Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mezinul Naționalei Under-20, Eduard Radaslavescu, a marcat din nou sub tricolor. Victoria, adusă de fiul lui Cristian Mustacă

ro

13 Nov, 2021 00:00 2772 Marime text


 
  • În vârstă de numai 17 ani, Radaslavescu este mezinul selecționatei U-20 și a înscris din nou la această reprezentativă.
  • Golul victoriei cu Polonia i-a aparținut lui Robert Mustacă (fiul lui Cristina Mustacă), în minutul 80, după ce adversarii egalaseră în minutul 45, din penalty.
  • În meciul Under-19 România - Letonia 1-0, reușita a fost 100% creația jucătorilor Farului.
 
Echipa națională de fotbal Under-20 a României a câștigat prima partidă de verificare din luna noiembrie, 2-1 cu Polonia, iar primul gol al tricolorilor a fost marcat de jucătorul Farului Constanța, Eduard Radaslavescu.
 
În vârstă de numai 17 ani, Radaslavescu este mezinul selecționatei U-20 și a marcat din nou la lot. El a înscris în minutul 33, iar golul victoriei i-a aparținut lui Robert Mustacă (Unirea Slobozia), în minutul 80, după ce polonezii egalaseară în minutul 45, din penalty. Robert Mustacă, extremă stânga, este constănțean. A început fotbalul la Farul, apoi s-a transferat la Academia Hagi, unde a crescut ca fotbalist. A câștigat Liga Elitelor U-17, a jucat și la echipa secundă, iar în acest moment este împrumutat la echipa ialomițeană, care joacă în Liga a 2-a. Robert este fiul lui Cristian Mustacă, fostul cunoscut fotbalist al Farului sau al Stelei, în prezent antrenor în sectorul juvenil al Victoriei Cumpăna.
 
Constantin Grameni, căpitan
 
„Cel mai mic e cel mai bun! La numai 17 ani, mezinul naționalei U20, Eduard Radaslavescu, continuă evoluțiile excelente din acest an, reușind un nou gol pentru echipa națională“, este mesajul Farului, care a mai avut jucători convocați la U-20 pentru meciurile cu Polonia și Italia, a dopua partidă urmând a se juca pe 15 noiembrie: Danil Bîrzu, Gabriel Buta (fundași) și Constantin Grameni (mijlocaș, căpitanul reprezentativei). În meciul cu Polonia, România U-20 (selecționer, Bogdan Lobonț) a jucat cu: 12. Hindrich - 2. Grosu, 5. Bîrzu (22. Duțu, 79), 4. Buta, 3. Sălceanu - 18. Cristea, 6. Perianu, 8. Grameni (cpt.) - 9. Suciu (11. Mustacă, 69), 10. Radaslavescu (17. Pănoiu, 69), 19. Baiaram (20. Bani, 79).
 
Gol 100% creație a jucătorilor Farului
 
Echipa națională de fotbal a României Under-19 (jucători născuți după 1 ianuarie 2003) a susținut prima partidă în cadrul turneului de calificare pentru Turul de Elită Euro U19. Tricolorii au înfruntat în meciul de debut Letonia U-19, în grupa a 9-a de calificare, din care mai fac parte Turcia U-19 și San Marino U-19. „România U19 a debutat cu dreptul și s-a impus cu 1-0. Golul, înscris în minutul 43, a fost 100% creația jucătorilor Farului, Ștefan Bodișteanu fiind la finalizare și Răzvan Tănasă la serviciu“, este mesajul clubului constănțean. Selecționerul Adrian Văsâi a utilizat în această confruntare patru jucători ai clubului Farul: Dan Sîrbu, Bogdan Lazăr, Răzvan Tănasă și Ștefan Bodișteanu. Convocați inițial, Luca Andronache și Nicolas Popescu n-au putut onora convocarea din cauza unor accidentări.
 
Dan Sârbu - mijlocaș defensiv, a fost titular, a fost căpitanul echipei și a jucat tot meciul;
Bogdan Lazăr - fundaș stânga, a intrat pe teren în minutul 75;
Răzvan Tănasă - mijlocaș ofensiv, a fost titular și a jucat tot meciul;
Ștefan Bodișteanu - atacant, a fost titular, a înscris unicul gol al partidei în minutul 43 și a jucat până în minutul 78.
 
De asemenea, Andreas Chirițoiu, de la Unirea Constanța, a fost titular în partida cu Letonia. Următoarele partide pentru tricolori la turneul din Turcia sunt cu San Marino (sâmbătă) și cu țara gazdă (marți).
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Echipa națională de fotbal a României)
 
Citește și:
 
Gică Hagi - „E un mijlocaș de mare viitor“
Un fotbalist de 17 ani de la Farul Constanța, cel mai bun în meciul cu FCSB (galerie foto)

 
Liga a 3-a și Liga Elitelor
Robert Mustacă și Răzvan Iorga, goluri spectaculoase pentru echipele FC Viitorul

 
Farul Constanța
Ștefan Bodișteanu și Denis Bujor, goluri pentru România. 11 „marinari“ convocați
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii