Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:26 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe podium Marius Fotescu şi Nicolae Moise au marcat şase goluri pentru SSC Farul de la venirea lor de la Axiopolis Cernavodă (galerie foto)

ro

05 Nov, 2018 00:00 4625 Marime text
Pentru al treilea meci la rând pe teren propriu în Liga a 2-a, SSC Farul Constanţa a fost condusă pe tabelă. Cu U Cluj, meciul s-a încheiat 3-0 în favoarea oaspeţilor, cu FC Argeş, acum două etape, „marinarii“ au revenit de la 0-1 şi s-au impus cu 3-1, iar cu CS Mioveni, sâmbătă, echipa vizitatoare a avut, de-a lungul partidei, 1-0, 2-1 şi 3-1, însă partida s-a terminat 3-3.
CS Mioveni a deschis scorul rapid, în minutul 4, prin Balint, în urma unei gafe a tânărului portar Mihai Popa. În minutul 40, s-a făcut 1-1, după ce a marcat Fotescu, unul dintre jucătorii aduşi de SSC Farul de la Axiopolis Cernavodă. La pauză a fost însă 1-2, Stoica punctând în minutul 45+3. La scurt timp de la începerea reprizei a doua, oaspeţii şi-au mărit avantajul, 3-1, în urma golului lui Rădescu, din minutul 52. SSC Farul nu a depus însă armele şi a revenit, marcând pentru un egal Păun (67) şi celălalt transferat de la Axiopolis, Moise (71). La golul de 3-3, Stoica a fost aproape de un autogol monumental, şutând spre propria poartă de la 5 metri, iar balonul fiind respins de pe linia porţii de un coechipier, după care Moise a şutat şi a marcat!

Alex Grigoraş, pe primul loc

Moise şi Fotescu au înscris câte trei goluri pentru SSC Farul în campionat de la venirea lor de la Axiopolis Cernavodă, la începutul lunii septembrie, în condiţiile în care, de atunci, n-au evoluat în toate meciurile, din pricina problemelor medicale ori a suspendării. Cei doi se află pe podium, pe locul trei, în topul marcatorilor SSC Farul, după Alex Grigoraş (şase goluri) şi Momodou (patru). Ceilalţi marcatori sunt: Rafael Licu - 2, Marius Tudorică - 2, Lamine Diakite - 1, Madikaba Doumbia - 1, Alexandru Sabangeanu - 1 şi Georgian Păun - 1.

Gol de cascadorii râsului  

„Când se înscriu şase goluri, iar în plus se ratează alte câteva ocazii, şi de o parte, şi de alta, de, e un meci spectaculos, dar a fost şi o atitudine bună din partea echipei noastre. E de apreciat că a reuşit să revină. Când primeşti un gol de cascadorii râsului în primele minute, pleci cu un handicap de ordin psihologic. Nu e chiar atât de uşor. Dar se pare că s-au învăţat, nu e prima oară când comitem greşeli copilăreşti. După ce oaspeţii au făcut 3-1, cred că puţini ne mai gândeam că putem reveni. Am făcut trei schimbări odată, care mi s-a părut că au fost inspirate, întrucât am reuşit să schimbăm puţin atitudinea şi jocul, înscriind două goluri. E un rezultat până la urmă echitabil. Cred că oaspeţii sunt mai supăraţi, că au avut 3-1. Trebuie să ne mulţumim cu acest egal“, a declarat Petre Grigoraş, antrenorul principal al SSC Farul.

„Am pierdut două puncte“

Tehnicianul lui CS Mioveni, Iordan Eftimie, a subliniat că echipa sa a ratat victoria şi prin prisma problemelor de efectiv, per parcursul jocului fiind înlocuiţi din pricina accidentărilor, încă din prima repriză, doi jucători importanţi. „Am pierdut două puncte, după ce am avut 3-1 şi am fost egalaţi. Am făcut un joc bun. Unul dintre motivele pentru care nu am câştigat e şi că doi jucători de bază, Mârzeanu şi Lazăr, au ieşit accidentaţi. De la mijloc în sus, Farul are echipă destul de bună, cu jucători cu calitate şi s-a văzut şi în acest joc. Au însă ceva probleme la linia de fund“, a punctat Iordan Eftimie.

„Băieţii au dat dovadă de caracter“

Ciprian Marica, finanţatorul SSC Farul, a remarcat şi el atitudinea jucătorilor de la SSC Farul, care au revenit de la 1-3. „E o situaţie grea, dar pe care ne-am asumat-o încă de la început. Nu pot decât să-i felicit pe băieţi, au dat dovadă de caracter. Ne bucură faptul că au revenit de la 1-3. Am cucerit un punct, dar mai avem mult de muncă. Mi se pare normal ca suporterii să aştepte mai mult de la echipă. Constănţenii îşi doresc o formaţie care să facă performanţă, să câştige. Victoriile aduc oamenii la stadion. Aşteptăm până în iarnă, când putem întări lotul. Suntem chinuiţi în aceste momente şi ne e puţin greu“, a spus fostul internaţional al României.

Pe loc de retrogradare

În urma acestui rezultat, SSC Farul se află în clasament pe locul 16 (retrogradant), cu 14 puncte obţinute în 15 meciuri, având patru victorii, două egaluri şi nouă înfrângeri, golaveraj 24-34. În celelalte partide ale rundei s-au înregistrat rezultatele: Ripensia Timişoara - FC Argeş 1-1, Daco Getica Bucureşti - Luceafărul Oradea 3-1, CS Baloteşti - Chindia Târgovişte 1-4, Sportul Snagov - ACS Energeticianul 2-0, Academica Clinceni - ASU Poli Timişoara 2-0, ACS Poli Timişoara - Aerostar Bacău 1-2, Pandurii Tg. Jiu - Metaloglobus 1-2, Dacia Unirea Brăila - Petrolul Ploieşti 2-3, UTA - U Cluj 0-4.
 
Clasament complet: 1. Chindia - 35p, 2. Clinceni - 33p, 3. Snagov - 33p, 4. Petrolul - 32p, 5. U Cluj - 30p, 6. FC Argeş - 29p, 7. Mioveni - 27p, 8. UTA - 23p, 9. Pandurii - 21p, 10. Energeticianul - 21p, 11. ASU Poli - 20p, 12. Metaloglobus - 20p, 13. Daco-Getica - 18p, 14. Aerostar - 15p, 15. Luceafărul - 15p, 16. SSC Farul - 14p, 17. Ripensia - 14p, 18. Baloteşti - 11p, 19. ACS Poli - 5p, 20. Dacia Unirea - 5p.
 
La finele sezonului 2018/2019, vor promova în Liga 1 primele două clasate, iar echipa de pe locul trei va disputa baraj de promovare / menţinere cu locul 6 din turneul play-out al primei divizii. În Liga a 3-a vor retrograda ultimele cinci clasate.
 
În etapa viitoare, SSC Farul va juca în deplasare cu Daco-Getica Bucureşti (locul 13, cu 18 puncte), sâmbătă, 10 noiembrie, de la ora 11.00.
 
Sursa foto: Facebook (FC Farul Constanţa)
 
Citeşte şi:
 
Imagini de la eveniment SSC Farul Constanța - CS Mioveni, meci cu șase goluri. Gazdele au revenit de la 1-3! (galerie foto)

SSC Farul. Petre Grigoraş a subliniat evoluţia atacantului Nicolae Moise „Mă bucur pentru reuşitele sale. Are atitudine în joc“ (galerie foto)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii