Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:31 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă fotbalistă de lot național, achiziționată de Farul Constanța Florentina Istrate - „Este o provocare foarte mare pentru mine“

ro

11 Feb, 2023 16:58 2176 Marime text
  • Florentina Istrate se numără printre convocatele lotului tricolor care va disputa două meciuri amicale, contra selecționatei Croației.



Aflată pe drumul cel bun în atingerea obiectivului de promovare în prima ligă, fiind clasată pe locul întâi în Liga a 2-a, seria întâi (cu victorii pe linie), dar calificată și în optimile Cupei României, echipa feminină de fotbal Farul Constanța continuă să-și întărească lotul de jucătoare pentru meciurile din 2013.



Astfel, gruparea de pe litoral a achiziționat-o și pe Florentina Istrate (18 ani), care joacă mijlocaș și a venit la Farul de la Chindia Târgoviște, a treia clasată în Liga a 2-a. Florentina este și componentă a lotului Under-19 al României.

„Am ales Farul Constanța pentru că este un club cu renume. Știu că se implică foarte mult în fotbalul feminin. Pentru mine este o provocare foarte mare. Nu mi-a fost greu să mă despart de casă și să vin la Constanța, pentru că am mai fost plecată și sunt obișnuită cu distanța. Le cunosc pe majoritatea fetelor de la echipă, cu unele dintre ele am fost și colegă la lotul național. Am fost primită foarte bine. În continuare, văd un parcurs foarte bun, prin care să ne menținem pe primul loc, iar în Cupa României să ajungem cât mai departe“, a declarat Florentina Istrate, la Farul TV.



Fotbalista a început acest sport la 14 ani, la CSS Târgoviște. „Am început fotbalul pe stadă, iar pasiunea m-a adus apoi pe terenul de joc, în cadru organizat. Fotbalul a fost mereu pe primul loc pentru mine, între alte sporturi. Îmi doresc să ajung cât mai departe și să am cât mai multe convocări la Naționala mare. Să joc la reprezentativa de senioare a României este unul dintre visele mele. Jucătoarea mea preferată este Ștefania Vătafu. Este bine că la Farul sunt și jucătoare experimentate, ne ajută prin sfaturile pe care ni le dau. Sunt un plus pentru echipă. Îmi doresc să ajut formația și să promovăm în prima ligă. Mă pregătesc de trei săptămâni alături de fete, iar antrenamentele sunt intense“, a mai spus jucătoarea, potrivit sursei citate.



Florentina Istrate se numără printre convocatele de la lotul Under-19 care, în perioada 17 - 19 februarie, va disputa două meciuri amicale, contra selecționatei similare a Croației, la Osijek. Partidele se vor disputa pe stadionul NK Elektra (vineri, 17 februarie, de la ora 12.00) și pe arena NK Graficar (duminică, 19 februarie, de la ora 12.00). Antrenate de Massimo Pedrazzini, tricolorele U-19 se pregătesc pentru turneul de calificare la Campionatul European, în care vor întâlni naționalele Franței, Portugaliei și Ungariei, în perioada 5 - 11 aprilie a.c., în Portugalia.



PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.



Sursa foto: captură Farul TV



Citește și:

Fotbalistele de la Farul, succese pe linie în drumul spre Liga 1
Andreea Laiu - „Ne dorim și în 2023 numai victorii și primul loc“

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii