Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:05 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Miercuri, toate drumurile duc la Sala Sporturilor!“ CSM Constanța, o nouă partidă acasă cu Dinamo. „Miză mare, meci de neratat!“

ro

12 Apr, 2023 00:00 2088 Marime text

 
  • După campionat, cele două formații se întâlnesc acum în Cupa României. „Delfinii“ vor să-și ia revanșa.
 
Echipele masculine de handbal CSM Constanța și Dinamo București (vechea și noua campioană a României) se întâlnesc din nou, miercuri, 12 aprilie, în Sala Sporturilor „Simona Amânar“ din Constanța, după ce, sâmbătă, 8 aprilie, cele două formații se duelaseră pe litoral în campionat.
 
De data aceasta, CSM Constanța (aflată pe locul trei în clasamentul Ligii Naționale) și Dinamo (prima clasată și campioană de câteva etape) joacă în sferturile Cupei României, miza fiind calificarea în semifinale. Sâmbătă, în etapa a 24-a a Ligii Naționale, Dinamo s-a impus, scor 32-28 (14-13), astfel că echipa de pe litoral vrea să-și ia revanșa în Cupă, cu atât mai mult cu cât în partida de campionat a luptat admirabil și merita mai mult, după ce a și condus pe tabelă în timpul partidei. Suspansul a fost menținut până în ultimul minut, când diferența era de două goluri (30-28 pentru Dinamo), iar oaspeții au înscris ultimele două goluri în ultimele secunde! 

„Miercuri, toate drumurile duc la Sala Sporturilor! Handbaliștii CSM Constanța luptă cu Dinamo București în sferturile de finală ale Cupei României, la patru zile după derby-ul din Liga Zimbrilor. Băieții antrenați de George Buricea și Ionuț Pușcașu vor revanșa. Cine câștigă, merge în Final 4! Miză mare, meci de neratat! Haideți să umplem tribunele! Miercuri, 12 aprilie, de la ora 17.30. Hai, Constanța!“, este mesajul CSM Constanța.
 
În partida de sâmbătă, principalul marcator al CSM Constanța a fost Andrei Drăgan, cu nouă goluri. „Noi considerăm că suntem acolo cu Dinamo. E clar că am încercat să fim egalii lor. Acum nu a fost să fie. Scorul nu reflectă realitatea din teren, s-au distanțat în ultimul minut. Per total, am făcut un meci foarte bun și asta e tot ce contează. Sperăm la final să luăm ce merităm, adică locul doi. Cu Dinamo trebuie să joci cu sufletul, nu se pune problema de dureri fizice sau de altceva. Toată lumea vrea să-i bată și putem face asta. Cred că se va întâmpla în următorul meci“, a spus Andrei Drăgan, după partida din campionat de la Constanța.
 
„Constanța e o echipă foarte bună, cu apărare puternică, portar bun. E foarte dificil de jucat contra ei. Am evoluat însă bine în atac. Pentru noi e foarte important că avem mentalitatea de a încerca să câștigăm toate meciurile. În acest moment al sezonului, e foarte complicat pentru toți“, a menționat și antrneorul lui Dinamo, Xavier Pascual.
 
Sâmbătă, CSM Constanța nu l-a avut pe banca tehnică pe antrenorul principal George Buricea și la fel va fi și miercuri, tehnicianul echipei de pe litoral fiind suspendat. Buricea a urmărit partida de campionat din tribună și s-a declarat mulțumit de evoluția jucătorilor săi.  
 
„Un meci intens, spectaculos, un adevărat derby. Din păcate, inexactitățile de la finalizare ne-au costat. Puțină atenție în plus în anumite momente ar fi fost de ajuns pentru un rezultat mai bun, însă sunt mulțumit de jocul și de dăruirea băieților. S-a confirmat, încă o dată, că deplasarea de la Constanța este singura deplasare în care Dinamo are probleme, dovadă stând scorul foarte strâns până aproape de final, dar și faptul că din 2019 nu mai pierdusem un derby acasă. Ne pare rău că s-a încheiat cu o înfrângere pentru noi, le mulțumim suporterilor pentru atmosfera extraordinară pe care au creat-o și îi așteptăm miercuri la meciul de cupă împotriva aceluiași adversar. Hai, Constanța!“, a fost mesajul lui George Buricea.
 
Miercuri, 12 aprilie, se mai joacă două dintre sferturile Cupei, Minaur Baia Mare - HC Buzău 2012 (de la ora 15.30) și Universitatea Craiova - CSU din Suceava (de la ora 17.30), iar joi, 13 aprilie, de la ora 17.30, e programată ultima partidă din această fază a competiției, Potaissa Turda - CSM București.
 
În urma înfrângerii de sâmbătă, din campionat, CSM Constanța a căzut pe locul trei în clasament, fiind depășită de Minaur Baia Mare, care a câștigat meciul de acasă cu CSM Focșani 2007, scor 34-24 (16-13). Cu două etape înainte de final, între Minaur (locul 2) și CSM Constanța (locul 3) e o diferență de un punct (55-54), echipa de pe litoral având 17 victorii, trei egaluri și patru înfrângeri în 24 de partide.
 
În ultimele două etape, cele două formații vor juca astfel:
 
25 - SCM Politehnica Timișoara (locul 12, cu 23 de puncte) - CSM Constanța, CSA Steaua București (locul 4, cu 46 de puncte) - Minaur;
26 - Minaur - CSM Oradea (locul 13, penultimul, cu 4 puncte), CSM Constamța - CSM Odorheiu Secuiesc (locul 14, ultimul, cu 4 puncte). 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța      
 
Citește și:
 
Campioana Dinamo București a învins CSM Constanța, dar „delfinii“ au luptat admirabil (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii