Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:50 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste zece fotbaliste de la Farul Constanța convocate la loturile naționale (GALERIE FOTO)

ro

27 Nov, 2023 11:16 961 Marime text


Farul Constanța are 12 fotbaliste convocate la loturile naționale, atât ale României, cât și ale altor țări, pentru acțiunile din perioada următoare.

Astfel, la echipa națională de senioare a României (selecționer, Cristian Dulca) au fost convocate patru jucătoare, pentru ultimele două jocuri din Liga Națiunilor și implicit din anul 2023: Finlanda – România (30 noiembrie, ora 18.45, Veritas Stadion din Turku) și România – Croația (5 decembrie, ora 20.00, stadion „Arcul de Triumf“).

Este vorba de Ana Maria Stanciu (fundaș), Ioana Bortan, Olga Iordăchiuși (mijlocași) și Laura Rus (atacant).

Până acum, în Liga Națiunilor, România a înregistrat rezultatele: 2-1 în deplasare cu Croația, 0-1 acasă cu Finlanda, 0-0 acasă și 0-1 în deplasare cu Slovacia.

Farul are convocate și șase straniere la seleționatele lor de senioare: Nadejda Colesnicenco - fundaș, Claudia Chiper - atacant, Felicia Guțu - fundaș și Francesca Covali – mijlocaș (la Naționala Republicii Moldova), Enez Mango – fundaș (la Naționale Kenyei) și Michalopoulou Androniki – fundaș (la Naționala Greciei). 

Totodată, selecționerul echipei Under-19 a României, Massimo Pedrazzini, a convocat două jucătoare de la Farul Constanța, Ioana Stancu și Maria Cristea (mijlocași), pentru prima rundă de calificări în grupa A a Campionatului European. Tricolorele evoluează în Liga B, unde luptă pentru promovare cu Slovacia și Kazahstan.
 
Meciurile sunt următoarele:

• Miercuri, 29 noiembrie, ora 12.00: România U19 – Slovacia U19 (CNAMF Buftea)
• Sâmbătă, 2 decembrie, ora 12.00: Slovacia U19 – Kazahstan U19 (CNAMF Buftea)
• Marți, 5 decembrie, ora 11.00: România U19 – Kazakhstan U19 (CNAMF Buftea)
 

Promovează în Liga A toate câștigătoarele grupelor, dar și echipa de pe locul al doilea cu cel mai bun punctaj (nu sunt luate în calcul rezultatele contra echipelor de pe locurile 4, acolo unde grupele au patru reprezentative). La turneul final, care va avea loc în Lituania în perioada 15-27 iulie 2024, se vor califica șapte echipe, alături de țara gazdă, calificată direct, informează Federația Română de Fotbal.

 
Altfel, junioarele Under-17 ale Farul Constanța au disputat o nouă partidă în Campionatul Național U-17. Jucătoarele pregătite de Marius Soare s-au deplasat la Buzău pentru a înfrunta pe gazdele de la LPS, în etapa a 9-a a campionatului. Partida a avut sens unic și s-a încheiat cu victoria categorică a constănțencelor, scor 5-0 (2-0). Golurile Farului U-17 au fost marcate de Teodora Vasile 12, Angelina Geambazu 21, Sara Bortea 53, Anastasia Radu 56 și Nathalie Stoicescu 64.

Pentru Farul Feminin U17 au evoluat: Tizziana Hălăucă - Nathalie Stoicescu, Sara Bortea, Elena Rîpeanu (41 Ana Maria Nastur), Rebecca Battista (50 Daniela Sandu), Denisa Băcanu, Teodora Vasile, Mara Banciu, Anastasia Radu, Angelina Geambazu (54 Ana Maria Roșu), Mădălina Barbu (50 Andreea Ispas).

Sursa foto: Farul Constanța

Citește și:


Echipa feminină Farul Constanța, de la 2-0 la 2-4 cu Politehnica Timișoara! (GALERIE FOTO + VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii