Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Microbist de România”. Duelul fanilor în Insulele Maldive „Mă numesc Nicu Perifan şi reprezint cu mândrie Farul Constanţa”

ro

30 Apr, 2021 00:00 5225 Marime text
  • Zece suporteri din România, ambasadori a zece echipe, se duelează în Insulele Maldive pentru titlul de „Microbist de România”.
  • La 48 de ani, Nicu Perifan e cel mai vârstnic dintre competitori, dar e într-o formă fizică de invidiat.
  • La reality-show-ul de pe TVR1 se vor înregistra şi câteva premiere mondiale.
 
A început, la TVR1, „Microbist de România”, reality-show-ul care în va pune faţă în faţă, în fiecare miercuri, de la ora 22.00, cu ocazia unor aventuri de neuitat, tocmai în Insulele Maldive, pe suporterii celor mai iubite echipe din ţară. 
 
Dintre cei zece fani face parte şi Nicu Perifan, reprezentantul FC Farul Constanţa. Celelalte nouă echipe care au ambasadori la „Microbist de România” sunt FCSB (Iulian Panciu, care e şi el constănţean), Dinamo (Cristi Bogdan), Universitatea Craiova (Dan Buzărnescu), CFR Cluj (Robert Kerekeş), Petrolul Ploieşti (Costin Dulu), Universitatea Cluj (Rareş Gorcea), FC Botoşani (Tudor Anton), Rapid (Alex Cojocaru) şi Poli Timişoara (Luis Ţurcanu). În cadrul show-ului, structurat în 13 episoade săptămânale, cei zece vor lupta pentru titlul de „Microbist de România”, având de parcurs 20 de probe (zece individuale şi zece de echipă). Competiţia e prezentată, comentată şi arbitrată de Tudor Furdui, jurnalist al Ştirilor Sportive de la TVR.  
 

Vacanţă de fotbalist în Maldive

 
„Primul program dedicat 100% suporterilor, esenţa fenomenului. Programul nostru a ales zece suporteri de tribună, reprezentând cele mai iubite zece echipe din ţară. Ei vor avea parte exact de o vacanţă de fotbalist în Maldive, ţara care livrează jumătate din like-urile de pe Instagram în acest moment. Vor trăi o aventură pe care niciun turist obişnuit care pleacă pe bani mulţi în Maldive nu o poate avea. De ce? Cei zece vor fi implicaţi în experienţe unicat, care includ mai multe premiere mondiale. Iar acestea sunt priceless. Mulţi se întreabă cum am ales echipele, cum putem măsura care sunt echipele cele mai iubite din România? Pentru sezonul întâi, referinţa a fost numărul de fani de pe Facebook (n.r. numărul de aprecieri ale paginilor oficiale de Facebook). Sigur că nu e cea mai bună referinţă, dar e cea mai transparentă. Pentru sezonul doi, cele zece echipe vor fi stabilite cu ajutorul aplicaţiei Microbist de România”, a precizat Tudor Furdui în primul episod.
 

„O legendă a fenomenului ultras”

 
Jurnalistul TVR1 l-a prezentat pe Nicu Perifan, ambasadorul FC Farul în „Microbist de România“, ca „o legendă a fenomenului ultras. După unii, chiar primul ultras din România“. „Problema noastră a fost cea de-a zecea echipă din concurs. Iniţial, am invitat Viitorul Constanţa, care, în topul celor mai iubite echipe de pe Facebook, stă foarte bine, cu mai mult de 100.000 de fani. Clubul nu ne-a dat însă acordul de a participa în show, aşa că am fost nevoiţi să invităm Farul Constanţa, pentru a avea şi Dobrogea reprezentată în program. Din partea Farului a venit Nicu Perifan, o legendă a fenomenului ultras. După unii, chiar primul ultras din România. La 48 de ani, el este cel mai vârstnic dintre cei zece. Cu toate acestea, compensează printr-o formă fizică impecabilă, pe care nici măcar un sfert din puştii de 20 de ani nu o au. Părţile lui tari ţin, surprinzător, de calităţile fizice, unde pare să facă faţă oricui. Cu toate acestea, chiar înainte de concurs a avut probleme la un genunchi. Să sperăm că asta nu-l va împiedica să concureze de la egal la egal cu ceilalţi”, a menţionat Tudor Furdui.
 

„Cântă tambura noaptea înstelată / Farul Constanţa astăzi o să bată!”

 
„Pot spune că sunt serios. De multe ori, poate sunt mai serios decât trebuie. Intru mai greu în jocul copilăros al altora, de exemplu chiar şi aici. O fire sportivă. Îmi place să cred că o să practic sportul toată viaţa. Îmi dă o stare de bine, mă ţine mai tânăr. O altă calitate - perseverenţa. Ca defect - mi-am pierdut luciditatea sau, să zic aşa, am fost precipitat”, a spus Nicu Perifan despre el, cântând şi un vers al tribunei constănţene arhicunoscut pe litoral:  „Cântă tambura noaptea înstelată / Farul Constanţa astăzi o să bată!”. „Mă numesc Nicu Perifan şi reprezint cu mândrie Farul Constanţa la «Microbist de România». Hai, Farul!”, a mai spus Nicu, înainte de a plonja spectaculos în apă.
 

De la paddling printre rechini la curse de crabi şi fotbal pe apă

 
La „Microbist de România”, suporterii se vor întrece şi în cadrul câtorva premiere mondiale! În cele zece probe individuale, fiecare fan luptă pentru el, iar la final se va întocmi un clasament de la unu la zece, concurenţii primind puncte în funcţie de poziţia din ierarhie. Vor avea loc întreceri pe apă, pe nisip, dar şi sub apă, pescuit, paddling, curse de crabi organizate pe modelul curselor de cai, cu o specie periculoasă de crabi, concurs de paddling printre rechini, darts subacvatic, atletism cu labe de înot, proba de dresat nuca de cocos. Se va juca totodată şi primul meci de fotbal din istorie pe un banc de nisip (care există doar o oră pe zi, în test fiind acoperit de apă). Fanii vor juca şi fotbal pe apă, dar şi un mix între tenis şi baseball. 
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 
 
În secţiunea Galerie Foto găsiţi mai multe imagini din primul episod. Sursa foto: Facebook (Microbist de România)
 
Citeşte şi:
 
Vechi suporter al FC Farul
Constănţeanul Nicolae Perifan participă la show-ul TV „Microbist de România”, filmat în Insulele Maldive

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii