Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:30 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rugby Noi jucători de la CSM Constanța convocați la echipele naționale

ro

13 Jul, 2023 18:00 1294 Marime text
 

 
  • Reprezentativa României Under-18 va participa în perioada 20-24 iulie la Campionatul European din Polonia.
 
Alți doi rugbyști de la CSM Constanța au fost convocați sub tricolor. Este vorba de Andrei Carta și Adrian Lupu (foto), chemați la echipa națională U-18 de rugby în 7 a României, care se află într-un stagiu de selecție la București. 
 
Reprezentativa României U-18 va participa în perioada 20-24 iulie la întrecerile Campionatului European, programat în orașul polonez Zabki. Andrei Carta și Adrian Lupu sunt medaliați cu bronz în Divizia Națională de Juniori U-18 cu echipa CSM Constanța  (antrenată de Onal Agiacai, Victor Bezușcu și Marius Codea). De asemenea, un alt sportiv al echipei de pe litoral, Cătălin Jardan (campion național cu echipa CSM Constanța U-20), a fost convocat la Naționala de rugby în 7 a Republicii Moldova. Antrenată de George Sava, reprezentativa de peste Prut participă la etapa a doua din Campionatul European de rugby în 7, care se desfășoară la Budapesta și a reușit să se califice în sferturile de finală ale competiției, după victoriile cu Elveția și Luxemburg. Antrenorii lui Cătălin Jardan la CSM Constanța sunt Radu Nicolae Mocanu și Claudiu Trandafir.
 
În Liga Națională, echipa de rugby seniori CSM Constanța a încheiat prima parte a competiției pe primul loc în grupa a 3-a, având șase victorii din tot atâtea meciuri. Formația antrenată de Radu Nicolae Mocanu și Claudiu Trandafir a totalizat 27 de puncte (trei victorii cu punct bonus) și un esaveraj remarcabil, 225-71 (+154).
 
„Constanța redevine o forță în rugby-ul românesc! Toți jucătorii din echipa campioană națională U20 CSM Constanța au fost promovați la formația de seniori, unde se dorește construirea unei echipe formată în mare parte din constănțeni, care să readucă rugby-ul din orașul nostru în prim-plan“, este mesajul CSM Constanța.
 
Jocul ofensiv al constănțenilor s-a concretizat prin cele 27 de eseuri (20 transformate) și 15 lovituri de pedeapsă reușite. Echipa de pe litoral a fost total preocupată de joc și fair-play, având doar un cartonaș galben și niciunul roșu. Principalii marcatori de eseuri au fost, cu câte trei încercări, Iulian Manole, Răzvan Călin și Cristian Bumbac, dar ultimul are și patru transformări în meciul de la Suceava. Piciorul sigur al lui Ionuț Alexandru Sava i-a adus CSM Constanța 63 de puncte (12 lovituri de pedeapsă, 11 transformări, el trecându-și în cont și un eseu).
 
Jucătorul meciului a fost desemnat de la CSM Constanța în patru partide: Mario Arvinte - la Gura Humorului, Marian Muntianu - la Bârlad și Ionuț Alexandru Sava - în meciurile de pe teren propriu cu RC Bârlad și Bucovina Suceava. În urma evoluțiilor foarte bune la echipa de club, doi rugbyști de la CSM Constanța (Ionuț Alexandru Sava și Marian Muntianu) au fost convocați la naționala de rugby în 7 a României.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Rugby)
 
Citește și:
 
Rugby. CSM Constanța a integrat în echipă cei cinci jucători din Fiji
Nicolae Radu Mocanu - „Ne așteaptă un viitor frumos“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii