Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:26 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Succes cu emoții la Iași, după 3-0 la pauză! Farul Constanța, din nou victorie în Superligă, după șase etape

ro

01 Dec, 2023 22:22 1644 Marime text

Farul Constanța, campioana României, a disputat astăzi, 1 decembrie 2023, meciul din etapa a 18-a a Superligii, întâlnind în deplasare Politehnica Iași.

Meciul s-a încheiat cu victoria oaspeților, scor 3-2, după ce „marinarii“ au condus cu 3-0 la pauză, în urma golurilor lui Budescu (9), Rivaldinho (16) și Louis Munteanu (45+8).

În partea secundă, Politehnica a redus din diferență până în minutul 65, goluri Harrison (56) și A. Roman (64), și a alergat apoi după egalare, însă oaspeții au reușit să mențină diferența de un gol, care le-a adus victoria.

Au evoluat:

Poli Iași (antrenor, Leo Grozavu): S. Lung - Martac, Samayoa, Katanec (46 Buș), Ispas - A. Roman, Bordeianu, Garobbio - Dumitru (46 Stefanovici, 88 R. Ion), Harrison, Luis Phelipe (77 Ciobanu). Rezerve: Ailenei - F. Ilie, Gheorghiță, Tincu, Jatoba.

Farul (manager tehnic, Gheorghe Hagi; antrenor, Cătălin Anghel): Aioani - Dussaut, Larie, M. Popescu, Kiki - Vînă, Artean, Grameni - Budescu (67 Borgnino) - Rivaldinho (85 Sîrbu), L. Munteanu (67 Mazilu). Rezerve: Buzbuchi - Gustavo, Queiros, N. Popescu, Sali, Da Costa.

Farul a respectat tradiția partidelor de la Iași, unde era neînvinsă de 11 meciuri, și s-a impus cu 3-2 la capătul unei partide disputate. Farul a înscris de trei ori în prima parte a jocului, prin Budescu, Rivaldinho și L. Munteanu și se părea că va obține un succes fără emoții. Gazdele au marcat de două ori in primele 20 de minute ale părții secunde, astfel că finalul jocului a fost extrem de disputat. Tabela a rămas nemodificată până la final, astfel că echipa noastră obține 3 puncte foarte importante în lupta pentru calificarea în play-off, se arată pe site-ul oficial al Farului.


În urma acestui succes, Farul a pus capăt seriei de șase partide la rând în campionat fără victorie.

În clasament, Farul a urcat o poziție, de pe opt pe șapte, cu 25 de puncte, la egalitate cu a șasea clasată, FC Hermannstadt, care nu a jucat însă în etapă.

În 18 etape, „marinarii“ au șapte victorii, patru egaluri și șapte înfrângeri, golaveraj -3 (27-30).  

În etapa viitoare, Farul va întâlni pe teren propriu Petrolul Ploiești, duminică, 10 decembrie 2023, de la ora 17.00.

Sursa foto: Facebook (Farul Constanța)

Citește și:


Superliga 2023/2024. Poli Iași - Farul Constanța
Hagi - „Pentru a spera la un rezultat pozitiv, trebuie să facem un meci complet“ (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii