Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:12 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rugby. CSM Constanța a integrat în echipă cei cinci jucători din Fiji Nicolae Radu Mocanu - „Ne așteaptă un viitor frumos“

ro

04 Jul, 2023 00:00 2294 Marime text
 

 
  • CSM Constanța a ocupat locul întâi în grupa a 3-a a Ligii Naționale.
 
Echipa masculină de rugby CSM Constanța a încheiat en-fanfare meciurile din sezonul regular al Ligii Naționale, grupa a 3-a, iar sportivii de pe litoral vor să facă o figură frumoasă și în partea secundă a campionatului, în care o așteaptă meciuri mai grele.
 
Formația pregătită de Nicolae Radu Mocanu și Claudiu Trandafir s-a clasat pe locul întâi în grupă, după ce a câștigat toate cele șase partide disputate, înregistrând 27 de puncte (24 + 3 puncte bonus) și 225-71 esaveraj. Clasamentul a fost: 1. CSM Constanța - 27p, 2. RC Bârlad - 17p, 3. RC Gura Humorului - 13p, 4. CSM Bucovina Suceava - 0p. Echipa de pe litoral a înregistrat rezultatele: 34-24 (acasă) și 16-15 (în deplasare) cu RC Bârlad, 78-8 (a) și 64-15 (d) cu CSM Bucovina Suceava, 5-0 (neprezentare) - acasă și 28-9 (d) cu RC Gura Humorului. 
 
„Nu ne vom relaxa prea mult“
 
Ultimul meci a fost cel de pe teren propriu, de la Năvodari, cu CSM Bucovina Suceava, în care CSM Constanța a revenit pe tabelă pentru un succes categoric, 78-8 (12-8), după ce a fost condusă cu 8-0. „Sunt mulțumit de rezultatul final. Într-adevăr, am avut o repriză mai slabă, la început, am încercat să punem în aplicare anumite teme și strategii și, totodată, să integrăm jucătorii noi pregătindu-ne pentru etapa următoare, când ne vor aștepta niște meciuri mai grele. Băieții noi s-au integrat foarte repede și cred că putem forma o echipă frumoasă împreună. Deja simt că am format această formație și ne așteaptă un viitor frumos. Nu ne vom relaxa prea mult, pentru că vrem să ne pregătim foarte bine pentru partea secundă a campionatului, în care sperăm să ne atingem toate obiectivele“, a declarat antrenorul Nicolae Radu Mocanu, la finele meciului cu formația suceveană.
 
În partea a doua a Ligii Naționale, formația constănțeană va evolua într-o serie alături de Steaua București (locul 2 în grupa 1), Universitatea Cluj (locul 5 în grupa 1), CSM Galați (locul 3 în grupa a 2-a) și Bucovina Suceava (locul 4 în grupa a 3-a).
 
Jucătorii din Fiji, primele eseuri
 
CSM Constanța a început meciul cu CSM Bucovina Suceava cu cinci jucători din Fiji, transferați pentru meciurile dificile din partea a doua a campionatului. Cel mai cunoscut dintre ei este Eseria Vueti, fost jucător la Farul Constanța și la Steaua București. Echipa de pe litoral a reușit 12 eseuri contra formației sucevene, trei dintre acestea aparținându-le rugbyștilor din Fiji Eseria Vueti, Keresoni Delaivuna și Mosese Kailona, „În primul rând, le mulțumesc tuturor pentru victorie. Ne bucurăm, băieții sunt talentați și de viitor, merită să joace în prima ligă. Privim înainte, pentru partea a doua a campionatului“, a spus Eseria Vueti.
 
„Vrem victoria la fiecare partidă“
 
La zestrea de puncte a CSM Constanța din meciul cu CSM Bucovina Suceava a contribuit, cu un eseu, și Mario Arvinte. „A fost un meci bun pentru noi. Din păcate, în prima repriză am început cam ușor și s-a cunoscut la scor, dar am reușit să ne mobilizăm și după pauză am demonstrat că merităm să câștigăm. Venirea băieților din Fiji este un plus pentru noi. Vrem să-i integrăm cât mai repede în proiectul nostru de joc. În prima parte a campionatului, am întâlnit echipe mai ușoare, ceea ce a fost benefic pentru noi, întrucât băieții sunt tineri și au acumulat experiență. În partea a doua, vor veni meciurile mai grele și trebuie să ne pregătim la fel de bine, întrucât obiectivul clubului va fi victoria la fiecare partidă“, a spus și Mario Arvinte.  
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Imaginile au fost preluate de pe pagina de Facebook „CSM Constanța Rugby“; sursa foto: Elis Iordache
  
Citește și:

 
Rugby
CSM Constanța, victorie categorică cu CSM Bucovina Suceava (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii