Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:18 27 11 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT. Constanța. Lansare de carte "Campionii creează campioni", conceptul tehnic al FC Viitorul și al Academiei Hagi, prezentat de Gică Hagi (galerie foto+video)

ro

23 Nov, 2019 17:37 2390 Marime text


La două zile după sărbătoarea de zece ani de viaţă, la FC Viitorul şi Academia Hagi are loc, astăzi, un alt eveniment important, lansarea cărţii tehnice „Campionii creează Campioni“, gândită, concepută şi creată de Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul.

Evenimentul este găzduit de hotelul Iaki din Mamaia.

„E o lucrare tehnică. Arată ce am construit noi în cei zece ani, toate performanţele noastre, ideea noastră şi viziunea noastră despre fotbal. Conceptul care ne-a condus pe noi către succes. Satisfacţiile noastre sunt foarte mari. Totul stă în picioare când devii un învingător, când câştigi.

Atunci te simţi fericit. Am plecat de la zero şi am cunoscut succesul. Iubesc fotbalul, mi-a dat totul şi am vrut să-i întorc ceva, aşa cum am crezut eu că era normal“, a spus Gică Hagi.


UPDATE 5:

La final, Gică Hagi a oferit autografe pe carte. "Regele" a anunțat că la anul, cei zece ani de activitate FC Viitorul și Academia Hagi vor fi sărbătoriți printr-un meci aniversar și printr-o petrecere de amploare. 

De asemenea, Hagi a dezvăluit planurile de dezvoltare ale Academiei care-i poartă numele, în acest sens fiind achiziționate încă zece hectare de teren.  

Cartea „Campionii Creează Campioni“ va putea fi achiziționată, începând de săptămâna viitoare, din magazinul oficial al clubului situat în Complexul Academiei Hagi.

UPDATE 4: 

„​Eu nu am văzut un alt antrenor în lume care să scoată un concept tehnic.



Gică este generos cu fotbalul și altruist cu colegii de breaslă. Îi felicit pe Gică și pe cei care l-au ajutat să realizeze acest concept “, a precizat Gică Popescu.

 
UPDATE 3:

 „​E o seară emoționantă. Am trăit zece ani frumoși, cu bucurii imense.

Am obtinut performanțe mari la toate nivelurile. Suntem mândri de ce am realizat. În următorii cinci ani, asteptați-vă de la noi, la noi surprize“, a arătat și Paul Peniu.


UPDATE 2:

"E o carte tehnică despre cum să creezi jucători care devin campioni. Le mulțumesc celor ce m-au format și m-au perfecționat, antrenorii care m-au crescut și mentorii mei. M-am născut să castig, nu să exist. Fiecare copil merită promovat. După ce m-am lăsat de fotbal m-am gândit să las ceva.

Primul gând a fost să fac o academie de nivel european, de calitate mare, în județul în care m-am născut. Am construit un concept tehnico-tactic bazat pe cinci piloni: strategie, filosofie, partea tehnică, selecția jucătorului și metodica de antrenament. Literele din numele meu semnifică: Harnic - Ambițios - Generos - Iute", a spus Gică Hagi.


UPDATE 1:

Pe marginea cărții și asupra ideilor care au dus la apariția cărții au vorbit Paul Peniu, președintele Academieiei Hagi, Gică Popescu, președintele FC Viitorul, și Gică Hagi.

Performanțele Academiei Hagi în primii 10 ani ai existenței sale:

- 24 de titluri de campioni, 9 medalii de argint, 14 medalii de bronz, 2 cupe, 4 supercupe;
- în sezoanele 2012/2013 și 2018/2019 s-au câștigat titlurile naționale la Juniori U19, U17 și U15 (cele mai mari categorii de vârstă);
- 5 ani consecutivi campioni naționali U19 (2012, 2013, 2014, 2015, 2016);
- medie de 41 de jucători / sezon în circuitul loturilor naționale (seniori, U21, U19, U18, U17, U16, U15);
- 39 de jucători crescuți în Academia Hagi au debutat în Liga I la FC Viitorul;
- Cristian Manea - cel mai tânăr debutant din istoria echipei naționale de seniori a României la 16 ani, 9 luni și 22 de zile (România - Albania 1-0, 31 mai 2014).

Performanțe FC Viitorul în primii 10 ani ai existenței sale:

- 1 titlu de campioană (2016/2017);
- 1 Cupă a României (2018/2019);
- 1 Supercupă (2019);
- cea mai tânără campioană din Europa: media de vârstă 21 ani și 7 luni;
- 47,82% din jucătorii lotului U21 al României (semifinalistă la EURO U21 2019 și calificată la Jocurile Olimpice 2020) au fost crescuți în Academia Hagi: Cătălin Căbuz, Cristian Manea, Radu Boboc, Virgil Ghiță, Tudor Băluță, Dragoș Nedelcu, Alexandru Cicâldău, Andrei Ciobanu, Florinel Coman, Ianis Hagi, Denis Drăguș;
- Ianis Hagi, cel mai tânăr căpitan din Liga I la 16 ani, 9 luni și 20 de zile (12 august 2015, CSU Craiova - FC Viitorul 1-2);
- FC Viitorul este prima echipă din România care a aliniat în Liga I un lot de 18 jucători proveniți din propria Academie (29 mai 2015, FC Botoșani - FC Viitorul 4-4);
- FC Viitorul este pe primul loc, la egalitate cu FC Barcelona, în topul campioanelor europene care au promovat cei mai mulți jucători din propria Academie în anul în care a devenit campioană națională: 57.7%.

Sursa foto-video: ZIUA de Constanța 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ervin 23 Nov, 2019 18:11 Felicitarii un mare campion un mare om un mare roman