Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:21 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Nu te vom uita niciodată!“ Stadionul din Cochirleni a primit numele lui Florentin Popescu, fostul căpitan al echipei locale, decedat la numai 26 de ani

ro

22 Oct, 2022 00:00 3240 Marime text

 
  • În august 2020, Florentin Popescu s-a stins din viață tragic, găsindu-și sfârșitul în fluviul Dunărea, între Cochirleni și Rasova, în zona numită „malul roșu“.
 
Stadionul din satul Cochirleni, comuna Rasova, județul Constanța, a primit numele fostului fotbalist Florentin Popescu, în urma unei hotărâri a Consiliului Local Rasova.
 
De loc din Cochirleni, Florentin a fost căpitanul echipei Voința Cochirleni, iar în august 2020, s-a stins din viață tragic, la numai 26 de ani. Tânărul fotbalist și-a găsit sfârșitul în fluviul Dunărea, între Cochirleni și Rasova, în zona numită „malul roșu“.„A avut loc ședința Consiliului Local Rasova, în care s-a decis ca terenul de fotbal din Cochirleni să poarte numele regretatului nostru căpitan Popescu Florentin. Pe această cale ținem să mulțumim Consilului Local Rasova și tuturor celor care s-au gândit la lucrul acesta“, s-a anunțat pe Facebook.

„Cu siguranță e mândru de voi, acolo sus!“
 
„Mult succes echipei de fotbal și Dumnezeu să-l odihnească în pace pe căpitanul echipei!“, „Cu siguranță e mândru de voi, acolo sus! Și nu numai în privința asta… Ați făcut multe lucruri de care el e mândru!“, „Felicitări echipei de fotbal! Să vă dea Dumnezeu multă sănătate!“, „Foarte bună ideea Consiliului Local de a aduce un omagiu și prinos de recunoștință omului și fotbalistului căpitan al echipei Voința! Respect și mulțumire, Florentin Popescu!“ sau „Un gest superb și emoționat. Bravo!“, au fost câteva mesaje.
 
Voința Cochirleni e lider neînvins în Liga a 5-a
 
Primul meci pe care terenul din Cochirleni îl va găzdui purtând denumirea „Florentin Popescu“ este Voința Cochirleni - Dacia Mircea Vodă, din etapa a opta a Ligii a 5-a, seria Vest. Partida a fost programată duminică, 23 octombrie, de la ora 11.00. Voința Cochirleni este liderul clasamentului, fiind singura neînvinsă în serie după șapte etape, în care a înregistrat șase victorii și un egal, având 19 puncte și golaveraj 16-3. Dacia Mircea Vodă ocupă locul șapte, cu șapte puncte. „Vă așteptăm în număr cât mai mare să susținem băieții noștri spre o nouă victorie, la primul meci cu noul nume al stadionului, Popescu Florentin“, sunt chemați la meci suporterii echipei din Cochirleni.
 
„Am fi fost fericiți să-l vedem pe teren, dând un gol“
 
Inițiativa privitor la numele stadionului este apreciată și de familia lui Florentin Popescu. „Mulțumesc frumos, cred că e tare mândru că marea lui dragoste nu s-a stins odată cu plecarea lui și va trăi cu noi și prin noi. Dumnezeu să vă dea sănătate celor care v-ați gândit să-i păstrăm vie memoria prin faptul că echipa s-a reîntregit și și-a reluat activitatea, iar stadionul îi poartă numele. Fie ca el să fie cu noi toți, să ne vegheze și să ne mângâie atunci când ne e greu. Fie ca Voința Cochirleni să ajungă pe culmi și să dăinuie Mulțumesc frumos încă o dată!“ și „Flori este mândru, cu siguranță, acolo sus! Noi, familia, am fi fost fericiți să-l vedem pe teren, dând un gol, doar că puterea este la Dumnezeu și, oricât am vrea, nu putem schimba nimic! Tot respectul pentru echipă, pentru că se gândesc la el și mulțumim Primăriei pentru acest omagiu adus memoriei fratelui meu! Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți cu sănătate!“, au fost două mesaje.
 
„Dumnezeu să-l odihnească în pace și liniște sufletească!“
 
Cu câteva zile în urmă, Florentin Popescu ar fi împlinit 29 de ani! „Dumnezeu să te ierte, căpitane, nu te vom uita niciodată!“ și „Dumnezeu să-l odihnească în pace și liniște sufletească!“, este plâns în continuare fostul căpitan al Voinței Cochirleni.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Voința Cochirleni)

 
Citește și:
 
Județul Constanța. „Rămas bun, căpitane!“
Tânărul care și-a găsit sfârșitul în apele Dunării era fotbalist la Voința Cochirleni

 
Stadionul comunal din Pecineaga a primit numele unui fiu al locului. „Un adevărat mentor pentru multe generații“ (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii