Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:56 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marți, 5 decembrie 2023. Zi de meci! Sporting CP - CSM Constanța, în European League. Cine transmite partida (GALERIE FOTO + VIDEO)

ro

05 Dec, 2023 13:43 1099 Marime text
 
Echipa masculină de handbal CSM Constanța susține astăzi, 5 decembrie 2023, ultimul meci din grupa H a întrecerii continentale EHF European League, întâlnind în deplasare formația portugheză Sporting CP Lisabona.
 
Se întâlnesc primele două clasate în serie, liderul CSM Constanța obținând calificarea în faza următoare de pe locul locul 1. Cu o etapă înainte de final, clasamentul din grupă este: 1. CSM Constanța - 9p, 2. Sporting CP - 6p, 3. Tatabanya - 4p, 4. Chrobry Glogow - 1p.     
 
Partida Sporting CP – CSM Constanța, care e ultima susținută de echipa de pe litoral în acest an, se joacă de la ora 21.45 și e transmisă în direct de Digi Sport 4.   
 

Vom da din nou tot ce e mai bun pe teren. Pentru cei care au luptat alături de noi, pentru cei care ne-au susținut necondiționat, pentru un oraș întreg!, este mesajul CSM Constanța.

Actuala fază a EHF European League se va încheia și, indiferent de rezultatul din această seară, CSM Constanța va încheia anul 2023 pe prima poziție a grupei.
Pentru opt jucători nu va fi însă vacanță, ei plecând la loturile naționale imediat dupa meciul din Portualia. Astfel, Gabriel Ilie, Andrei Drăgan, Vlad Caba, Dani Vasile și Ionuț Nistor se vor alătura naționalei României care va disputa o serie de meciuri de pregătire având Trofeul Carpați în calendar și apoi debutul la Campionatul European, Gaston Mourino va merge la naționala Argentinei, unde va disputa meciuri de pregătire cu Polonia și tări din Europa, urmând să participe apoi la Jocurile Panamericane, Mikalai Aliokhin se va prezenta la naționala Belarusului și Irakli Chikovani la naționala Georgiei.
 
Formația de la malul mării a efectuat primul antrenament ușor la sosirea în Lisabona, în sala de antrenamente a celor de la Sporting CP.
 
Într-o formulă mai restrânsă ca în meciurile precedente, în această deplasare CSM Constanța nu se va putea baza pe Dani Vasile, care e în refacere după accidentarea din meciul cu HC Buzău, pe Irakli Chikovani și în continuare va lipsi Călin Căbuț.

CSM Constanța joacă astăzi așadar având asigurată deja calificarea de pe primul loc în Main Round-ul competiției!
 
Duelul cu Sporting Lisabona, de asemenea calificată, va fi însă unul al orgoliilor, cele două echipe fiind adversare și în urmă cu trei ani, când lusitanii au blocat drumul Constanței spre grupele European League.
 
Pe 29 septembrie 2020, tot în Pavilhao Joao Rocha, băieții noștri pierdeau la limită, 21-22 (12-10), confruntarea din manșa secundă a turului 2 preliminar, după un meci nedecis la Constanța, 27-27!
 
George Buricea a fost atunci pe teren și a marcat 3 goluri, în timp ce Nikolic și Komogorov reușeau fiecare câte 4 goluri.
 
Au mai jucat în acel meci Nistor 2, Ilie 2, Chikovani 1, Vasile, Andrei și Susanu. Sporting a schimbat aproape toată echipa față de dubla din 2020, dar duelurile cu Constanța au rămas la fel de echilibrate.
 
Pe 24 cctombrie 2023, la Sala Sporturilor „Simona Amânar“, CSM Constanța a câștigat cu 29-28, făcând un pas decisiv spre câștigarea Grupei H și calificarea în premieră între primele 16 echipe ale EHF European League.
 
Indiferent de rezultatul din această seară, aventura europeană a CSM Constanța continuă!

În video, declarațiile lui Gabriel Ilie, Vlad Rusu și Andrei Drăgan înaintea meciului cu Sporting CP Lisabona.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Handbal)

Cirește și:


Handbal. CSM Constanța
George Buricea - „Așteptăm două echipe de Liga Campionilor, cu bugete astronomice, să le facem viața amară“


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii