Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:25 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Performer Constanţa şi Şcoala de Fotbal Mangalia, câştigătoarele Memorialului „Aliş Osman Sami”, de la Tuzla (galerie foto)

ro

05 Jan, 2016 00:00 7035 Marime text
Sala de sport din Tuzla a găzduit ediţia a treia a Memorialului „Aliş Osman Sami”, întrecere care îi este dedicată, an de an, fostului fotbalist Sami Aliş Osman, decedat tragic, la numai 28 de ani. La old-boys, s-a impus Performer Constanţa, iar în întrecerea copiilor prima a fost echipa Şcoala de Fotbal Mangalia.

Competiţia veteranilor a reunit 12 formaţii, care au fost împărţite în două grupe: A - Oportun Mangalia (câştigătoarea primei ediţii), FC Constanţa, Fila SH, CS Agigea, Vulturii Cazino, Sparta Techirghiol; B - Performer Constanţa, Victoria Cumpăna, CS Stratonis Farul Tuzla, Dinamo Mangalia, Sport Prim Oltina şi Liga Ofiţerilor. Potrivit regulamentului, echipele au fost formate din jucători de peste 35 de ani, dar fiecare participantă a putut înscrie în lot şi doi jucători cu vârsta cuprinsă între 30 şi 35 de ani. În meciul pentru titlu s-au întâlnit Performer şi Oportun Mangalia, prima echipă impunându-se cu 8-5 şi alăturându-li-se lui Oportun şi CS Agigea II pe lista câştigătoarelor de până acum ale memorialului.

Gabi Dobre, vedeta turneului

Gabi Dobre, de la Performer, a fost declarat cel mai bun jucător al turneului, titlul de portarul întrecerii i-a revenit lui Drumeş (tot de la echipa câştigătoare), iar Bogdan Ciocănel, de la Oportun, a ieşit golgeter, cu 20 de reuşite. La Performer, pe lângă cei doi laureaţi cu premii speciale, au mai evoluat jucători precum Marian Popa, Dorel Zaharia, Ionuţ Florea, Viorel Farcaş, Raj Cărăuleanu, Gabriel Chelariu, Cristian Poşircă sau Adrian Tănase. Oportun a avut în lot fotbalişti precum Adrian Voicu, Aurel Chelu, fraţii Cogali (Erdinci şi Enis), Doae, Ilie, Ciocănel sau Pârvulescu. Poziţia a treia în turneu i-a revenit formaţiei Victoria Cumpăna. Toate echipele participante au primit plachete, iar primelor trei clasate li s-au oferit şi cupe şi câte o minge de fotbal.

Premiile speciale de la secţiunea juvenilă

În secţiune juvenilă a memorialului au evoluat jucători născuţi în anul 2003, de la patru echipe. Ordinea finală a fost: 1. Şcoala de Fotbal Mangalia (antrenor, Cristian Petcu), 2. Stratonis Farul Tuzla (antrenor, Ion Florea), 3. CS Agigea (antrenor, Daniel Niţă), 4. CS Eforie (antrenor, Adrian Slave). Toate echipele au primit plachete, cupe şi câte o minge. Premiile speciale le-au revenit lui Ender Alim (Tuzla - cel mai bun portar) şi Ionuţ Dobre (Agigea - jucătorul turneului).

Au evoluat şi alţi fotbalişti cunoscuţi

Toate meciurile de la memorial au fost arbitrate de Marian Stoian şi de Cristian Lepădatu (ambii, din Mangalia). La veterani, au evoluat şi alţi jucători cunoscuţi, precum Cristi Şchiopu, Florin Lungu, Liviu Ştefan, Ştefan Ciobanu, Cătălin Agafiţei, Erwin Geomadin, Adrian Biliboacă (FC Constanţa), Robert Manea (Victoria Cumpăna), Costel Petre, Mihai Guliu (Oltina), Radu Ferenţi, Adrian Smarandache, Eren Asan (Vulturii Cazino), Florin Săraru, Ionel Boghiţoi, Daniel Niţă, Ionuţ Măgureanu sau Ionel Păun (Agigea). Memorialul a fost organizat de Primăria Tuzla şi de CS Stratonis Farul Tuzla. „Meciurile au fost atractive şi s-au desfăşurat în limitele fair-play-ului, conducând la reuşita turneului. Ne-am bucurat de sprijinul lui Taner Reşit (viceprimarul cu atribuţii de primar al comunei Tuzla), de ajutorul lui Ion Moisei (viceprimarul ales de Consiliul Local Tuzla), dar lângă noi a fost şi ne-a ajutat şi fostul primar, Constantin Micu”, a declarat Ion Florea, preşedinte şi antrenor la clubul sportiv din Tuzla.

Duelul generaţiilor de la CS Eforie

Pe lângă partidele din turneu, cu ocazia memorialului s-a mai disputat o întâlnire, între două generaţii de la CS Eforie, foşti colegi cu Sami Aliş Osman. Din prima formaţie au făcut parte jucători precum Bătrâneanu, Lupu, Done, Drumeş, Onea, Mitroi sau Timofte, aceştia câştigând cu 6-5 partida cu mai tinerii Iosif, Ion Florea, Başchir, Cadâr, Drăgan, Tănase, Niţă, Baraghin sau Slave.

Cine a fost Sami Aliş Osman

Sami Aliş Osman era din Tuzla şi a murit la 28 de ani, în septembrie 2004. Pe lângă Farul Tuzla, a mai jucat la echipe precum CS Eforie, CFR Constanţa, AS Neptun, Unirea Vlad Construct, dar şi la Aurora 23 August, la Liga a III-a, unde l-a avut antrenor pe Bănică Oprea. „Sami era un fotbalist cunoscut în zonă. Juca vârf. Pot spune că eu l-am descoperit ca jucător. Am fost coleg de şcoală, dar şi la juniori, cu fratele său, Amdi, şi aşa l-am adus la fotbal pe Sami, care era mai mic decât noi. În 2013, alături de primarul de atunci al comunei Tuzla, Constantin Micu, am demarat acest memorial. Am căutat să invităm echipe la care joacă foşti colegi de-ai lui Sami. Nu îl vom uita niciodată!”, a declarat Ion Florea. După moartea lui Sami, Farul Tuzla (ultima echipă la care a evoluat atacantul) a retras tricoul cu numărul 9, cel cu care evolua regretatul fotbalist.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii