Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:46 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Selecţionerul României, Christoph Daum, mesaj pentru FC Viitorul şi Gică Hagi

ro

16 Dec, 2016 00:00 2235 Marime text
Echipa naţională Under-23 a României trebuia să întreprindă în perioada 16-23 ianuarie 2017 un cantonament de pregătire în Antalya, iar printre jucătorii convocaţi se numărau şi şapte fotbalişti de la FC Viitorul, Romario Benzar, Bogdan Ţâru, Răzvan Marin, Dragoş Nedelcu, Florinel Coman, Alexandru Buzbuchi şi Cristian Ganea. Acţiunea a fost contramandată însă, din pricina numărului mic de fotbalişti disponibili în acea perioadă.
 
„Cantonamentul le-ar fi oferit posibilitatea tinerilor jucători să reprezinte selecţionata U23 a României. Şi ar fi avut un impact pozitiv asupra cluburilor, dacă ne referim la experienţa meciurilor internaţionale. Ar fi adus promovare jucătorilor şi cluburilor. Pentru că în acest moment avem disponibili mai puţin de jumătate dintre jucătorii convocaţi, suntem nevoiţi să anulăm cantonamentul. Am dori să mulţumim clubului Viitorul şi lui Gheorghe Hagi pentru susţinerea şi înţelegerea de care au dat dovadă, dar şi celorlalte cluburi care au răspuns pozitiv invitaţiei noastre de a lua parte la acest cantonament: CFR Cluj, ACS Poli Timişoara, UTA, Gaz Metan, FC Botoşani, Dinamo, Swansea, Real Zaragoza, Fiorentina. Din păcate, alte cluburi nu au arătat aceeaşi înţelegere şi nu au văzut avantajele unei astfel de acţiuni pentru ele, pentru jucători şi pentru imaginea fotbalului românesc“, a declarat selecţionerul Christoph Daum, pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.

Primele răspunsuri fuseseră pozitive

Tehnicianul german a detaliat apoi că, atunci când a fost exprimată intenţia organizării acestui cantonament, primele răspunsuri au fost pozitive. „Am discutat cu mai multe cluburi despre disponibilitatea de a lăsa jucătorii tineri, de perspectivă, care pot face pasul la naţionala U-21 sau chiar la naţionala mare. Primele răspunsuri au fost pozitive, aşa că am trimis fiecărui club o invitaţie oficială pentru acest cantonament. Am încercat chiar să rezolvăm problemele cu cazarea, transportul şi meciurile amicale ce urmau să se desfăşoare în Antalya. În urmă cu câteva zile am primit o serie de răspunsuri negative la convocările noastre, mai multe cluburi au refuzat să lase jucătorii să participe la acest cantonament. Respectăm dreptul fiecărui club de a refuza convocarea unui jucător în afara datelor FIFA. Dar suntem dezamăgiţi şi surprinşi că există cluburi care nu vor să colaboreze şi nu profită de această oportunitate“, a punctat Daum.
Sursa foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii