Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:13 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Palatul Copiilor Constanța Înotătorul Matei Silivestru, selecționat în echipa României, pentru „Concursul Țărilor Central Europene“ din Slovenia

ro

15 Oct, 2023 17:00 1662 Marime text

 
  • Matei Silivestru este un colecționar de medalii, iar, la Campionatul Național de cadeți de la Tg. Mureș, din luna iulie 2023, a făcut încă o dată dovada talentului său, cucerind cinci medalii de aur, cu timpi excelenți.
 
Aflat într-o continuă ascensiune, înotătorul Matei Silivestru, de la Palatul Copiilor Constanța, multiplu campion național la nivel juvenil, bifează o nouă performanță în carieră, fiind selecționat în lotul național al României pentru participarea la o competiție externă.
 
Este vorba de „Concursul Țărilor Central Europene“, care se va disputa la Kranj, în Slovenia, în perioada 24 - 27 noiembrie 2023. Prezența sub tricolor îl motivează suplimentar pe tânărul înotător, dându-i, în același timp, motive de satisfacție și celui care îl pregătește, antrenorul emerit Octavian Tileagă.     
 
Vrea să obțină și „biletele“ pentru Europenele de juniori
 
„O veste minunatã pentru «Delfinaşi», încântătoare şi pentru mine. După experiența dezamăgitoare trăită cu un an în urmă, când unul din «Delfinaşi» a fost promovat în lotul naţional, dar anunţul nu l-a impresionat cu nimic, el… abandonând înotul, acum a venit ziua revanşei.
 
Printr-un comunicat oficial, Federaţia Română de Natație ne-a adus la cunoştinţă că multiplul nostru campion național Matei Silivestru a fost selecționat în echipa României, care va participa în perioada 24 - 27 noiembrie 2023 la «Concursul Țărilor Central Europene», organizat de federația de specialitate din Slovenia la piscina olimpică din oraşul Kranj.
 
Bucuria noastra mare este că, în sfârșit, «s-a spart gheaţa». Prima reacţie a lui Matei a fost să mă asigure că va depune toate eforturile ca, anul viitor, să obţină şi «biletele» pentru Campionatele Europene de Juniori (deși el va avea doar 15 ani). Bravo, Mateuţ! Așa trebuie abordat sportul de performanţã! Sunt convins că, de acum încolo, şi motivaţia «Delfinașilor» va fi mult mai ridicată!“, este mesajul lui Octavian Tileagă.
 
„Ai răzbit în «groapa cu lei»“
 
Matei Silivestru este un colecționar de medalii, iar, la Campionatul Național de cadeți de la Tg. Mureș, din luna iulie a acestui an, a făcut încă o dată dovada talentului său, cucerind cinci medalii de aur, cu timpi excelenți, iar la una dintre probele câștigate a fost extrem de aproape și de record național!
 
Matei a concurat la categoria de vârstă 14 ani și a ieșit campion național, în ordine cronologică, la 400 m liber, 200 m liber, 50 m liber, 1.500 m liber și 100 m liber.
 
Iar, pe lângă performanța în sine, Octavian Tileagă a subliniat și un alt aspect, deloc de neglijat, al realizărilor deosebite ale elevului său (și) la aceste Naționale. „La această oră, Matei este campionul României la... toate cele cinci probe de craul ale competițiilor de bazin. Nu vreau să greșesc (că mă știu distrat), însă nu-mi amintesc să mai fi existat un caz asemănător în campionatele României, ca un înotător să fi ieșit campion național la toate probele de craul ale competiției. De la sprint la semifond. Cred că e o premieră. Dacă greșesc, e vina mea, dar de vină e și «tanti Rozi». Bravo, Matei! Ai răzbit în «groapa cu lei» la toate: 50 m - 100 m - 200 m - 400 m - 1.500 m liber. Jos pălăria! Sunt mândru de tine! Felicitări și mulțumiri din suflet părinților, Adriana si Florin Silivestru, care n-au precupețit niciun efort ca Matei să-și realizeze visul“, a menționat atunci antrenorul emerit.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Octavian Tileagă)
 
Citește și:
 
Natație. Palatul Copiilor Constanța
Matei Silivestru, de cinci ori campion al României. Aproape și de record național! (GALERIE FOTO)


Editorial
Așa se nasc campionii!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii