Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:24 01 10 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ
a

Scrimă în curtea CS Farul Constanța, în cadrul proiectului național „Hercules“. „De aici vor pleca noii campioni“ (GALERIE FOTO)

ro

13 Aug, 2022 00:00 862 Marime text

 
  • În acest proiect, copiii deprind tainele mai multor discipline sportive.
 
Pe plan național este în derulare în această perioadă proiectul „Hercules“, desfășurat în premieră de Ministerul Sportului, prin care elevi cu vârste între 6 şi 14 ani primesc cursuri gratuite de iniţiere în diferite discipline sportive.
 
Pe litoral, unul dintre sporturile prezentate este scrima, iar 40 de copii însoțiți de părinți au fost oaspeții CS Farul Constanța, unde, în curtea clubului, sportivi consacrați ai grupării, sub îndrumarea antrenorului Mihaela Ion, au oferit o demonstrație. „De aici vor pleca noii campioni ai Clubului Sportiv Farul! Suntem bucuroși că suntem parte a acestui proiect și parteneri de nădejde ai sportului românesc!“, a fost mesajul CS Farul.
 
În proiectul „Hercules“, copiii deprind (în acest prim modul - până pe 19 august) tainele mai multor discipline sportive: rugby, scrimă, atletism, natație, baschet, gimastică aerobică, artistică și ritmică, tir cu arcul, karate, badminton, tenis de masă, handbal, arte marțiale, orientare, ciclism, triatlon, dans sportiv, kaiac-canoe, volei, tenis de câmp, hochei pe gheață, judo, patinaj role, lupte, fotbal și minifotbal, baseball, taekwon-do ITF și șah.
 
„Pentru această primă ediție a proiectului, care va fi dezvoltat și permanentizat pe durata vacanțelor școlare, 32 de direcții județene, precum și Direcția pentru Sport a Municipiului București, sunt implicate cu toate resursele pe care le dețin, în dorința de a deprinde copiii cu practicarea sportului. Cursurile de inițiere vor fi susținute de peste 160 de antrenori cu bogată experiență de la nivel local, în patru serii de câte o săptămână, copiii având posibilitatea de a încerca astfel mai multe sporturi. Proiectul se bazează și pe o serie de colaborări instituționale la nivel local, încheiate între direcțiile județene de sport și diferite structuri care vor susține buna desfășurare a cursurilor și pregătirii, în condițiile unei depline siguranțe. Lista disciplinelor sportive în care vor fi inițiați copiii diferă de la județ la județ, în raport cu resursele umane și facilitățile sportive existente la nivel local. Organizatorii își propun ca un procent semnificativ dintre copiii care se vor înscrie și vor participa la cursurile de inițiere să continue practicarea disciplinelor sportive descoperite și să se îndrepte și către performanță, legitimându-se în cadrul cluburilor de profil de la nivel local“, se arată într-un comunicat al Ministerului Sportului.
 
Alături de București, județele care derulează în această vară proiectul sunt: Arad, Arges, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Timiș, Tulcea, Valcea, Vaslui și Vrancea.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: csfarul.ro
 
Citește și:
 
CSS1 Constanța
Scrimerul Mihai Ghencea, cadetul cel mai bine clasat la Naționalele seniorilor. Va participa la Tirrenia Olympic Experience (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii