
În meciul cu FCU 1948 Craiova, noua achiziție faristă, internaționalul armean de 22 de ani Narek Grigoryan (transferat de la FC Urartu), și-a făcut debutul în tricoul alb-albastru. Pe de altă parte, Farul și FCU 1948 Craiova au oficializat împrumutul fundașului Gabriel Buta la formația din Bănie. Pe lângă acesta, Farul s-a mai despărțit de curând de unii jucători, Nicolae Carnat (transferat la FC Voluntari), Fabio Vianna (la ETO Gyor, în Ungaria), Kevin Doukoure (la U Cluj) și Zorhan Bassong. De asemenea, Mateus a fost împrumutat la AE Kifisias (Grecia). Farul Constanța nu îi mai are în lot nici pe Denis Alibec (care s-a transferat la o echipă din Qatar) și Andrei Borza (achiziționat de Rapid București).   
 
Când se joacă restanța cu UTA
 
În etapa viitoare, a noua, la reluarea campionatului, după cele două meciuri ale Naționalei, Farul întâlnește pe teren propriu FCSB, liderul clasamentului, duminică, 17 septembrie, de la ora 21.45. De asemenea,  Liga Profesionistă de Fotbal și deținătorul drepturilor drepturilor TV au stabilit programul meciurilor amânate ca urmare a participărilor echipelor din Superligă în Conference League, iar confruntarea Farul - UTA, restanță din etapa a cincea, a fost programată joi, 26 octombrie.
     
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:

Farul Constanța s-a despărțit și de Zorhan Bassong
 
U Craiova 1948 – Farul Constanța 4 – 0. Eșec drastic suferit de campioana României
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii