Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:25 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Meciuri „de foc" pentru jucătorii HCM-ului

ro

25 Feb, 2011 02:31 1741 Marime text
hcm.jpgDupă meciurile din Liga Campionilor, opt jucători ai formaţiei pregătite de Ion Crăciun se vor alătura lotului echipei naţionale pentru „dubla" contra selecţionatei Lituaniei din preliminariile Campionatului European

Învinsă săptămâna trecută în Croaţia, campioana României la handbal masculin, HCM Constanţa, are doar varianta victoriei în meciul pe care îl va disputa mâine, la Sarajevo, în compania celor de la Bosna, pentru a mai putea spera la o nouă calificare în optimile Ligii Campionilor.

Clasată pe locul 5 în Grupa D, formaţia constănţeană a primit o mână de ajutor în lupta pentru accesul în optimile competiţiei chiar de la adversarul de astăzi, Bosna reuşind o victorie dramatică în confruntarea cu ruşii de la HC Sankt Petersburg. De data această, elevii lui Ion Crăciun trebuie să dovedească prin valoare că merită un loc între cele mai bune 16 echipe ale Europei, printr-un succes mâine, în capitala Bosniei-Herţegovina, în penultima partidă pentru HCM din faza grupelor. Toma şi compania nu trebuie decât să repete evoluţia bună din meciul precedent contra Croaţiei Zagreb şi să aducă din nou „primăvara europeană" la Constanţa. „Toţi ne dorim calificare din faza grupelor Ligii Campionilor. Este foarte dificil, mie mi-a rămas o sarcină destul de grea în ultimele jocuri pe care le avem. Însă nu ne vom da la o parte şi vom încerca să facem tot ce e posibil ca să realizăm acest obiectiv. În campionat încercăm să ne batem pentru obiective şi să ne formăm grupul pentru anul următor. În ultimul timp am văzut publicul mai cald, simt spectatorii că la HCM se întâmplă ceva. S-a schimbat şi jocul şi atitudinea jucătorilor şi lucrul asta mă bucură enorm de mult", a declarat antrenorul HCM-ului, Ion Crăciun. În afară de vechea accidentare a lui Silviu Băiceanu, tehnicianul constănţean nu se confruntă cu nicio problemă de lot înainte de partida de mâine, putând alinia la startul partidei cea mai bună formulă de echipă. Jocul dintre Bosna Sarajevo şi HCM Constanţa va începe la ora 20.00 (ora României) şi se va disputa în sala Mirza Delibasic, situată în capitala Bosniei-Herţegovina, cu o capacitate de 6.500 de locuri. Partida va fi arbitrată de cuplul lituanian Mazeika/Gatelis.

Meciuri cu Ciudad Real şi naţionala Lituaniei

În cazul unei victorii în faţa bosniacilor, constănţenii nu vor avea prea mult timp să sărbătorească, urmând să reia pregătirile pentru o nouă confruntare dificilă în Liga Campionilor. Joia viitoare, echipa de pe litoral va primi vizita spaniolilor de la Ciudad Real. După partida contra ibericilor, opt jucători ai campioanei României se vor alătura lotului echipei naţionale, care va pregăti „dubla" cu Lituania din preliminariile Campionatului European. Primul joc va avea loc la Vilnius, pe 10 martie, pentru ca, trei zile mai târziu, Sala Sporturilor din Constanţa să găzduiască partida retur. Cei opt internaţionali ai HCM-ului sunt Popescu, Toma, Novanc, Stamate, Csepreghi, Mureşan, Sadoveac şi Chike Onyejeke.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii