Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:21 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scrimerul Mihai Ghencea, două medalii de aur la Naționale. Cu echipa CSS1 Constanța, dar și la individual (GALERIE FOTO)

ro

17 Oct, 2022 00:00 1655 Marime text
 

 
  • La Campionatul Național de speranțe la scrimă, de la Constanța au participat reprezentanți ai CSS1, CS Farul, ACS Prima Spadă și ACS Athos Fencing. 
 
Campionatul Național de scrimă, proba de spadă, întrecere rezervată categoriei de vârstă speranțe (Under-15) și găzduită de București, i-a adus două medalii de aur constănțeanului Mihai Ghencea, de la CSS1 (profesori, Ion Nițulescu și Monica Marinescu).
 
Tânărul scrimer a devenit campion al României atât cu echipa, cât și la individual. Pe echipe, au mai fost medaliați cu aur, alături de Mihai Ghencea, colegii săi de la CSS1 Luca Iliuță, Flavius Papp și Mihai Slave. În finală, formația de pe litoral a dispus, după un meci greu, scor 45-43, de CS UNEFS București 2. În concursul masculin pe echipe au participat 14 formații din București, Constanța, Craiova, Oradea și Tg Mureș. În concursul Under-15 individual, cu 63 de sportivi la start, reprezentând 13 cluburi din toată țară, Mihai Ghencea a trecut în meciul pentru titlu de Albert Baloi (CS UNEFS București), pe care l-a întrecut categoric, cu 15-4.
 
La aceeași secțiune a luat medalie, bronz, și Luca Iliuță, învins în semifinale de Mihai Ghencea, scor 15-9. Formația CS Farul Constanța, antrenată de Mihaela Ion, și formată din David Baicu, David Garagancea, Bogdan Irimia și David Matei, s-a clasat pe locul șapte. La individual, Mihai Slave a fost al nouălea, iar David Garagancea al 11-lea, dar evoluții apreciate au avut și David Matei, David Baicu, Bogdan Irimia, Vladimir Iordan (CS Farul) și Flavius Papp (CSS1).
 
În competiția feminină Under-15, la individual, de pe litoral a urcat pe podium Eva Mateescu (CSS1 Constanța), medaliată cu argint, după ce a pierdut finala, scor 12-15, în fața Nataliei Constantin (CSS Steaua București). Într-un concurs cu o participare numeroasă, fiind înscrise 81 de sportive, de la 17 cluburi, Anaith Ciocan (CS Farul) a ocupat locul 9. Au urmat în clasament, de la Constanța, Diana Tufan, Casandra Rezeanu (CS Farul), Alexandra Cocoș (CSS1), Maria Văleanu, Amelia Bărcaru (ACS Prima Spadă, antrenori - Ion Nițulescu și Monica Marinescu), Elena Bajdu, Irina Nicea (CSS1), Nicol Meleacă (ACS Athos Fencing, antrenor - Mihaela Ion), Maia Burtescu, Ana Maria Tudorache (CS Farul), Amalia Nițu (ACS Prima Spadă), Alexia Mocanu (CS Farul), Natalia Vintilă (ACS Prima Spadă) și Irina Bănică (CSS1).

În concursul pe echipe al fetelor, au participat 19 formații, de la 12 cluburi. CS Farul 1 (Anaith Ciocan, Casandra Rezeanu, Ana Maria Tudorache, Diana Tufan) s-a clasat pe locul cinci, după ce a învins cu 45-44 CSS1 Constanța (Elena Bajdu, Alexandra Cocoș, Eva Mateescu, Irina Nicea), formație care a ocupat astfel poziția a șasea. În alcătuirea Amelia Bărcaru, Amalia Nițu, Maria Văleanu și Natalia Vintilă, ACS Prima Spadă a fost a zecea.     
               
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Federația Română de Scrimă, Monica Marinescu)

 
Citește și:
 
CSS1 Constanța
Scrimerul Mihai Ghencea, cadetul cel mai bine clasat la Naționalele seniorilor. Va participa la Tirrenia Olympic Experience (GALERIE FOTO)

 
Scrimă în curtea CS Farul Constanța, în cadrul proiectului național „Hercules“. „De aici vor pleca noii campioni“ (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii