Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:21 16 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Meciul de fotbal România - Norvegia, din Liga Națiunilor, a fost anulat

ro

15 Nov, 2020 09:15 2196 Marime text
  • UEFA a precizat că speța va ajunge la UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body.

Partida de fotbal România - Norvegia, care ar fi trebuit să se joace diseara, la București, a fost anulată.

Delegația Norvegiei trebuia să decoleze ieri spre România, însă autoritățile naționale din țara nordică au decis să nu permită ieșirea jucătorilor și staff-ului din țară, în contextul situației influențate de pandemia COVID la lotul norvegian, a anunțat federația de la Oslo, citată de Federația Română de Fotbal.

În această situație, confruntarea a fost anulată.

Ulterior, UEFA a revenit cu o comunicare oficială mai detaliată privind situația partidei și consecințele ulterioare, a informat FRF.

Astfel, forul continental a precizat că speța va ajunge la UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body pentru o decizie ce va fi luată “potrivit regulilor speciale aplicabile partidelor din competițiile UEFA la nivel de echipe naționale, așa cum au fost acestea aprobate de Comitetul Executiv UEFA din 29 august 2020”.

Mai departe, documentul pe care comunicarea UEFA îl inserează, cel aprobat de CEX UEFA și la care se face referire mai sus, conține 4 principii dintre care unul (principiul 3) face referire la situația partidei:

3) Dacă partida nu poate fi reprogramată, UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body va lua o decizie. Federația care este responsabilă pentru nedisputarea partidei sau pentru imposibilitatea disputării acesteia până la finalul ei va fi declarată ca pierzătoare prin forfait de către UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body. Dacă se ajunge la concluzia că ambele echipe sunt responsabile sau niciuna dintre ele nu este responsabilă pentru nedisputarea partidei sau imposibilitatea disputării acesteia până la finalul ei, nu poate fi declarat forfait. Dacă meciul nu poate fi declarat forfait, rezultatul partidei va fi decis prin tragere la sorți (1-0, 0-1 sau 0-0) de către administrația UEFA.


UEFA a informat FRF că “în urma cazului pozitiv înregistrat în lotul Norvegiei și după întâlnirea din această seară cu autoritățile guvernamentale, Federația din Norvegia nu va călători în România pentru a disputa partida din Liga Națiunilor programată mâine. Astfel, partida România-Norvegia nu se va mai disputa”.

Consecințele anulării partidei rămân a fi stabilite de Comisia de Disciplină UEFA.

Sursa foto: Facebook (Echipa națională de fotbal a României)

Ti-a placut articolul?

Comentarii