Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:39 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Meci de baschet în Sala Sporturilor amânat pentru un concert de manele Primăria Constanța solicită la Agenția Națională pentru Sport demiterea conducerii Direcției Județene de Sport și Tineret, după această întâmplare

ro

31 Dec, 2023 17:43 3231 Marime text


Weekend-ul trecut, pe 23 decembrie, era programat derby-ul dintre CSM Constanța și Sepsi Sfântu Gheorghe, în Liga Națională de Baschet feminin.
 
Partida trebuia să se joace în Sala Sporturilor din Constanța, dar a fost amânată, pentru a face loc unui concert de manele susținut de Tzanca Uraganu.
 
Situația aceasta a pornit de la Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanța, care semnase deja contractul de închiriere de mai multe săptămâni, informează gsp.ro
 
Aceeași sursă notează că Primăria Constanța, de care parține CSM Constanța a cerut oficial președintei Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă, să demită conducerea DJST Constanța. 
 
Chiar viceprimarul municipiului, Ionuț Rusu a semnat adresa tirmisă la București.
 
„Vă informăm că bazele sportive funcționale ale Direcției Județene pentru Sport și Tineret NU sunt utilizate cu precădere în scopul pentru care au fost construite, ci în alte scopuri care servesc interesului unor persoane, angajați ai direcției acestei instituții aflate în subordinea ANS.
 
Indiferent de persoana care s-a aflat la conducerea acestei direcții, atitudinea DJST Constanța față de sport este una în opoziție și nu de sprijin și colaborare așa cum este scopul acestor direcții înființate la nivel județean. 
 
Față de aceste considerente, mă simt obligat să vă informez în vederea cunoașterii situației din teritoriu și acționării în consecință și  
vă cer respectuos demiterea acestor funcționari care promovează orice altceva, mai puțin sportul în general și sportul constănțean, în particular”, a acuzat edilul constănțean.
 
Sportul înseamnă competiție, iar noi ne luptăm să oferim toate condițiile pentru a se face performanță, dar nu cred că este cazul să ne luptăm și cu instituțiile care ar fi trebuit să ne sprijine. Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța nu mai reprezintă de mult interesele sportului și, nicidecum, ale tineretului”, este mesajul transmis de Ionuț Rusu.
 
Contactat telefonic, cât și prin whathapp de cotidianul ZIUA de Constanța, Emil Ionescu, director executiv adjunct grad II, nu a făcut precizări referitoare la acest caz, îndemnându-ne să luăm legătura cu cei din conducerea CSM Constanța.
 
Pe această cale, amintim că pe 28 decembrie, ANS a emis un ordin prin care, începând cu data de 3 ianuarie 2024, atribuțiile cuprinse în fișa postului de director executiv grad II al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța, se deleagă, până la data de 2 iulie 2024, dar nu mai târziu de ocuparea postului, în condițiile legii, după cum urmează:
  • Către Gurgu Daniela, șef serviciu grad II în cadrul Compartimentului Financiar – Contabilitate – Resurse Umane, i se deleagă atribuțiile de la punctele 1 -30, 32-44, 67-52, 54-57;
  • Către Ionescu Nechita Emil Jean, director executiv adjunct grad II, i se deleagă atribuțiile de la punctele 9, 31, 34 – 36, 45, 46, 53.
 
Citește și:
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii