Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:36 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO+TEXT. Știri Constanța azi Conferință de presă în cadrul desfășurării Campionatului Național de canotaj pe mare 2023 pe plaja Reyna (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

27 Aug, 2023 09:57 1312 Marime text
Astăzi, 27 august, de la ora 10:00, pe plaja Reyna din Constanța are loc o conferință de presă la care este prezentă Elizabeta Lipă și reprezentanți ai CSM Constanța.
Conferința este organizată în contextul în care plaja Reyna găzdiuiește în perioada 26-27 august, Campionatul Național de canotaj pe mare 2023 pentru Juniori, Seniori și Masters.
 
Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Constanța, Federația Română de Canotaj și CSM Constanța, alături de partenerii lor.
 
Canotajul pe Mare va fi disciplină olimpică, proba urmând a fi inclusă în programul viitoarelor Jocuri Olimpice.
 
Canotajul de coastă reprezintă versiunea extremă, partea plină de aventură a canotajului.
Se practică pe mare şi este o ramură a canotajului foarte populară în ţări precum Italia, Franţa sau Marea Britanie.
 
Ambarcaţiunile cu ajutorul cărora se practică canotajul de coastă sunt mai robuste şi mai stabile decât cele pentru canotajul clasic.
 
Comparativ cu canotajul clasic, desfăşurat pe canale sau lacuri, canotajul pe mare este mai dificil, sportivii trebuie să fie mai atenţi cu valurile şi vântul mai puternic.

UPDATE: 

„Îmi este foarte greu să vorbesc din postura de președinte al Agenției Naționale pentru Sport. Toți sportivii care au participat astăzi aici sunt campioni mondiali, medaliați. Îmi doresc sa ii vad la Jocurile Olimpice 2028 pe podium. Felicitări tuturor participanților pentru cum s-au prezentat“ - a precizat Elisabeta Lipă. 

„Este o adevărată onoare să fiu alături de dumneavoastră. Aici la Constanța se desfășoară primul campionat de canotaj pe mare. Vreau sa felicit Federația Română de Canotaj pentru implicare, pentru ca este un exemplu de bune practici“ - a precizat președintele CSM Constanța, Andrei Talpeș





Citește și: 

CanotajRezultate excelente reușite de sportivii români în calificările pentru finală la Campionatele Europene de Canotaj la Tineret din Germania (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii