Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:21 20 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Micile prințese Sportive constănțene, pe podium la regalul național de gimnastică de la Constanța. Întrecerea continuă în weekend (GALERIE FOTO + DOCUMENTE)

ro

01 Jul, 2022 00:00 1343 Marime text

 

 
  • Sala Sporturilor „Simona Amânar“ din Constanța găzduiește, timp de trei zile, evoluțiile celor mai bune gimnaste din țară.
 
183 de sportive s-au aliniat la startul regalului național de gimnastică artistică de la Constanța, Sala Sporturilor „Simona Amânar“ găzduind, timp de trei zile, evoluțiile celor mai bune gimnaste din țară, în Concursul Național pe categorii de vârstă (etapa finală), în Campionatul Național pe echipe și individual al junioarelor III și II (etapa a II-a, seria competițională A) și în Campionatul Național pe echipe al junioarelor I.
 
Concurează sportive cu vârsta cuprinsă între 9 și 15 ani, de la CNOPJ Deva, CNOPJ Constanța și de la aproape 20 de cluburi - CSȘ Bârlad, CSȘ 2 București, SCM Bacău, CSA Steaua, CSȘ Dinamo, CS Dinamo, LPS Cetate Deva, CSM Onești, CSȘ Focșani, CSȘ1 Constanța, CS Farul Constanța, CSȘ Viitorul Cluj, CSM Cluj, CSȘ Timișoara, CS Petrolul, CSȘ Sibiu,  CSȘ Buzău, CSM Arad, CSȘ Bârlad, competiția fiind organizată  de Federația Română de Gimnastică, DJTS Constanța și CS Farul Constanța. Parteneri FRG: Comitetul Olimpic și Sportiv Român și Ministerul Sportului.
 
În prima zi de concurs micile gimnaste s-au întrecut la etapa finală a Concursului Național pe categorii de vârstă, etapa de calificare desfășurându-se anterior, la Ploiești. La junioare 3, nivelul 7 (seria competițională B), la concursul individual compus, după cele două etape, pe primul loc pe țară s-a clasat Sara Niculae, de la CSS1 Constanța (a treia la concursul de la Constanța), iar colega ei de club Evelina Cojocaru a fost a cincea la nivel național (la Constanța situându-se pe patru). Sara Niculae a mai ocupat locurile 1 la sărituri, 3 la bârnă și sol și cinci la paralele. În finalele pe aparate, Evelina Cojocaru a fost prima la sol, a doua la sărituri, a patra la bârnă și a șasea la paralele.    
 
La junioare 2, nivelul 5 (nivelul competițional B), Ariana Samsonov (CSS1 Constanța) s-a clasat astfel: locul 1 la individual compus (după cele două etape, aceeași poziție revenindu-i și la etapa de la Constanța), locul 1 la sărituri și la sol, locul 2 la paralele și locul 4 la bârnă. O altă sportivă de la CSS1 Constanța, Patricia Ștefan, s-a clasat pe poziția a cincea la individual compus (fiind a șasea la etapa de la Constanța), la paralele a fost a treia, la sărituri a fost a patra, iar la sol s-a clasat pe șase. 
 
La junioare 3, nivelul 6 (seria competițională B), reprezentantele CSS1 Constanța s-au situateastfel: Iasmina Bivolaru - locul 2 la sărituri, locul 3 la paralele, locul 5 la individual compus și la sol; Ruxandra Păun - locul 2 la paralele, locul 8 la sol; Alara Abdulamit - locul 3 la bârnă, locul 6 la paralele, locul 7 la individual compus și la sărituri.  

Gimnastele de la CSS1 care au evoluat sunt pregătite de Petruța Marcu, Mădălina Hârbu, Sorin Bechir și Ciprian Crețu. 
 
Întrecerile de pe litoral se mai dispută vineri, 1 iulie, și duminică, 3 iulie, zile în care vor intra în concurs și gimnaste de la CS Farul Constanța și CNOPJ Constanța.

Au mai fost programate competițiile:
 
Vineri, 1 iulie

Campionatul Național pe echipe și individual al junioarelor III și II (etapa a doua, seria competițională A)  
  
09.40-09.55 Festivitate de deschidere
10.00-12.05 Concurs pe echipe seria I-a, Nivel 7
13.35-15.15 Concurs pe echipe seria a II-a, Nivel 6 si 4
16.45-18.25 Concurs pe echipe seria a II-a, Nivel 5
18.30 Festivitate de premiere Nivel 7, 6, 5 și 4
 
Duminică, 3 iulie

Campionatul Național pe echipe al junioarelor I 
 
09.55-10.10 Festivitate de deschidere
10.15-11.55 Concurs pe echipe seria I-a
13.25-15.10 Concurs pe echipe seria a II-a
15.20 Festivitate de premiere echipe junioare I.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (CSS1 Constanța)
 
Citește și:

Constanţa, locul întâi pe echipe la Campionatul Naţional de gimnastică
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii