Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:13 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rugby Echipele Under-20 și Under-18 ale CSM Constanța, sezon plin de succese. La U-18, și-au luat revanșa!

ro

22 Jun, 2023 13:17 1186 Marime text
 
CSM Constanța a avut parte de un sezon deosebit și la rugby, unde a cucerit medalii cu echipa Under-20 (aur) și Under-18 (bronz), iar în Liga Națională se află pe locul întâi în grupa a 3-a, cu victorii pe linie.
 
Totodată, doi jucători de la echipa Under-20, Alexandru Ionuț Sava și Marian Muntianu, au fost convocați la echipa națională de rugby în 7 a României, care va participa în perioada 25-27 iunie la Jocurile Europene de la Cracovia.
 
În finala mică a Diviziei Naționale Under-18, CSM Constanța a întâlnit LPS Suceava, pe care a învins-o, succes important, având în vedere că LPS Suceava câștigase de două ori în fața constănțenilor, în sezonul regulat.

 
Echipele de rugby CSM Constanța U18 și U20 au încheiat un sezon plin de succese și performanțe, din care nu au lipsit însă sacrifiile și devotamentul pentru culorile clubului.
 
Pe Stadionul Arcul de Triumf din Capitală în finala Diviziei Naționale de Rugby Juniori U20 dintre CSM Constanța și CNAV-Dinamo București, formația antrenată de Radu Nicolae Mocanu și Claudiu Trandafir a încheiat în forță, un campionat pe care l-a dominat de la început până la final și s-a impus cu 32-20.
 
Rugbyștii constănțeni au fost susținuți în Capitală de o numeroasă galerie formată din părinți și alți suporteri, care i-au aplaudat îndelung.
 
Dintre acești rugbyști, 80% evoluează și în Liga Națională de Rugby, unde CSM Constanța are victorii pe linie și se află pe primul loc al clasamentului în grupa a 3-a.
 
Merite deosebite are staff-ul alcătuit din antrenor principal – Radu Nicolae Mocanu, antrenor secund – Claudiu Trandafir, kinetoterapeut – Gheorghe Fotu, psiholog sportiv – Mioara Șincan, expert sportiv – Constantin Gheară.
 


După evoluțiile foarte bune la echipa de club, doi sportivi de la CSM Constanța au fost convocați la naționala de rugby în 7 a României, care va participa în perioada 25-27 iunie la Jocurile Europene de la Cracovia (criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris 2024).
 
Cei doi jucători convocați de la CSM Constanța sunt: Alexandru Ionuț Sava și Marian Muntianu.
 
La rândul său, CSM Constanța U18 a susținut, pe Stadionul „Arcul de Triumf” din Capitală, finala mică a Diviziei Naționale cu LPS Suceava.
 
Formația constănțeană (antrenată de Onal Agiacai, Victor Bezușcu și Marius Codea) a început în forță și a condus cu 15-0, dar sucevenii au reușit să egaleze pe final, 15-15.
 
La sfârșitul celor 70 de minute, scorul a fost egal și conform regulamentului, câștigătoare a fost desemnată echipa, care a marcat mai multe eseuri, CSM Constanța (3) față de cele două ale adversarilor.
 
CSM Constanța U18 s-a mobilizat exemplar pentru această finală și a încheiat cu medalii de bronz un sezon dificil, performanța fiind mai importantă, după ce LPS Suceava câștigase de două ori în fața constănțenilor, în sezonul regulat.
 
Staff: antrenori Onal Agiacai, Marius Codea, Victor Bezușcu, kinetoterapeut – Gheorghe Fotu, psiholog sportiv – Mioara Șincan, expert sportiv – Constantin Gheară.
 
Trebuie menționat și sprijinul autorităților locale, care au oferit cele mai bune condiții pentru performanță și aceste lucruri s-au văzut în rezultate: titlul de campioană pentru CSM Constanța U20, medalii de bronz pentru CSM Constanța U18 și primul loc în grupa sa din Liga Națională de Rugby pentru seniori, este mesajul CSM Constanța.


Sursa foto: Facebook (CSM Constanța)

Citește și:

 
Doi rugbyști de la CSM Constanța, în pregătire cu Naționala României pentru Jocurile Europene
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii