Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:59 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Nu te vom uita niciodată!“ Zece ani de la moartea lui Zoran Kurtes, fostul antrenor al HCM Constanța

ro

07 May, 2020 14:20 2969 Marime text
Pe 7 mai 2010, Zoran Kurtes, fostul mare antrenor sârb al HCM Constanța, care i-a adus echipei de pe litoral două titluri de campioană a României și a dus-o în optimile de finală ale Ligii Campionilor, în 2010, a trecut fulgerător în neființă, la numai 44 de ani.

Kurtes a antrenat HCM, cu rezultate deosebite, în perioada septembrie 2008 - mai 2010, murind în camera în care locuia într-un hotel din Mamaia.

În finalul lunii mai 2010, tehnicianului sârb i-a fost acordat, post-mortem, titlul de cetățean de onoare al județului Constanța. 

„10 ani fără Zoran Kurtes.

Antrenor. Mentor. OM! Ne e atât de dor de Zoran Kurtes, nu ne vine să credem că au trecut 10 ani de când el ne-a părăsit subit...

A părut că a stat atât de puțin cu noi, însă am trăit împreună atât de intens și avem atâtea momente de povestit, încât am putea să umplem o carte. Dacă ne-ai putea auzi acum, Zoran, nu ți-am mulțumi încă o dată pentru performanțe, ci am vrea să-ți mulțumim pentru că ai făcut cuvintele «Echipă» și «Familie» să fie sinonime, iar de la acest principiu a plecat toată povestea noastră.

«Muncim mult, iar băieții sunt extraordinari. Cel mai important e că suntem ca o familie» - așa răspundea Zoran când era întrebat care e secretul pentru performanțele Constanței. Îi promitem că așa vom continua la HCD, pentru a onora memoria lui și a aduce rezultate mari.

Nu te vom uita niciodată!“, este mesajul HC Dobrogea Sud, echipa care a preluat ștafeta în handbalul masculin constănțean, după desființarea HCM.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii