Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:13 03 08 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa, locul întâi pe echipe la Campionatul Naţional de gimnastică

ro

13 Jun, 2021 16:11 2553 Marime text
 
  • Întrecerea individuală a fost doar concurs de calificare, la echipe s-au decernat medalii.
 
La Constanţa s-a disputat Campionatul Naţional de gimnastică rezervat junioarelor I şi II, concurs pe echipe şi la individual.
 
Întrecerea individuală a fost doar concurs de calificare, la echipe s-au decernat medalii.

La junioare 1, nivelul 5, titlul naţionala fost câştigat de CSS1 / Farul Constanţa.

În competiția junioarelor 1 (nivel 6), la individual, cel mai mare punctaj din calificări l-a avut Amalia Puflea (CSȘ Bârlad), urmată de Andreea Preda (CSȘ 1 Constanța) și de Ana Turcu (Dinamo), iar la nivel 5, gimnastele din Constanța - Bianca Vişovan (CS Farul), Alexia Gabriela Vănoagă și Miruna Valentina Botez (CSȘ1) - s-au calificat de pe primele 3 locuri, câștigând titlul și în competiția pe echipe.

Titlurile în competiția pe echipe au fost câştigate la junioare 2 de LPS Cetate Deva (nivel 3) și de CSA Steaua (nivel 4), iar la junioare 1 de CSȘ 1 Constanța / Farul Constanța (nivel 5) și de Dinamo (nivel 6).

Întrecerea a fost organizată de FR Gimnastică în baza înscrierilor oficiale transmise de către cluburile afiliate, pentru fiecare categorie de vârstă. 

Campioana europeană de junioare de la Mersin Ana Maria Barbosu (CSȘ Focșani) a concurat doar la paralele, antrenorii considerând că e mai bine să nu forțeze după entorsa de la gleznă.

Asemenea Anei Maria Barbosu, la această ediție a campionatelor naționale un număr semnificativ de gimnaste au concurat doar la anumite aparate, sau au fost retrase din competiție in baza deciziei antrenorilor lor.

Regulamentul de înscriere, respectiv validare, a participării sportivelor la Campionatele Naționale (conform regulamentului FIG), permite antrenorilor decizia finala de a confima, respectiv infirma, înscrierile inițiale, stabilind și aparatele la care va concura fiecare gimnastă.Evenimentul s-a desfășurat cu respectarea normelor și măsurilor sanitare și de protecție în vigoare, în Sala Sporturilor din Constanța fiind permis accesul publicului în premieră de la începutul pandemiei cu SARS-CoV-2, se arată pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Gimnastică.

 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (CSS1 Constanţa)

Ti-a placut articolul?

Comentarii