Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:28 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mamaia Team Fazza, învingătoare în prima zi a cursei de bărci de viteză de pe lacul Siutghiol (GALERIE FOTO)

ro

17 Jun, 2023 23:16 1689 Marime text
 
Cea mai spectaculoasă cursă de bărci de viteză, UIM XCAT World Championship Romanian Grand Prix Constanta 2023 (a treia etapă din circuitul mondial), se desfășoară în acest weekend pe lacul Siurghiol din Mamaia.
 
Astăzi, în prima zi, pe primul loc în prima cursă a evenimentului s-a situat Team Fazza, urmată pe podium de HPI Racing și de Team GB.
 
La curse participă nouă dintre cele mai rapide ambarcațiuni din lume, pilotate de echipaje din Australia, Emiratele Arabe Unite, Italia, Kuweit, Marea Britanie, Norvegia și Suedia: Fazza, 222 Offshore, HPI Racing Team, Team GB, Q8 Oils, Pastamato, Swecat, Superciccio și Consulbrokers. 
 
UIM XCAT World Championship Romanian GP Constanța 2023 este un eveniment organizat de Primăria Constanța și CSM Constanța, împreună cu XCAT World Championship și Federația Internațională de Yachting.

Prima cursă din Grand Prix-ul României UIM XCAT World Championship Constanța 2023 a ajuns la final, iar locurile primei zile de competiție au confirmat în mare parte și ambarcațiunile care s-au clasat pe podium în calificările de dimineață.
 
Team Fazza s-a clasat pe primul loc, HPI Racing pe locul secund și Team GB a încheiat pe locul trei.
 
Spre deosebire de faza calificărilor, unde pe podium i-am avut pe cei de la 222 Offshore (Giovanni Carpitella & Darren Nicholson), cei doi piloți s-au văzut nevoiți să abandoneze cursa din cauza unui motor care a încetat să mai funcționeze în timpul cursei, se arată pe pagina de Facebook „CSM Constanța Yachting“.

 
Duminică, 18 Iunie, în intervalul orar 10.30 - 12.30, sunt calificările celei de-a doua zile, iar de la ora 15.30 este programată cursa finală a etapei de la Constanța de pe lacul Siutghiol.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constamța Yachting)
 
Citește și:


Mamaia
Spectacol de putere și tehnică pe lacul Siutghiol. Se întrec cele mai rapide ambarcațiuni din lume (GALERIE FOTO + VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii