Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:16 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderul Superligii, Farul Constanța, victorie și contra Petrolului Ploiești. Denis Alibec, impecabil - dublă și pasă de gol

ro

16 Sep, 2022 23:08 2027 Marime text


Farul Constanța continuă seria fastă, iar în această seară a realizat o nouă victorie în Superligă, învingând în deplasare Petrolul Ploiești, în etapa a 11-a.

Scorul a fost 3-1 (2-0), iar acest succes, al șaptelea de la începutul campionatului, îi distanțează pe „marinari“ în fruntea clasamentului intermediar la trei puncte (24 – 21) de a doua clasată, Rapid București.

Golurile meciului de la Ploiești au fost realizate de Denis Alibec (11, 35) și Enes Sali (90+4), respectiv Gabi Tamaș (57).

Alibec a avut o evoluție deosebită, cu două goluri și o pasă decisivă oferită puștiului Sali, iar al doilea gol al lui Denis a fost foarte frumos, șut cu stângul din colțul careului de 16 metri.

„Marinarii“ au jucat cu un om în plus din minutul 79, după ce Irobiso a primit cartonașul roșu, pentru două avertismente la aceeași fază, în minutul 79.

Farul continuă parcursul formidabil din acest sezon, impunându-se și în partida din deplasare cu Petrolul Ploiești, revelația acestui sezon. Cu un nou joc încântător, Farul s-a impus cu 3-1 (2-0) și continuă să fie lider în Superligă. A fost de această dată seara lui Denis Alibec, care a înscris primele două goluri ale meciului, al doilea cu adevărat de generic. Petrolul a animat meciul după reușita lui Tamaș din min.57, dar Sali, după o pasă a aceluiași Alibec a stabilit scorul final la ultima fază a meciului, se arată pe site-ul oficial al Farului.


Au evoluat:

Petrolul (antrenor Nae Constantin): Vâlceanu - Meijers, Tamaș, Huja - Borța (62 Pashov), Dumitriu (77 Cebotaru), Seto (46 Grozav), Tavares (89 Bratu), Ticu - Irobiso, Ivanovski (46 Tusungama). Rezerve: Moroz - Velisar, Cioiu, Olaru.

Farul (manager tehnic Gheorghe Hagi): Aioani - Artean, Larie, M. Popescu (65 Borza) - Benzar (65 Sîrbu), Băluță, Grameni (65 Doukoure), Kiki - Pitu (72 Sali), Alibec, Munteanu (76 Casap). Rezerve: Buzbuchi - Moldoveanu, Corinus, Andronache.

La meci a asistat și selecționerul echipei naționale, Edward Iordănescu, iar startul simbolic al meciului a fost dat de fostul mare fotbalist Sandu Boc, care a evoluat în carieră și la Petrolul Ploiești.  

În 11 meciuri, Farul are șapte victorii, trei egaluri și un eșec, golaveraj 21-10, iar în etapa viitoare va juca pe teren propriu cu UTA, vineri, 30 septembrie, de la ora 17.00.  

Sursa foto: Facebook (Farul Constanța)  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii