Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Lupii tineri“ de la Farul Constanța, printre cei mai buni din lot în cantonamentul montan. Miercuri, încă un amical (GALERIE FOTO)

ro

06 Jul, 2022 00:00 1723 Marime text

 
  • Puștii „marinarilor“ încearcă să profite la maximum de șansa oferită.
 
Patru fotbaliști născuți în anul 2005, Andrei Borza (fundaș stânga), Adrian Mazilu (atacant), Luca Banu (mijlocaș) și Vlad Răfăilă (portar), sunt cei mai mici juniori prezenți în cantonamentul Farului Constanța de la Poiana Brașov.
 
În ierarhia celor mai tineri componenți ai grupului „marinarilor“, ei sunt urmați de mijlocașul Ianis Malama, născut în 2004. Borza, Mazilu, Banu și Răfăilă sunt la primul stagiu de pregătire alături de seniori, pe când Malama a mai bifat un cantonament cu Farul. Toți cei cinci puști au fost printre cei mai buni din lotul de 31 de jucători, „încercând să profite la maximum de șansa oferită“, după cum se arată pe site-ul oficial al Farului.
 
„Perioada de pregătire a decurs foarte bine până acum. În noul sezon mi-am propus să am cât mai multe meciuri și cât mai multe victorii în tricoul Farului. Meciurile amicale de până acum din această vară au fost bune, cu intensitate. Am vrut să le câștigăm pe toate, dar nu a fost să fie. Farul este un club mare și, după cum am mai spus, e o onoare să fiu aici. Am calitate ofensivă foarte mare și defensiv știu să mă apăr. Jucătorul meu favorit este Marcelo, un fotbalist agresiv în apărare, dar care are și calități ofensive. Școala este foarte importantă pentru mine și încerc să-i aloc cât mai mult timp. Materiile mele preferate sunt engleza și româna. În afara fotbalului, îmi place să citesc, să ies cu prietenii și să mă joc Play-station. Adversarul din meciul de debut al noului sezon, U Craiova 1948, e foarte bun, dar cu siguranță vom câștiga“, a declarat Andrei Borza, pentru Farul TV.    
 
„Dacă Andrei Borza a debutat deja în Liga 1, Adrian Mazilu a impresionat inclusiv la testele fizice, chiar dacă ritmul și intensitatea antrenamentelor de la prima echipă sunt mult mai ridicate. Toți patru (n.r. Borza. Mazilu, Banu și Răfăilă) sunt născuți în orașul sau județul Constanța și știu deja ce înseamnă Farul pentru Dobrogea! Ianis Malama îi urmează este la al doilea cantonament cu Farul, iar această «experiență» l-a ajutat să fie, de asemenea, printre cei mai buni din această perioadă“, este unalt mesaj al Farului.
 
Miercuri, 6 iulie, echipa de pe litoral susține penultimul meci de pregătire din pre-sezon, întâlnind, de la ora 10.30, la Buftea, Petrolul Ploiești, nou-promovată în Superligă. În celelalte patru amicale, la munte, „marinarii“ au înregistrat o victorie, două egaluri și un eșec, astfel: 3-1 (Kiki, Cojocaru, Pitu) cu FC Brașov (Liga a 2-a), 0-0 cu CS Mioveni (Superliga), 2-3 (Morar, Mladen) cu Chindia Târgoviște (Superliga) și 2-2 (R. Ion, Casap) cu Csikszereda Miercurea Ciuc (Liga a 2-a). Ultimul test este pe 8 iulie, de la ora 19.00, la Ovidiu, cu CSA Steaua București (Liga a 2-a), aceasta fiind partida de prezentare a „marinarilor“ pentru noul sezon. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:

Sondaj de opinie
Urcă Farul Constanța în clasament în sezonul 2022/2023 al Superligii, față de ediția trecută? Ce cred respondenții


Farul Constanța, egalată la ultima fază de Csikszereda Miercurea Ciuc
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii