Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:22 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pro şi contra formaţiei suporterilor Fervent 2007 - „Doar actuala FC Farul! Nu vom susţine niciodată altă echipă“

ro

06 Jun, 2016 00:00 7990 Marime text
 

Varianta nefericită a falimentului FC Farul a determinat o parte a suporterilor „marinarilor“ să caute o soluţie de rezervă

În acest sens, au fost demarate procedurile pentru crearea unei asociaţii sportive, Legiunea Marină Farul Constanţa, iar suporterii plănuiesc să înfiinţeze o echipă a lor, pe care să o înscrie într-un campionat local. În cazul (nedorit) al falimentului FC Farul, fanii vor apoi să obţină însemnele clubului (nume, palmares, culori, emblemă). Nu toţi suporterii constănţeni sunt însă de acord cu aceste acţiuni şi iniţiative.
 
În această tabără se situează şi grupul ultras Fervent 2007, care îşi desfăşoară activitatea în Peluza Sud Farul. Pentru ei, singura echipă alături de care vor fi şi pe care o vor susţine este actuala FC Farul. Potrivit unui comunicat postat pe pagina proprie de Facebook, Fervent 2007 se declară „ferm împotrivă“ şi „se delimitează de acţiunile întreprinse în ultima perioadă de un grup de suporteri farişti, ce doresc înfiinţarea unei echipe noi“.

„Farul nu trebuie lăsat să dispară“

„Grupul Fervent 2007 nu agreează această iniţiativă, atât timp cât oraşul nostru se numără printre puţinele din ţară care încă au propria echipă. Având în vedere contextul fotbalistic actual, în care tot mai multe echipe de tradiţie dispar, fiind înfiinţate altele peste noapte, considerăm că o echipă cu o tradiţie ca a Farului nu trebuie lăsată să dispară. Nu vom susţine niciodată altă echipă în afară de echipa actuală CS FC Farul Constanţa!“, se arată în comunicat.

Proastă administrare

Fanii din Fervent 2007 consideră că situaţia actuală a FC Farul este cauzată de proasta administrare a actualului patronat. „Regretăm situaţia jenantă în care se află în acest moment echipa noastră de suflet şi starea deplorabilă a stadionului. Toate acestea sunt determinate de o proastă administrare din partea actualului patronat şi de faptul că Giani Nedelcu nu şi-a respectat promisiunile financiare făcute în momentul în care a preluat echipa de la Gheorghe Bosînceanu“, punctează Fervent 2007.

„Nu vrem hibrizi“

În acelaşi timp, în opinia suporterilor pe care îi reuneşte acest grup ultras, o parte din vină o poartă şi Constanţa, la toate nivelurile. „Acuzăm lipsa de implicare şi dezinteresul arătat în ultimii ani faţă de CS FC Farul Constanţa din partea autorităţilor locale şi judeţene, a agenţilor economici şi a oamenilor potenţi din punct de vedere financiar şi, nu în ultimul rând, a locuitorilor oraşului Constanţa“, se mai menţionează în comunicat. „Nu vrem hibrizi, nu vrem nimic altceva. Vrem ca Giani Nedelcu să-şi respecte îndatoririle, să plătească şi să continue activitatea sau să dea echipa mai departe, fără orgolii şi fără mari pretenţii financiare, altuia care poate să plătească datoriile şi să susţină echipa la un nivel profesionist“, văd rezolvarea situaţiei membrii Fervent 2007.

„Nu renunţăm aşa uşor la FC Farul“

Şi pe pagina de Facebook „Farul Spirit“ a fost postată o opinie referitoare la viitorul Farului şi la formaţia pe care vor să o înfiinţeze o parte a suporterilor „marinarilor“. „Noi nu vom susţine nicio altă echipă în afara celei actuale. Nu ne interesează modelul Poli Timişoara şi nici Oţelul Galaţi, cluburi făcute de suporteri. Ne interesează doar actualul club, FC Farul Constanţa! Cine a făcut datoriile să le plătească. Nu admitem să renunţăm aşa uşor la FC Farul şi să o luăm noi de la capăt cu echipa suporterilor“, este mesajul de pe „Farul Spirit“.

Sub apăsarea norilor negri



Pe aceeaşi pagină de Facebook a fost postată şi o fotografie artistică, cu stadionul „Farul“ împresurat de nori negri, imagine care ilustrează foarte bine situaţia actuală a echipei constănţene. Şi suporterii au reacţionat în consecinţă la mesajul ce reiese din această fotografie. „O poză sugestivă“, „Sperăm să nu ne oprim aici! Farul nu moare!“, „Foarte sugestivă! Sub o apăsare de nori negri. Şi la propriu, şi la figurat…“, „Înconjurat de nori şi de furtuni, continuă să mergi, soarele o să iasă iar!“, „Nici nu se putea descrie altfel situaţia Farului!“, „Farul Constanţa nu moare niciodată! Forza Constanţa!“, „Avem nevoie de oameni adevăraţi, care iubesc fenomenul Farul“, „Foarte tare fotografia“ şi „Farul a ieşit din multe furtuni, va ieşi şi din asta“, sunt comentariile fanilor.

Poziţia „Aria Ultra”

Aseară, şi grupul „Aria Ultra“ a trimis un comunicat de presă, în care arată că nici ea nu susţine înfiinţarea unei noi echipe.
„În lumina ultimelor evenimente produse în săptămâna precedentă, ce au vizat soarta clubului Farul, grupul Aria Ultra’ doreşte să facă următoarele precizări:
1. Nu susţinem ideea de înfiinţare a unei noi echipe, care să fie sau să se pretindă o continuatoare a actualului club, lucru pe care considerăm că l-am exprimat deja destul de clar prin neparticiparea la şedinţa suporterilor din 02.06.2016.
2. Nu este nevoie să căutăm soluţii de vreme ce Constanţa are deja o echipă, CS FC Farul, singura echipă pe care o susţinem şi o iubim necondiţionat!
3. Dacă situaţia clubului este într-adevăr atât de rea pe cât se vehiculează, falimentul fiind iminent, considerăm că aceasta nu poate fi pusă niciodată pe spatele adevăraţilor suporteri ai FC Farul. Nu noi suntem cei care nu au plătit datoriile clubului! Dimpotrivă, am militat mereu pentru respectarea tuturor obligaţiilor contractuale pe care conducerea clubului şi le-a asumat faţă de jucători, angajaţi sau terţi!
4. De-a lungul acestor ani lungi în Liga a 2-a, am arătat constanţă şi consecvenţă în susţinerea echipei şi a idealurilor stilului de viaţă ultra’. De aceea, indiferent de soluţia instanţei, nu vom îmbrăţişa un club nou-înfiinţat, fie el şi clădit pe sistemul «supporters trust».
5. Suntem siguri că majoritatea suporterilor constănţeni sunt în asentimentul nostru şi solicităm efectuarea tuturor demersurilor - în situaţia în care mai este ceva de făcut - pentru salvarea actualei echipe!
Farul suntem noi!“.

„Luptăm până în ultima clipă“

Cel mai cunoscut suporter al FC Farul, Sorin Mihăilescu, a făcut câteva precizări pe Facebook în legătură cu demersul înfiinţării echipei fanilor, Legiunea Marină Farul Constanţa:
„După zecile de întrebări puse în privat, dar şi pe pagina oficială de Facebook a Farului, mă văd nevoit să aduc câteva clarificări:
1) Luptăm până în ultima clipă pentru salvarea unicului Farul. Singurul pe care îl ştim şi pe care îl recunoaştem;
2) Iubirea de Farul nu are nicio legătură cu nepăsarea şi inconştienţa - să stăm impasibili şi să vedem cum se desfiinţează clubul pe care ne lăudăm că îl iubim este o greşeală. O crimă chiar. Nu ne permitem să stăm cu braţele încrucişate şi acest demers al nostru are două ramuri distincte: dacă se ajunge la faliment, să fim noi cei care cumpără palmaresul, sigla şi culorile; să îi împiedicăm pe alţii care, la un eventual verdict de faliment, pot cumpăra Farul din interese politice sau de altă natură;
3) Nu ne dorim (în cazul în care se va ajunge la faliment) să vină alţii şi să decidă în numele nostru. În ultimii ani, fostele glorii fariste au fost îndepărtate rând pe rând! Acum ne dorim să îi aducem pe toţi cei care iubesc Farul alături de acest proiect. Vlad Neagu, Ion Barbu, Gică Mina, Ion Răuţă, Florin Pătraşcu, Adrian Pătulea, Marian Popa, Ion Constantinescu, Mihai Turcu, Stelian Carabaş, Tiberiu Curt, Constantin Bârboră, Bănică Oprea, Constantin Gache etc. Avem nevoie de oameni cărora le pasă de Farul“.

Sursa foto: Facebook (Fervent 2007 şi Farul Spirit)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii