Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:25 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medalii pentru Constanța la Campionatul Național de Sambo (GALERIE FOTO)

ro

05 Oct, 2023 09:18 970 Marime text
 

Întrecerile Campionatului Național de Sambo pentru senioare 2023 s-au disputant la Arad, iar medalii strălucitoare au obținut și sportivele de la CSM Constanța și CS Farul Constanța. 

Sportivele CSM Constanța Cristina Blănaru, la categoria 50 kg, și Khrystyna Bondar, la categoria 59 kg, au avut evoluții remarcabile, cucerind medalia de aur (Blănaru) și devenind campioană națională, respectiv argint (Bondar), care a ieșit vicecampioană a României.

Cele două sportive de la CSM Constanța au urcat pe podium și la Mondialele de Sambo pe Plajă, desfășurate luna trecută în orașul Juan Dolio din Republica Dominicană, unde au obținut medaliile de bronz.

Ambele sportive sunt antrenate la CSM Constanța de Viorel Gâscă și Anda Vâlvoi.

Aur și argint au obținut și reprezentantele CS Farul, Anda Mihaela Vâlvoi – aur la categoria 65 kg și Denisa Nicoleta Vâlvoi – argint la categoria 54 kg, antrenor - Viorel Gâscă.

Sambo este un stil de arte marțiale originar din Rusia asemănător cu judo și este dezvoltat din mai multe arte marțiale. După cum se arată pe Wikipedia, cuvântul „Sambo“ este un acronim pentru SAMozashchita Bez Oruzhiya, care se traduce prin „autoapărare fără arme“.
 

„Sambo este o formă relativ tânără, dar destul de populară și intens în dezvoltare a sporturilor de luptă. Baza arsenalului tehnic Sambo este complexul celor mai eficiente metode de apărare și atac, selectate dintre diferite tipuri de arte marțiale și lupta națională a multor națiuni ale lumii. Numărul tehnicilor din arsenalul Sambo este în continuă creștere, pe măsură ce acest tip de arte marțiale se dezvoltă. Filozofia Sambo nu este doar o formă de arte marțiale și un sistem de combatere a inamicului fără a folosi arme, ci și un sistem educațional care promovează dezvoltarea calităților morale și volitive. Sambo include cele mai eficiente tehnici și tactici ale diferitelor tipuri de arte marțiale și lupte populare“, menționează sursa citată.

 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța) și CS Farul

Citește și:


Două sportive de la CSM Constanța, medaliate la Campionatul Mondial de Sambo pe Plajă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii