Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:30 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-au cunoscut acum un an, într-o cafenea Dragoste ca în poveşti între un fotbalist de la Viitorul şi nepoata fostului selecţioner al României (Galerie foto)

ro

19 Oct, 2012 01:00 3070 Marime text

dragoste.jpgMijlocaşul Vasilică Păcuraru şi-a găsit jumătatea, în persoana unei Ilene Cosânzene pe nume Andreea. Fata este studentă în anul doi la Psihologie şi provine dintr-o familie de sportivi

Fotbalistul Viitorului, Vasilică Păcuraru şi Andreea Gontineac trăiesc o poveste de dragoste ca în poveşti. Destinul a făcut ca, acum un an, cei doi să se întâlnească într-o cafenea din Constanţa şi să se apropie, vrăjiţi, unul de altul. De atunci, viaţa le e plină de soare, zâmbete şi sărutări.

Vasile Păcuraru este constănţean, are 25 de ani şi joacă la FC Viitorul, unde a venit de la FC Farul. Andreea s-a născut în Paşcani, are 27 de ani şi studiază psihologia la Universitatea Ovidius, în anul doi. Aşa a ajuns pe malul mării.

Frumoasa domnişoară nu este străină de sport. Se trage dintr-o familie de rugbyşti, unchiul ei (fratele tatălui) fiind Romeo Gontineac, fostul selecţioner al echipei naţionale a României! Tatăl fetei, Marcel Grecu Gontineac, a jucat rugby în tinereţe, la Locomotiva Paşcani, iar acum e antrenor în Italia, la Bolzano. Cum aşchia nu sare departe de trunchi, chiar şi Andreea a cochetat cu acest sport când era mică.

„Ne înţelegem foarte bine. Nici nu avea cum să fie altfel, având în vedere că amândoi venim din sport. Eu am învăţat-o pe Andreea secretele fotbalului, iar ea m-a iniţiat în rugby. Avem planuri serioase. Am făcut cunoştinţă şi cu părinţii fiecăruia", a declarat Vasilică Păcuraru, care şi-a dus iubita în sejururi în Deltă şi la Moeciu. „Ca sportiv, nu prea am timp de vacanţe, dar cu siguranţă vom recupera. Avem timp berechet", spune jucătorul. De vreo opt luni, cei doi îndrăgostiţi s-au mutat împreună.

„Blaturile sunt excluse"

Cunoscătoare în amănunt a rugby-ului, Andreea i-a pus la televizor fotbalistului celebrul dans neo-zeelandez Haka, pentru a-l inspira şi a fi luptător pe teren. Însă Vasilică nu prea are nevoie de asemenea motivare, pentru că el oricum evoluează cu încrâncenare fază de fază, acesta e stilul său de joc. De când e împreună cu Vasi, Andreea a devenit şi o pasionată a fotbalului. Nu ratează niciun meci al Viitorului. În plus, administrează pagina de Facebook a clubului Rugby Locomotiva Paşcani.

Pe lângă părinţii prietenei sale, Vasilică Păcuraru l-a cunoscut şi pe unchiul fetei, fostul căpitan şi apoi selecţioner al echipei naţionale de rugby a României, Romeo Gontineac. La ziua de naştere a lui Vasile, care este în luna iunie, acesta s-a nimerit pe litoral şi a participat la mica petrecere. „Romeo este un om extraordinar şi un profesionist desăvârşit. Acum antrenează în Franţa. Am făcut schimb de tricouri. El mi l-a dat pe cel al Naţionalei de rugby, eu pe cel al Viitorului", dezvăluie fotbalistul.

Cu aceeaşi ocazie, Vasile a jucat tenis cu piciorul cu tatăl Andreei şi a câştigat. Marcel Grecu Gontineac a promis însă că îşi va lua revanşa la anul, când l-a provocat pe Vasi la o mini-partidă de rugby. Până atunci, jucătorul va trebuie să se pună la punct cu sportul cu balonul oval, iar primele lecţii i le-a dat Andreea, în joacă, prin casă. „Nu l-am lăsat pe tatăl Andreei să mă bată la fotbal-tenis. Nici nu ar fi dorit. În familia Gontineac, blaturile sunt excluse", râde mijlocaşul defensiv al Viitorului.

Căţeluşă ca un tunet

Şi ziua de naştere a Andreei (27 august) a fost una specială. Când fata a împlinit 27 de ani, Vasilică i-a făcut un cadou aparte, o căţeluşă rasa Amstaff. Aceasta are acum două luni şi jumătate şi a fost botezată Thora (de la Thor - zeul tunetului şi al furtunii în mitologia scandinavă; unul dintre cei mai puternici zei, temperamental, dar iubit). Andreea şi Vasile sunt foarte apropiaţi de Thora. Se joacă permanent cu ea şi au băgat-o şi în apa mării.

Tatăl său a fost preşedintele Farului

Vasilică Păcuraru a început fotbalul la FC Farul, club unde s-a format şi sub culorile căruia a jucat, încă de tânăr, în Liga 1 şi în Cupa UEFA-Intertoto, ca mijlocaş la închidere, fundaş central sau fundaş dreapta. Este fost internaţional de tineret, iar în 2008 a marcat într-un amical cu Portugalia, în care a purtat, pe final de meci, şi banderola de căpitan. Era o echipă a României în care mai jucau Pantilimon, Latovlevici, Ropotan, Cr. Tănase, Torje sau B. Stancu. Din anul 2010, s-a transferat la Viitorul. Actualmente, vine după o accidentare (hernie intraspongioasă - de la sărituri i s-au tasat două vertebre), iar amicalul cu Oţelul a fost primul după perioada de recuperare.

Tatăl jucătorului nu mai trăieşte. Îl chema tot Vasile şi a activat o perioadă ca preşedinte al FC Farul. Vasile cel mic are o soră de 39 de ani, care locuieşte de 18 ani în Norvegia. Este măritată cu un norvegian, iar împreună au un băiat, Andreas, de 16 ani, care îl întrece la înălţime pe Vasilică.

Sursa foto: Facebook (Andreea Gontineac)

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii