Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:03 16 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Lupu, Vergil Chiţac, Gică Hagi şi Gică Popescu, întâlnire pe tema Complexului Sportiv Constanţa (galerie foto)

ro

26 Aug, 2021 21:13 3535 Marime text
 
  
  • Proiectul prevede, printre altele, construirea unui stadion de fotbal cu o capacitate de 18.000 de locuri, conform cerințelor UEFA, dar și arene de tenis și anexe, piste de atletism și un centru sportiv pentru recuperare, refacere și cantonament.
 
Președintele Consiliului Județean Constanţa, Mihai Lupu, şi primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, alături de conducerea clubului Farul Constanța, reprezentată de Gheorghe Hagi (acţionar principal) și Gică Popescu (preşedinte), au avut astăzi, în Sala Ovală a Palatului Administrativ, o primă întâlnire de lucru în proiectul Complexului Sportiv Constanța, investiție majoră a municipalității în Constanța.
 
După cum se arată pe pagina de Facebook a CJC, cei prezenţi au adus propuneri de îmbunătățire a proiectului.  
 

Acesta prevede construirea unei arene de fotbal cu o capacitate de 18.000 de locuri, conform cerințelor UEFA, dar și arene de tenis și anexe, piste de atletism și un centru sportiv pentru recuperare, refacere și cantonament. De asemenea, proiectul mai prevede construirea de amenajări exterioare și o promenadă de tip agora, conform sursei citate.

 
Este un proiect vital pentru un oraș de calibrul Constanței. Ne dorim ca acest complex să fie parte integrantă din arhitectura urbană și, de ce nu, să devină parte din viața orașului nostru. De asemenea, acest complex va putea asigura necesarul orașului de a organiza evenimente sportive și culturale de anvergură. Susțin acest demers al municipalității constănțene și vă asigur că depunem toate eforturile pentru ca acest complex să fie unul complet, modern și la standarde cât mai înalte, a declarat Mihai Lupu.

 
La final, a transmis un mesaj şi primarul Vergil Chiţac.
 

Dragi constănțeni, Farul se va întoarce acasă. Noul stadion devine realitate, iar lucrurile evoluează în direcția pe care ne-o dorim cu toții.
 
Astăzi am participat la o întâlnire de lucru împreună cu domnii Mihai Lupu, Gheorghe Hagi și Gheorghe Popescu, înainte de finalizarea studiului de fezabilitate pentru noul complex sportiv din strada Primăverii. Vreau să subliniez că nu vorbim doar de un stadion de fotbal, ci de o lucrare de anvergură, cu multe provocări, ce se va materializa în etape. La finalul lucrărilor, Constanța va beneficia de o arenă de fotbal, una de tenis, stadion și pistă interioară de atletism. Așadar, avem în față proiectul unui adevărat templu al sportului constănțean, de care ne vom bucura cu toții.
 
Vă voi ține la curent cu evoluția lucrurilor. Aveți încredere!, a punctat Vergil Chiţac.


PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Consiliul Judeţean Constanţa)

Ti-a placut articolul?

Comentarii