Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:21 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Programul meciurilor din faza optimilor de finală ale Cupei României. Când va juca FC Viitorul și ce echipă va înfrunta

ro

03 Oct, 2018 13:58 1182 Marime text
A fost stabilit programul complet al meciurilor din faza optimilor de finală ale Cupei României, ediția 2018/2019, transmite Federația Română de Fotbal. 

Astfel, în urma solicitărilor deținătorilor de drepturi, meciurile se vor disputa în perioada 30 octombrie – 1 noiembrie, conform următorului program:

AFC Hermannstadt – FC Voluntari, 30 octombrie, ora 16:30

Turris-Oltul Tr. Măgurele – U Craiova 1948 Club Sportiv, 30 octombrie, ora 19:00

CSM Politehnica Iași – FC Viitorul, 30 octombrie, ora 21:45

CS Mioveni – Sepsi OSK Sf. Gheorghe, 31 octombrie, ora 16:30

FC Universitatea Cluj – AFC Astra, 31 octombrie, ora 19:00

Gaz Metan Mediaș – CFR 1907 Cluj, 31 octombrie, ora 21:45

AFK Csikszereda – Dinamo, 1 noiembrie, ora 19:00

Dunărea Călărași – FCSB,  1 noiembrie, ora 21:45

În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condițiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

Conform FRF, pentru instalațiile mobile de nocturnă este obligatorie depunerea la FRF cu 10 zile înainte de disputarea jocului a certificatului instalației de nocturnă emis de constructor, prin care sa se ateste conformitatea instalatiei cu prevederile art. 40.10 din ROAF, precum şi dovada instalării acesteia. În cazul în care începând cu faza şaisprezecimilor de finală se întalnesc echipe din categorii diferite şi echipa organizatoare nu deține instalație de nocturnă, la cererea echipei care deține aceasta facilitate si cu acordul celeilalte echipe jocul se poate disputa pe terenul echipei care deține instalație de nocturnă.

Partidele se vor desfăşura în conformitate cu prevederile articolului 30 din ROAF, “Organizarea şi programarea Cupei României”.

În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

În privința numărului maxim de jucători extracomunitari folosiți în jocurile de din Cupa României, se aplică următoarele reguli:

a) dacă într-un joc se întâlnesc echipe din aceeaşi categorie, se aplică regulile stabilite pentru categoria respectivă;
b) dacă într-un joc se întâlnesc echipe din categorii diferite, se aplică regulile stabilite pentru categoria superioară.

Conform articolului 54, punctul 2 din ROAF, jocurile din Liga I, Liga 2 și Liga 3, campionatul de fotbal feminin, precum și cele din Cupa României (faza națională) pot începe numai dacă la teren sunt prezenți medicul delegat și medicul echipei gazdă.

În conformitate cu articolul 30, punctul 11 din ediţia 2018 a ROAF, regulament aprobat în şedinţa Comitetului de urgenţă din 20 iulie 2018, în faza naţională a Cupei României, în toate jocurile se pot efectua maximum 3 (trei) înlocuiri de jucători pe durata celor 90 de minute. În situația jocurilor în care se vor disputa reprize de prelungiri, conform art. 30 alin 9 din ROAF este permisă efectuarea a 4 (patru) înlocuiri de jucători, cu condiția ca cea de a 4-a înlocuire să se efectueze numai în reprizele de prelungiri.

În conformitate cu articolul 30, punctul 15 din ROAF, echipele programate în Cupa României nu pot renunţa la jocuri şi nici nu pot disputa jocuri amicale în zilele în care au fost programate, sub sancţiunea excluderii și retrogradării lor în eșalonul imediat inferior din campionatul în care participă.

În caz de litigiu, competența soluționării aparține Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF.

Sursa foto: FRF
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii