Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:07 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT. Baschet Victorie uriașă! CSM Constanța a învins multipla campioană a României, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe! (FOTO + VIDEO)

ro

15 Feb, 2024 18:51 1509 Marime text


Primele două clasate în Liga Națională de baschet, la feminin, CSM Constanța (vicecampioana ediției trecute) și Sepsi SIC Sfântu Gheorghe (campioana și deținătoarea Cupei României), se întâlnesc astăzi, 15 februarie 2024, de la ora 19.00, în Sala Sporturilor „Simona Amânar“ din Constanța, în cel mai așteptat meci al întrecerii.

Confruntarea (care e restanța din decembrie 2023) contează pentru etapa a șaptea și pune față în față singurele formații neînvinse ale campionatului.



CSM Constanța ocupă locul întâi, cu 22 de puncte, cu victorii pe linie în cele 11 partide disputate, iar Sepsi SIC se afle pe doi, cu 20 de puncte, după ce a câștigat toate cele zece meciuri susținute.


„Un meci cât un campionat. Meciul sezonului de pe teren propriu! Toate motivele să fii la sală! Baschetul spectacol continuă în Sala Sporturilor din Constanța! Intrarea este liberă! Hai la sală!“, este mesajul CSM Constanța.





UPDATE 1

Meciul a început.


UPDATE 2 

Primul sfert s-a încheiat în favoarea lui Sepsi OSK cu 29-21. Gazdele au marcat primele, 2-0, apoi pe parcurs au avut și 11-9, însă oaspetele au revenit și s-au distanțat treptat, conducând și cu 26-17 și 29-19, pentru ca CSM să reducă din diferența în ultimele secvențe ale sfertului.

UPDATE 3 

La pauza, scorul este 46-45 pentru campioana României, după ce CSM Constanța s-a impus în sfertul secund cu 24-17. Separat OSK s-a distanțat la 31-21 în startul sfertului, însă CSM a început cursa de urmărire, una de succes, care a dus-o la câștigarea partialului și la apropierea la un punct, la pauză, de adversara sa.

UPDATE 4 

CSM Constanța a jucat foarte bine și în sfertul trei, pe care l-a câștigat cu 30-28, astfel ca scorul înaintea ultimului sfert este 75-74 în favoarea gazdelor!

UPDATE 5 

Meciul s-a încheiat cu victoria CSM Constanța, scor 94-84! Succes uriaș, Sepsi OSK nu mai pierduse în România din 2021! Gazdele au avut o evoluție de pus în rama în sfertul patru, dezlănțuindu-se și conducând și la 14 puncte (94-80)! CSM a câștigat și sfertul patru, scor 19-10, și în urma succesului își are trei puncte avans față de Sepsi OSK în funtea clasamentului.

Pentru CSM Constanța au marcat Dragana Zivkovic – 23p, Gabriela Mărginean – 22p, Annemarie Godri Părău – 20p, Ioana Ghizilă – 17p, Alina Podar – 4p, Kristina Higgins – 4p, Sigrid Koizar – 2p și Laura Vaida – 2p.  

CSM Constanța învinge campioana din ultimele 7 sezoane, Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe, echipă care nu mai pierduse de 38 de meciuri în Liga Națională de Baschet Feminin!

Fetele noastre au câștigat cu 94-84 (45-46), după o seară magnifică la Sala Sporturilor, în fața extraordinarilor suporteri constănțeni, demonstrând că alcătuiesc ECHIPA momentului în baschetul feminin românesc!
 

Condusă inspirat de pe bancă de Alexandru Olteanu, CSM Constanța a revenit spectaculos după primul sfert și a restabilit echilibrul până la pauză. Ioana Ghizilă a intrat extrem de motivată și a fost în prim-plan la finalul sfertului 3, când echipa noastră a întors scorul în favoarea sa, de la 64-70 la 75-74. Și tot ea a ieșit la rampă în primele 5 minute ale sfertului 4, când a reușit 3 aruncări de 3 puncte!
 
Dragana Zivkovic a făcut un meci extraordinar, pe care l-a încheiat în double double, cu 23 de puncte, 11 recuperări și o pasă decisivă!

Mărginean 22p (5 recuperări, 3 pase decisive), Godri-Părău 20p (6 recuperări, 3 pase decisive), Ghizilă 17p (4 recuperări, 2 pase decisive) au fost determinante pentru victoria Constanței. Podar 4p (4 pase decisive), Higgins 4p (5 recuperări, 1 pasă decisivă), Koizar 2p (4, 0) și Vaida 2p (2, 0) au fost pe teren la acest succes istoric, care întrerupe incredibila serie de invincibilitate a celor de la Sepsi.
 
Felicitări, jucătoarelor și staff-ului! De astăzi, CSM Constanța este singura echipă neînvinsă în Liga Națională de Baschet Feminin!
 
Mulțumim tuturor celor care ne-au susținut astăzi! CSM Constanța preia fotoliul de lider în Liga Națională, cu 12 victorii în tot atâtea meciuri jucate! Urmează meciul cu Rapid București, tot pe teren propriu. Sâmbătă, 24 Februarie, la Sala Sporturilor. Hai, Constanța!, este mesajul CSM Constanța.

 


Citește și:

Baschet
CSM Constanța a câștigat la aproape 40 de puncte cu CS Universitatea Cluj-Napoca, în campionat
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii