Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:22 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marele fotbalist Ilie Balaci va fi înmormântat cu onoruri militare. Slujba va fi oficiată de mitropolitul Olteniei

ro

23 Oct, 2018 06:50 2527 Marime text
Astăzi, Ilie Balaci va fi înmormântat cu onoruri militare, marţi, la Craiova., iar slujba de înmormântare va fi oficiată de mitrolopitul Olteniei, Irineu Popa.
 

Reamintim că, ieri, președintele României, Klaus Iohannis, a semnat  decretul de decorare post-mortem, prin care  în semn de deosebită apreciere și admirație pentru remarcabila sa carieră de fotbalist, pentru talentul cu care a promovat, timp de mai multe decenii, valoarea „sportului rege” și spiritul de fairplay în rândul tinerelor generații de sportivi, a conferit  Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler fotbalistului Ilie Balaci.
 

Trupul neînsufleţit al lui Ilie Balaci a fost depus ieri, la Biserica Sf. Ilie, unde a rămas până la ora 17.00, când a fost mutat la Stadionul Ion Oblemenco.

La ora 17.30 trupul va fi depus la stadion, iar o jumătate de oră mai târziu va avea loc o slujbă oficiată de un sobor de preoţi de la Mitropolia Olteniei, în frunte cu Mitropolitul Olteniei, IPS Irineu.

Astăzi, începând cu ora 9.00, trupul fostului fotbalist va fi depus pe terenul stadionului Ion Oblemenco, iar de la 11.30 un sobor de preoţi de la de la Mitropolia Olteniei va efectua pe teren o slujbă in memoriam.
 
La ora 12.15 este programată plecarea spre Biserica Sfântul Ilie, iar de la ora 13.00 aici va avea loc slujba de înmormântare, oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu IPS Irineu, Mitropolitul Olteniei.
 
De la ora 14.00 are loc plecarea cortegiului spre Cimitirul Sineasca.
 
Cortegiul funerar se va deplasa pe traseul: Biserica Sf. Ilie – Primăria Municipiului Craiova – Universitatea din Craiova – Calea Bucureşti – Pasajul Suprateran – Strada Amaradia – Strada George Enescu – Cimitirul Sineasca.
 
Ilie Balaci, fostul mare fotbalist al Craiovei Maxima şi al echipei naţionale a României, a murit, duminică, în urma unui stop cardio-respirator, la vârsta de 62 de ani.
 
Ilie Balaci a suferit duminică dimineață un stop cardio-respirator și a fost transportat de urgență la Spitalul Județean din Craiova. Medicii au încercat mai bine de jumătate de oră să-l resusciteze, însă fostul sportiv nu a răspuns la stimuli.

Sursa foto: Facebook.com/UCVOficial
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii