Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:41 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sambo Surorile Anda Mihaela Vâlvoi și Denisa Nicoleta Vâlvoi, medaliate la Cupa României și la Campionatul Național

ro

22 Mar, 2023 10:29 1591 Marime text


Noi medalii naționale obținute la Sambo de surorile Anda Mihaela Vâlvoi și Denisa Nicoleta Vâlvoi, de la CS Farul Constanța (antrenor, Viorel Gâscă).
La București, s-au desfășurat Campionatul Național la junior 1 și tineret și Cupa României pentru seniori, iar surorile Vâlvoi s-au clasat astfel:   
 
 
Campionatul Național
Locul II Denisa Nicoleta Vâlvoi - categ. 54 kg - junior 1
Locul III Denisa Nicoleta Vâlvoi - categ. 54 kg - tineret

Cupa României
Locul I Anda Mihaela Vâlvoi - categ. 65 kg
Locul III Denisa Nicoleta Vâlvoi - categ. 54 kg.

La această a doua competiție, o altă reprezentantă a CS Farul, Ștefania Stănică, s-a clasat aproape de podium, pe locul 5, la categoria 65 kg.

Sambo este un stil de arte marțiale originar din Rusia asemănător cu judo și este dezvoltat din mai multe arte marțiale.

După cum se arată pe Wikipedia, cuvântul „Sambo“ este un acronim pentru SAMozashchita Bez Oruzhiya, care se traduce prin „autoapărare fără arme“.
 

Sambo este o formă relativ tânără, dar destul de populară și intens în dezvoltare a sporturilor de luptă. Baza arsenalului tehnic Sambo este complexul celor mai eficiente metode de apărare și atac, selectate dintre diferite tipuri de arte marțiale și lupta națională a multor națiuni ale lumii. Numărul tehnicilor din arsenalul Sambo este în continuă creștere, pe măsură ce acest tip de arte marțiale se dezvoltă. Filozofia Sambo nu este doar o formă de arte marțiale și un sistem de combatere a inamicului fără a folosi arme, ci și un sistem educațional care promovează dezvoltarea calităților morale și volitive. Sambo include cele mai eficiente tehnici și tactici ale diferitelor tipuri de arte marțiale și lupte populare, menționează sursa citată.


Sursa foto: csfarul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii