Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:11 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Răzvan Marin, de la FC Viitorul, a avut o seară magică la echipa naţională „Dă-mi motive să mă îmbăt!” (galerie foto)

ro

10 Oct, 2016 00:00 2978 Marime text
 

Tânărul mijlocaş al FC Viitorul Răzvan Marin a avut parte de un debut de vis, sâmbătă, la echipa naţională de fotbal a României, reuşind un gol şi o pasă decisivă în victoria categorică a tricolorilor (5-0) pe terenul Armeniei
 
FC Viitorul a avut doi jucători titulari în partida din Armenia, contând pentru etapa a doua a grupei E din preliminariile Campionatului Mondial din 2018, pe Răzvan Marin (20 de ani), care a jucat mijlocaş central, şi pe Romario Benzar (24 de ani), folosit fundaş dreapta. Ambii au jucat toate minutele. Răzvan a punctat pentru 3-0 în minutul 12, cu un șut de la marginea careului, și a pasat pentru golul de 5-0 înscris de Chipciu în minutul 60. Celelalte reuşite le-au aparţinut lui B. Stancu (4 - din penalty), Ad. Popa (10) şi Stanciu (29).
 
Tricolorii au speculat foarte bine faptul că armenii au evoluat aproape tot meciul în zece oameni, după ce, la faza la care s-a acordat penalty, în minutul 3, arbitrul i-a arătat cartonaşul roşu unui jucător armean, Malakyan. Pentru Răzvan Marin, a cărui evoluţie a cules toate laudele, golul de sâmbătă este al doilea important din ultima săptămână, după cel de trei puncte marcat în confruntarea de campionat FC Viitorul - Astra Giurgiu 1-0. În meciul din Armenia, Romario Benzar s-a aflat la a două selecție în echipa României. 

A debutat în Liga 1 într-un meci cu Steaua

Răzvan Marin este fiul fostului fundaş stânga Petre Marin (43 de ani), care a jucat, printre alte echipe, la Steaua, Rapid, FC Naţional sau Sportul Studenţesc, iar la echipa naţională are nouă selecţii. Născut la Bucureşti, pe 23 mai 1996, Răzvan Marin a venit la Academia Hagi de la AC ProLuceafărul la 13 ani. A jucat câţiva ani la juniori, după care a fost promovat la prima echipă a FC Viitorul, debutând în Liga 1 la 17 ani şi cinci luni, într-un meci Steaua - FC Viitorul 4-0. Sub comanda lui Gică Hagi, Răzvan (1,75 m / 70 kg) s-a impus ca un mijlocaş foarte bun, convocarea la echipa naţională de seniori venind firesc.

Tatăl său a pariat că Răzvan va marca

„Răzvan a plecat de acasă la o vârstă fragedă, 13 ani. A fost un moment greu, dar a trecut peste el. Practic, băiatul meu nu a avut copilărie. A făcut multe sacrificii pentru fotbal şi a primit răsplata. Am urmărit meciul cu Armenia, acasă, cu soţia, şi ne-am bucurat foarte mult de golul lui Răzvan, venit la debutul sub tricolor, dar şi de victoria clară a României. Cred că băiatul meu a făcut un meci bun, s-a achitat de sarcini. Eu vorbisem cu el şi în timpul zilei şi aflasem că, în principiu, va juca. I-am spus ca, până îşi va intra în ritm, să joace simplu. Am pus şi un pariu cu el, că va marca, şi aşa a fost. E un jucător valoros, iar de acum înainte, va trebui să muncească dublu, pentru că aşteptările sunt altele de la el“, a spus Petre Marin.     

La egalitate cu Muntenegru

În Armenia, Christoph Daum, selecţionerul României, a mizat pe: Tătăruşanu - Benzar, Săpunaru, D. Grigore (cpt.), Latovlevici - Hoban - Ad. Popa, Stanciu (82 Bicfalvi), R. Marin, Chipciu (67 Rotariu) - B. Stancu (Keşeru). În celelalte meciuri de sâmbătă din grupa României s-au înregistrat rezultatele: Muntenegru - Kazahstan 5-0 şi Polonia - Danemarca 3-2. Clasament: 1. Muntenegru - 4p (6-1), 2. România - 4p (6-1), 3. Polonia - 4p (5-4), 4. Danemarca - 3p, 5. Kazahstan - 1p, 6. Armenia - 0p. Marţi, 11 octombrie, de la ora 19.00, România joacă tot în deplasare, cu Kazahstan, Polonia va întâlni acasă Armenia, iar Muntenegru evoluează în Danemarca.

„Ceea ce mi se întâmplă e extraordinar”

Răzvan Marin a devenit al 75-lea tricolor care marchează la primul meci susţinut la echipa naţională. Gică Hagi înscria în premieră sub tricolor la o vârstă cu doar câteva luni mai mică decât cea a mijlocaşului său. „Răzvan m-a întrecut, clar. Eu am debutat la echipa naţională când aveam aproape 31 de ani, într-un meci cu Irlanda“, s-a bucurat Petre Marin. „Ceea ce mi se întâmplă e extraordinar. Cred că a fost o bucurie enormă la mine acasă. Tata chiar îmi spunea să-i dau motive să se îmbete pentru prima oară. Am primit multe mesaje de încurajare înainte de meci. Le mulţumesc lui Gică Hagi şi selecţionerului Christoph Daum că mi-au oferit şansa debutului, în Liga 1, respectiv la echipa naţională“, a spus Răzvan Marin, care a descris şi faza golului: „Nicu (n.r. Stanciu) mi-a pasat foarte bine. Eram la 16 m, poziţia era bună şi am zis să prind poarta. Mă bucur foarte mult că am înscris“. În timpul partidei, Răzvan a mai tras de câteva ori la poartă.      

Nu l-au uitat pe Florin Tănase

„Acest meci a fost un prim pas pentru Răzvan Marin. Asemenea jucători cresc prin astfel de partide. Avem nevoie de fotbalişti precum Răzvan”, a spus Christoph Daum. „Nu ştiu dacă mi-am câştigat locul de titular la echipa naţională. Eu voi munci la fel de mult ca până acum şi voi fi tot aşa de serios. Cred că Gică Hagi e tare mândru că a avut doi jucători la echipa reprezentativă de seniori într-un meci oficial“, a punctat Marin.
 
Mijlocaşul Viitorului, dar şi Romario Benzar nu l-au uitat pe fostul lor coleg Florin Tănase, care s-a accidentat grav (urmând a lipsi şase luni) la scurt timp de la transferul său la Steaua. Marin şi Tănase, dar şi dinamovistul Steliano Filip s-au fotografiat după meci cu un tricou pe care era trecut mesajul, adresat lui Tănase, „Pentru Tase! Fii tare!”. 

Sursa foto: Facebook (Echipa naţională de fotbal a României)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii