Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:28 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ștafeta gemenilor Cogali, preluată de copii, fotbaliști la Academia Hagi. Denis - „Vreau să depășesc performanțele tatălui și unchiului meu“ (GALERIE FOTO)

ro

25 Feb, 2023 00:00 6271 Marime text
 

 
  • La ultimul turneu la care a participat, la Brașov, Denis a marcat 17 goluri și a fost declarat cel mai bun jucător.
 
Echipa Under-10 a Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi“ (antrenor - Cătălin Săndulescu, director coordonator -  Mihai Stere) a ocupat prima poziție la turneul „Balkan Elite Cup Brașov 2023“, iar cel mai bun jucător al turneului a fost declarat Denis Cogali, de la formația campioană.
 
Denis CogaliLa secțiunea rezervată jucătorilor născuți după 1 ianuarie 2013, micul fotbalist a înscris 17 goluri în turneul de la Brașov și a fost declarat cel mai bun jucător al turneului. Enis nu s-a aflat însă acum la prima performanță de acest gen, să marcheze multe goluri în turnee și săprimească premii individuale. Astfel, în 2022, la „International Stars Tournament“, de la Drobeta Tr. Severin, a fost declarat jucătorul turneului (la 2012, Under-11). Aceeași distincție i-a revenit la „Enery Element Cup“, de la Haskovo (Bulgaria), la Under-10, iar la „Cupa Dunav“, tot din Bulgaria, de la Ruse, a fost desemnat MVP la categoria 2013. 
 
Micul golgeter provine dintr-o familie de fotbaliști, de la Mangalia, tatăl său fiind Enis Cogali (41 de ani). Acesta și fratele său geamăn, Erdinci, sunt bine-cunoscuți în fotbalul local, pentru evoluțiile de la Callatis Mangalia (inclusiv în Liga a 2-a) și de la alte formații.  

Tot ce e posibil
Gemenii Cogali, de la Callatis, şi-ar putea trage peste echipamentul de fotbalişti robele de avocaţi (galerie foto)

 
„La Brașov, a fost un turneu foarte reușit. Am avut meciuri ușoare, dar și grele. Mă simt foarte bine că am marcat atâtea goluri, 17. Antrenamentele sunt foarte bune și sunt fericit că sunt la o grupă de vârstă mai mare. Eu am început fotbalul la vârsta de cinci ani, la Sporting Mangalia. La Academia Hagi am venit la 7 ani. Tatăl și unchiul meu au fost fotbaliști foarte buni și cred că și eu voi avea o carieră frumoasă. Vreau să le depășesc performanțele. De la echipa mare a Farului îmi place în mod deosebit cum joacă Denis Alibec. Admir la el șuturile, viteza sa și cum driblează. Din străinătate, echipa mea favorită este Liverpool, iar fotbalistul preferat - Lionel Messi. Visul meu e să ajung fotbalist mare și la echipe foarte bune“, a declarat Denis Cogali, la Farul TV.
 
Ayan CogaliErdinci Cogali are doi băieți, Ayan și Amir, iar primul face și el fotbal la Academia Hagi, fiind însă mai mare cu trei ani (e născut în 2010) decât verișorul său, Denis. Amir are șase ani și încă nu a început sportul.   
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: capturi Farul TV și Facebook (Enis Cogali, Erdy Cogali)
 
Citește și:
 
Echipele 2013 și 2014 de la Academia Hagi, câștigătoare de turnee la Brașov. Denis Cogali, declarat jucătorul întrecerii (GALERIE FOTO)
 
Aur și argint pentru Academia Hagi
Darius Mihăilă și Denis Cogali, cei mai buni la „International Stars Tournament“ (GALERIE FOTO)

 
Bulgaria
Academia Hagi 2013, clasată pe locul patru la „Enery Element Cup 2022“. Denis Cogali, golgeterul turneului

 
Denis Cogali, MVP la Cupa Dunav, din Bulgaria, turneu la care Academia Hagi 2013 a ieșit vicecampioană (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii