Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:27 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rugby CS Năvodari - CSM Galați, în semifinalele Diviziei Naționale de seniori

ro

10 Oct, 2020 00:00 4179 Marime text
  • CS Năvodari va evolua în turneul locurilor 1-4, primul meci fiind cel din semifinale.
  • Echipa de pe litoral a câștigat titlul în DNS în sezonul 2018/2019.
  • Cinci rugbyști de la echipa Under-19 a Cleopatra Mamaia vor avea dublă legitimare și vor evolua la CS Năvodari.

Revin pe teren și echipele din Divizia Națională de seniori, al doilea eșalon valoric al rugby-ului românesc. Pandemia de coronavirus a dus la o altă desfășurare în continuare a campionatului, întrecerea urmând a se finaliza ținându-se cont de clasamentul turului.

În acest sens, echipele vor fi împărțite în turneul locurilor 1-4, respectiv 5-8. După ce a încheiat turul pe poziția a treia, reprezentanta județului Constanța în competiție, CS Năvodari (antrenori, Cristian Husea, Cornel Suciu și Virgil Năstase), va juca în locurile 1-4, întâlnind în semifinale, în dublă manșă, CSM Galați, a doua clasată. Turul a fost programat la Galați, pe 31 octombrie, în timp ce returul se va juca la Năvodari, pe 7 noiembrie. Clasamentul turului a fost: 1. Știința Petroșani, 2. CSM Galați, 3. CS Năvodari, 4. RC Bârlad, 5. Grivița București, 6. CSU Arad, 7. Bucovina Suceava, 8. RC Gura Humorului. În cealaltă semifinală se întâlnesc Știința Petroșani și RC Bârlad, turul la Petroșani, returul la Bârlad. Finalele au fost programate pe 14 și 21 noiembrie (în dublă manșă).
 

Cum se joacă în celălalt turneu

În ce privește turneul locurilor 5-8, echipele vor disputa un tur Berger, urmând a se respecta programarea pentru retur a partidelor dintre echipele participante, care își vor păstra numărul de puncte acumulate în tur. Partidle sunt următoarele: etapa 1 (7 noiembrie) - RC Gura Humorului - RC Grivița, Bucovina Suceava - CSU Arad; etapa 2 (14 noiembrie) - Bucovina Suceava - RC Gura Humorului, CSU Arad - RC Grivița; etapa 3 (21 noiembrie) - RC Gura Humorului - CSU Arad, RC Grivița - Bucovina Suceava.
 

Promovarea tinerilor continuă

După cum se arată pe site-ul oficial al CS Năvodari, conducerea echipei își continuă politica de promovare a tinerilor, de la formații locale, aceștia primind șansa afirmării în meciurile de seniori. Astfel, cinci rugbyști de la echipa Under-19 a Cleopatra Mamaia vor avea dublă legitimare și vor evolua la campioana DNS din sezonul 2018/2019. Este vorba de Sorin Săvuț (centru), Alin Ștefan (aripă), Denis Loghin (linia 1), Mihai Popa (linia 1) și Paul Ciceu (linia 3).
 

Discuții pentru reveniri

”Ei se adaugă jucătorilor Mihai Barbu și Andrei Batcu, veniți tot de la Cleopatra și care deja au debutat la CS Năvodari, la fel ca și Sorin Pândichi (transferat între timp la echipa din SuperLigă SCM Timișoara). De asemenea se poartă discuții pentru revenirea la CS Năvodari a jucătorilor Sebastian Agapie de la Știința Baia Mare și Bogdan Sasu de la Tomitanii Constanța”, se precizează pe site-ul oficial al formației năvodărene.

Sursa foto: clubsportivnavodari.ro


Citește și:

CS Năvodari. Un an de la câștigarea titlului de campioană în Divizia Națională de seniori „Îmi amintesc cu plăcere de sezonul trecut“

CS Năvodari, campioană, în premieră, în Divizia Națională de seniori la rugby! (galerie foto)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii