Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:47 03 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Sirenele" au reusit prima victorie la Iasi

ro

25 Jan, 2010 02:45 1022 Marime text
csvtomis_.jpgVicecampioana en-titre a urcat pe locul secund în clasament, la egalitate de puncte cu Metal Galaţi şi la un punct distanţă de liderul ierarhiei, Dinamo

Formaţia feminină de volei, CSV 2004 Tomis Constanţa a reuşit o victorie extrem de importantă în deplasare cu Penicilina Iaşi, partidă contând pentru etapa a XIV-a a Diviziei A1. Formaţia pregătită de Aleksandar Boskovic s-a impus într-o manieră categorică, scor 3-0.

Gazdele de la Penicilina au început mai bine meciul şi s-au desprins pe tabelă la 6-2. Constănţencele au redus treptat din diferenţă astfel că la jumătatea parţialului au preluat conducerea şi s-au separat decisiv la scorul de 19-15, avantaj păstrat până la finalul setului, pe care Tomisul l-a câştigat cu 25-20. „Sirenele" încep mult mai bine actul secund şi preiau frâiele partidei încă din debutul setului, conducând cu 5-2. Totul se pare că mergea perfect pentru constănţence, până la accidentarea suferită de Plchotova, jucătoare care se dovedise extrem de utilă atât în atac cât şi la blocaj. Aceasta a părăsit definitiv terenul în urma unei entorse, fapt ce a dus la revenirea gazdelor în joc. Astfel, ieşencele reuşesc să câştige opt puncte consecutive şi se desprind pe tabelă la patru puncte diferenţă, scor 17-21. Gazdele reuşesc să-şi păstreze avantajul şi au la un moment dat cinci şanse de a-şi adjudeca setul (scor 19-24). Tomisul nu renunţă la luptă şi izbuteşte să anuleze mingiile de set ale Penicilinei şi chiar să se impună cu 26-24, după şapte puncte consecutive câştigate pe atacul adversarelor. Al treilea set al disputei a fost unul previzibil. Fetele lui Daniel Banu nu au putut trece peste şocul pierderii setului secund iar formaţia constănţeană s-a desprins repede pe tabelă, scor 11-3. Avantajul a fost menţinut de trupa lui Aleksandar Boskovic până la finalul celui de-al treilea act, adjudecându-l cu 25-16 şi implicit meciul cu 3-0. Au evoluat echipele: CS Volei 2004 Tomis (antrenor Aleksandar Boskovic): Simanic, Topic, Gavrilescu, Barun, Konecna, Plchotova şi Vujovic (libero). Au mai jucat Bobi, Vâlcu, Prisecaru şi Pristavu; Penicilina Iaşi (antrenor Daniel Banu): Pavlova, Ionescu, Nicolau, Ivaniuschkina, Sidorenko, Ciobanu - Sanislav (libero). Au mai intra pe parcurs Melinte şi Tatiana Popa.

La un punct de locul 1

După partida de la Iaşi, formaţia constănţeană a disputat ziua următoare meciul restant de pe terenul „lanternei roşii", CSM Focşani. Jocul programat iniţial pentru data de 19 decembrie a fost amânat la cererea constănţenilor, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. După cum era de aşteptat jocul a fost la discreţia vicecampioanei en-titre, care s-a impus fără probleme cu 3-0. În urma acestor rezultate, CS Volei 2004 Tomis a urcat pe locul secund în clasamentul Diviziei A1, la un punct distanţă de liderul Dinamo Bucureşti.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii